Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u."— Transkript prezentace:

1

2 Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u jiných stavebních oborů – např. tesař, mechanik instalatérských a elektrotechnických zařízení, apod. Metodický pokyn: Materiál je určen k použití učitelem při výuce – pro větší názornost a atraktivnost výkladu. Materiál si klade za cíl názorně zdůraznit základní fakta k probíranému tématu.

3 Střešní krytiny skládané – z bobrovek Druhy střešních krytin skládaných z tašek bobrovek Jednoduchá tašková krytina (viz. část 1.) Dvojitá tašková krytina na řídké laťování (tato část 2.) Dvojitá tašková krytina na husté laťování (tato část 2.)

4 Dvojitá tašková krytina z bobrovek bobrovky nemají drážku v místě spár mezi taškami musí být tašky navzájem překryty, aby do spáry nezatékalo tomu vyhovují 2 způsoby pokládky –na řídké laťování a na husté laťování na střeše 2 vrstvy tašek navzájem se překrývající – proto DVOJITÁ KRYTINA

5 Dvojitá tašková krytina na řídké laťování z bobrovek (od okapu na každou lať dvě řady tašek tak, že horní tašky kryjí styčné spáry spodních tašek)

6 Dvojitá tašková krytina na husté laťování z bobrovek - šupinovitá (od okapu na každou lať jedna řada tašek, každá taška podporována 3 latěmi, horní tašky kryjí styčnou spáru spodních tašek)

7 Opakování: Jak je vyřešeno u krytiny z tašek bobrovek, které nemají drážku, aby do spár mezi nimi nezatékalo? Proč jsou střešní krytiny z tašek bobrovek označovány jako dvojitá krytina? Popište krytinu z tašek bobrovek na řídké laťování. Popište krytinu z tašek bobrovek na husté laťování. Proč se této krytině také říká „šupinová“?

8 Použité zdroje:  L. Hamák, E. Gregorová, O. Tibitanzl – Stavební materiály II pro 2. a 3. ročník SOU, Praha, SOBOTÁLES,2003,ISBN 80-85920-95-6  K. Pendl, J. Štrop, O. Tibitanzl - Příručka pro zedníka Praha, SOBOTÁLES,1999,ISBN 80-85920-54-9  A. Doseděl a kol. - Stavební konstrukce pro 2. a 3. ročníky SOU Praha, SOBOTÁLES,1995,ISBN 80-85920-06-9  Není-li uvedeno jinak, je použitý materiál ze zdrojů autora


Stáhnout ppt "Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u."

Podobné prezentace


Reklamy Google