Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických."— Transkript prezentace:

1 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických pracovníků ZŠ 28. října Neratovice Číslo klíčové aktivity: KA 10 – B1f Název KA: Stáže pedagogických pracovníků ZŠ v SOŠ a SOU Neratovice

2 SEZNÁMENÍ S PROJEKTEM Na začátku září 2014 zahájil Středočeský kraj realizaci projektu „Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeském krajem“. Díky realizaci tohoto projektu, která je naplánovaná do června 2015, bude moci celkem 22 středních škol ve Středočeském kraji čerpat prostředky na nákup moderního zařízení pro výuku technických předmětů a přírodovědných věd. Projekt je financován Evropským sociálním fondem (ESF) a ze státního rozpočtu České republiky.

3 Podpora přírodovědného a technického vzdělávání patří k prioritám zahrnutým v Dlouhodobém záměru vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy ve Středočeském kraji. Přírodovědné a technické obory jsou dnes velmi potřebné a žáci a studenti s nimi budou mít dobré uplatnění na trhu práce. Realizací projektu nedojde pouze k vybavení škol moderními zařízeními pro výuku předmětů zaměřených na techniku a přírodní vědy, ale zároveň by se mělo vzdělávání v těchto oborech propojit mezi středními a základními školami. Navíc projekt podporuje i tzv. mimoškolní volnočasové aktivity, zaměřené na podporované odborné oblasti.

4 Mezi partnerské školy projektu byla zařazena i naše škola – Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Neratovice, Školní 664. Zapojené spolupracující ZŠ do projektu: ZŠ Ing. Plesingera-Božinova Neratovice, Školní 900, 277 11 Neratovice ZŠNeratovice, 28. října 1157, 27711 Neratovice ZŠ Jungmannovy sady Mělník, Tyršova 93,276 01 Mělník ZŠ Jaroslava Seiferta 148/8, 276 01 Mělník

5 Projektový záměr naší školy aktivně řeší problematiku vzdělávání žáků oboru vzdělání karosář. Škola má zkušenost s cílovou skupinou žáků, neboť škola realizuje zájmové kroužky podle oborů vzdělání, realizuje svářečskou školu, autoškolu apod. Projekt zahrnuje 11 klíčových aktivit.

6 Stáž je realizována v rámci KA 10 – B1f Stáže pedagogických pracovníků ZŠ v SOŠ a SOU Neratovice. Cílem stáží je umožnit učitelům vybraných ZŠ seznámit se s praktickým průběhem výuky a získat povědomí o teoretickém obsahu výuky. Následující část prezentace obsahuje teoretický podklad pro výuku k tématu strojní obrábění - frézování.

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19 Děkujeme Vám za pozornost


Stáhnout ppt "Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických."

Podobné prezentace


Reklamy Google