Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280"— Transkript prezentace:

1

2 Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
KONFERENCE BRNO OBSAH PREZENTACE PŘEDSTAVENÍ ŠKOLY METODA CLIL – ANO X NE METODA CLIL JAKO VÝZVA REALIZACE PROJEKTU ZÁVĚREČNÉ HODNOCENÍ PREZENTACE PROJEKTU NA DNI OTEVŘENÝCH DVEŘÍ

3

4 Představení školy Zaměření školy Tradice Výhody naší školy
Výuka dle 2 školních vzdělávacích programů s nižší náročností oproti běžné základní škole.V současnosti 51 žáků v 5 třídách základní školy praktické a 1 třídě základní školy speciální. Tradice 62 let vzdělávání žáků, kteří se pro své postižení nemohou s úspěchem vzdělávat v běžných základních školách. Výhody naší školy Organizace výuky ve třídách s menším počtem žáků (6 – 14). Práce speciálních pedagogů, která je více zaměřená na jednotlivého žáka. (Individuální přístup, zvýšená názornost a motivace, procvičování). Vyučování zaměřené na základní znalosti, zvýšené opakování, učivo pro praxi, přirozenou aktivitu a přiměřený rozvoj osobnosti. (Různorodé pedagogické metody a způsoby práce). Možnost pro pedagoga lépe přizpůsobit podmínky výuky pro své žáky.

5 Představení školy Mezi cíle naší práce patří:
Úspěch žáka ze své práce, z kontaktu mezi vrstevníky. Pro některé „naše děti“ je prostředí větších kolektivů v běžných základních školách nevhodné, nerozumí mu a jen málokdy zažijí úspěch z učení.

6

7 Metoda CLIL – ANO nebo NE

8 Metoda CLIL jako výzva Na ZŠ praktické výuka anglického jazyka začíná až v 6. ročníku. Obavy z hlediska našich žáků i z hlediska pedagogů: Přijmeme něco takového ve výuce? Bude to přínosné? Budeme schopni jej motivovat? Bude je to bavit? Nebude nám do výuky zasahovat někdo „cizí“?

9 Realizace projektu Účast v projektu. Předměty.
Přizpůsobení organizace školy projektu. 3 fáze: sběr slovní zásoby tvorba příprav ověřování Pravidelné porady po celou dobu projektu. Formy práce při ověřování.

10

11 Závěrečné hodnocení Přínos Zkušenost s novou metodou. Zájem žáků.
Komunikace a spolupráce mezi učitelem a žákem. Oživení výuky (ruku v ruce s náročnější přípravou pro učitele). Uvědomění si používání anglického jazyka v běžném životě člověka. Odbourávání ostychu z mluvení a strachu z angličtiny. Rozvoj komunikačních schopností a jazykových kompetencí. Podpora a spolupráce mezi učiteli – předávání zkušeností. Propagace školy. Vytváření a používání nových pomůcek. Zařazování nových metod a aktivit do výuky.

12 Závěrečné hodnocení Každý předmět je vhodný pro tuto metodu i u našich žáků. Osobnost učitele. Vhodné výrazy. Není vhodné realizovat tuto metodu ve více předmětech v jednom dni. Velmi dobré hodnocení od žáků i od vyučujících angličtiny.

13

14 Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
KONFERENCE BRNO OBSAH PREZENTACE PŘEDSTAVENÍ ŠKOLY METODA CLIL – ANO X NE METODA CLIL JAKO VÝZVA REALIZACE PROJEKTU ZÁVĚREČNÉ HODNOCENÍ PREZENTACE PROJEKTU NA DNI OTEVŘENÝCH DVEŘÍ


Stáhnout ppt "Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280"

Podobné prezentace


Reklamy Google