Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky."— Transkript prezentace:

1

2 Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u jiných stavebních učebních a studijních oborů. Metodický pokyn: Materiál je určen k použití učitelem při výuce – pro větší názornost a atraktivnost výkladu. Materiál si klade za cíl názorně zdůraznit základní fakta k probíranému tématu.

3 Konstrukční systémy a konstrukční části budov (část 4) –systémy obvodové, jádrové Kromě podélných, příčných, kombinovaných konstrukčních systémů dále rozlišujeme: Obvodové konstrukční systémy – obvodově rozmístěné prvky Jádrové konstrukční systémy - jádrově rozmístěné prvky

4 Obvodové konstrukční systémy Obvodově rozmístěné prvky – převážná část nebo všechny svislé nosné prvky (stěny, sloupy) umístěny a spojeny po obvodě, užití hlavně u výškových budov

5 Obvodové rozmístění svislých prvků a) stěnových b) sloupových

6 Jádrové konstrukční systémy Jádrově rozmístěné prvky – převážná část nebo všechny nosné prvky (stěny, sloupy) umístěny a spojeny v jádru (uprostřed budovy, poblíž těžiště), užití výškové budovy

7 Jádrové rozmístění svislých prvků

8 Opakování: Nakreslete v půdorysu obvodové rozmístění svislých nosných prvků (sloupů a stěn). Popište. Charakterizujte jádrové rozmístění nosných prvků budov. U jakých budov se používá nejčastěji? K čemu se u výškových budov využívá tzv. „tuhé jádro“?

9 Použité zdroje:  O. Tibitanzl - Stavební technologie I pro 1. ročník SOU učebního oboru zedník Praha, SOBOTÁLES,2005,ISBN 80-86817-09-1  K. Pendl, J. Štrop, O. Tibitanzl - Příručka pro zedníka Praha, SOBOTÁLES,1999,ISBN 80-85920-54-9 Není-li uvedeno jinak, je použitý materiál ze zdrojů autora.


Stáhnout ppt "Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky."

Podobné prezentace


Reklamy Google