Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji Pracovní schůzka koordinátorů ZŠ 25.9.2013.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji Pracovní schůzka koordinátorů ZŠ 25.9.2013."— Transkript prezentace:

1 Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji Pracovní schůzka koordinátorů ZŠ 25.9.2013

2 Spolupracující školy ZŠ Boskovice ZŠ Letovice ZŠ Velké Opatovice ZŠ Kunštát ZŠ Černá Hora ZŠ Sloup ZŠ a MŠ Ostrov u Macochy ZŠ a MŠ Knínice ZŠ a MŠ Benešov ZŠ a MŠ Žďárná

3 Základní informace o projektu Základním cílem projektu je podpořit a popularizovat technické a přírodovědné vzdělávání mezi žáky ZŠ a tím zvýšit jejich zájem o technické obory vzdělávání. Doba realizace říjen 2013 až červen 2015. Celkové náklady projektu získané JmK 192 mil. Kč, z toho SOŠ a SOU André Citroëna Boskovice 5 715 000,- Kč. 2mil Kč z vlastních zdrojů školy.

4 Aktivity projektu Vybudování a vybavení nových učeben fyziky, elektrolaboratoře a dílny OV. Vzdělávání učitelů v ovládání a využívání nového vybavení. Vzdělávání pedagogických pracovníků v metodě CLIL. Kroužek přírodovědného vzdělávání pro žáky SŠ. Využívání technických památek a interaktivních expozic. Sdílení nových učeben pro povinnou výuku žáků ZŠ a SŠ. Přírodovědné a technické vzdělávání pro žáky ZŠ Program vzájemného učení mezi žáky SŠ a ZŠ. Spolupráce ZŠ a SŠ se zaměstnavateli. Využívání výstupů z projektů OPVK.

5 Benefity pro žáky ZŠ Atraktivní, názorná a prakticky zaměřená výuka. Získání přehledu o možnostech technického vzdělávání. Odborné exkurze a konference. Doprava zdarma. Nadstandardní stravování.

6 Pracovní pozice na ZŠ Koordinátor - 20 hodin měs./200,- Kč 3 učitelé na každé ZŠ – každý 20 hodin za rok/180,- Kč

7 Pracovní pozice na SŠ Manažer projektu Manažeři aktivit Metodici projektu Asistenti učitele SŠ Finanční manažer Personální manažer

8 Organizace a průběh projektu Pravidelná výuka středa a čtvrtek po 6 vyučovacích hodinách (2 fyzika, 2 elektrotechniky, 2 praktické vyučování). Obsah učiva v návaznosti na školní vzdělávací programy ZŠ. Střídání skupin žáků z jednotlivých škol dle harmonogramu (původní záměr 4x do roka, vzhledem ke zpoždění projektu 5x až 6 x, aby byl zachován monitorovací indikátor).

9 Harmonogram výuky Pracovní schůzka spolupracujících učitelů ZŠ s metodiky a vedením projektu 16.10.2013 ve 14,00 hodin. Zahájení vlastní výuky 6. listopadu 2013. Harmonogram střídání jednotlivých škol dle dohody, abychom nenarušili případně dlouhodobě plánované akce na školách.

10 Plánované exkurze Celkem za dobu realizace projektu 6 exkurzí do firem z regionu: Celestica CZECH REPUBLIC Rájec Jestřebí Electric Czech Sebranice Tyco Electronic Czech Kuřim Novibra Boskovice Gatema Boskovice Tractros Brno-Líšeň

11 Využití výstupů stávajících projektů Projekt A.B.C. Butterfly Lingua Projekt Autodiagnostika SOŠ a SOU André Citroëna Boskovice Projekt Kurikulum S

12 Závěr Dotazy ? Připomínky ! Návrhy ?


Stáhnout ppt "Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji Pracovní schůzka koordinátorů ZŠ 25.9.2013."

Podobné prezentace


Reklamy Google