Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky."— Transkript prezentace:

1

2 Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u jiných stavebních učebních a studijních oborů. Metodický pokyn: Materiál je určen k použití učitelem při výuce – pro větší názornost a atraktivnost výkladu. Materiál si klade za cíl názorně zdůraznit základní fakta k probíranému tématu.

3 Konstrukční systémy a konstrukční části budov (část 3) –systémy stěnové, sloupové Nosná konstrukce – rozhodující pro stabilitu budovy Druh svislé nosné konstrukce má přímý vliv na volbu konstrukčního systému

4 Konstrukční systémy  Stěnové – nosná konstrukce stěny  Sloupové – nosná konstrukce sloupy  Kombinované – nosná konstrukce obojí

5 Dělení konstrukčních systémů do základních skupin

6 Podélné rozmístění svislých prvků Podélně rozmístěné prvky  jsou to svislé prvky (stěny, sloupy) navzájem spřažené ve směru podélné osy budovy  použití u budov obdélníkového půdorysu

7 Podélné rozmístění prvků a) stěnových b) sloupových

8 Příčné rozmístění svislých prvků Příčně rozmístěné prvky  jsou to svislé prvky (stěny, sloupy) navzájem spřažené v příčném směru k ose budovy  více omezují vnitřní prostor – proto použití u obytných budov, hotelů, ubytoven

9 Příčné rozmístění prvků a) stěnových b) sloupových

10 Opakování: S pomocí tabulky (strana 5 prezentace) vyjmenujte jednotlivé konstrukční systémy podle uspořádání, rozmístění, materiálu, technologie. Charakterizujte podélné rozmístění nosných prvků budov, kde se nejčastěji používá? Charakterizujte příčné rozmístění nosných prvků budov. Porovnejte jej s podélným rozmístěním.

11 Použité zdroje:  O. Tibitanzl - Stavební technologie I pro 1. ročník SOU učebního oboru zedník Praha, SOBOTÁLES,2005,ISBN 80-86817-09-1  K. Pendl, J. Štrop, O. Tibitanzl - Příručka pro zedníka Praha, SOBOTÁLES,1999,ISBN 80-85920-54-9 Není-li uvedeno jinak, je použitý materiál ze zdrojů autora.


Stáhnout ppt "Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky."

Podobné prezentace


Reklamy Google