Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníleden 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 17) Člověk.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníleden 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 17) Člověk."— Transkript prezentace:

1 Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníleden 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 17) Člověk a jeho zdraví Téma – název učebního materiálu Co jíme? Anotace  žáci se prezentací seznamují s původem potravin, pojmy: strava živočišná, rostlinná, nerostná, na základě získaných vědomostí potraviny třídí  dále třídí běžné potraviny do skupin: pečivo, mléčné výrobky, masné výrobky, ovoce, zelenina, sladkosti, nápoje  vhodnost výběru potravin si žáci ověří na „pyramidě“, se kterou se již dříve seznámili  v návaznosti na „pyramidu“ hodnotí žáci 2 nabízené varianty oběda  součástí materiálu jsou 2 pracovní listy (vymýšlení vlastního návrhu na „zdravý“ oběd a tajenka)  oba pracovní listy žáci zkontrolují prezentací

2 CO JÍME? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,je Mgr. Stanislava Junková.

3 Ovoce a zelenina, to je zdraví, to je síla. Kdo jí mrkev, ředkvičky, bude zdravý celičký!

4 Odkud získáváme potraviny? z těl živočichů STRAVA ŽIVOČIŠNÁ z těl rostlin STRAVA ROSTLINNÁ z neživých přírodnin a nerostů STRAVA NEROSTNÁ

5 Rozdělme potraviny podle původu. STRAVA ŽIVOČIŠNÁ STRAVA ROSTLINNÁ STRAVA NEROSTNÁ

6 JAKÉ ZNÁME DRUHY POTRAVIN. PEČIVO Co sem nepatří?

7 MLÉKO+MLÉČNÉ VÝROBKY Co sem nepatří?

8 MASO+MASNÉ VÝROBKY Co sem nepatří?

9 ZELENINA A OVOCE Co sem nepatří?

10 CUKROVINKY-SLADKOSTI Co sem nepatří?

11 NÁPOJE Co sem nepatří?

12 DRUHY POTRAVIN-SHRNUTÍ. NÁPOJE MLÉKO+MLÉČNÉ VÝROBKY CUKROVINKY SLADKOSTI ZELENINA OVOCE MASO+MASNÉ VÝROBKY PEČIVO

13 PYRAMIDA CO VYČTEME Z PYRAMIDY?

14 nejčastěji bychom měli jíst potraviny umístěné nejníže čím výše jsou potraviny umístěné, tím bychom jich měli jíst méně potraviny na vrcholu bychom měli jíst spíše vyjimečně v každém patře jsou vlevo vhodnější potraviny směrem doprava jsou méně vhodné

15 POROVNEJME DVA OBĚDY.

16 prohlédněte si ještě jednou můj zdravý oběd na nakopírovaný pracovní list si nakreslete a popište svůj zdravý oběd kdo bude hotový dříve, může si vyřešit tajenku SAMOSTATNÁ PRÁCE

17 zeleninový salát rajská polévka zapečená ryba bramborová kaše ovocná šťáva

18 MŮJ ZDRAVÝ OBĚD PRACOVNÍ LIST

19 CO JE ZDRAVĚJŠÍ? Pro každého člověka je nejdůležitější ___________________. nebo KŘÍŽOVKA

20 CO JE ZDRAVĚJŠÍ? Pro každého člověka je nejdůležitější ___________________. nebo HRO Z MED EN SÝR JABLKO MRKEV ROHLÍK ZDRAVÍ KONTROLA

21 DANIHELKOVÁ, Hana. Prvouka pro 2. ročník. neuvedeno. vyd. Olomouc.: PRODOS, ISBN s 42. obrázky z Galerie Q-draw /ZDROJE:


Stáhnout ppt "Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníleden 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 17) Člověk."

Podobné prezentace


Reklamy Google