Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníleden 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 16) Člověk.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníleden 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 16) Člověk."— Transkript prezentace:

1 Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníleden 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 16) Člověk a jeho zdraví Téma – název učebního materiálu Zdraví a nemoc Anotace  prezentace má za cíl rozšířit znalosti v oblasti učiva „zdraví a nemoc“, které již žáci získali v 1. třídě  učivo je doplněno třemi hádankami (lékařka, teploměr, mýdlo)  žáci pojmenovávají příznaky nemocí na základě vlastních zkušeností  žáci nově získávají znalosti o teploměru, jeho druzích, způsobech měření a „čtení“ hodnot na teploměru (pojmy: normální, zvýšená teplota, horečka)  tříděním žáci rozliší názvy nemocí a úrazů  v závěru prezentace si žáci zopakují zásady hygieny, jako prevence nemocí

2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Stanislava Junková.

3 Sníh bílého pláště slušívá jí zvláště. Děti na ni jazyk plazí a ona se neurazí. KDO JE TO? Proč nejčastěji chodíme k lékaři?

4 Co je příznakem nemoci? bolest v krkuhladvyrážka bolest hlavyzvýšená teplota zapomínání úkolůhorečkakašel

5 Když je teplo, tak si troufám, po stupíncích vzhůru stoupám. Když je ale mráz a led, pod nulu si vlezu hned. Kdo nám také ukáže příznak nemoci?

6 LÉKAŘSKÝ TEPLOMĚR skleněný digitální teplotu měříme v podpaží můžeme ji měřit i v ústech u miminek se měří v zadečku nové typy teploměrů umí více:

7 Poznáte, kde tyto teploměry měří teplotu? ušní teploměr čelní teploměr dudlíkový teploměr

8 Jak čteme teplotu?

9 horečka zvýšená teplota do 37°C 37°C-38°C normální teplota více než 38°C

10 Poznáte názvy nemocí? angínazlomenina chřipkapopálenina spalničky neštovicepořezání žloutenkaspála zarděnkyodřenina zápal plic ÚRAZY příušnice

11 I když voní, k jídlu není, ve vodě to pěkně pění. Co je to? Co můžeme udělat pro své zdraví?

12 ZÁKLADNÍ HYGIENICKÉ NÁVYKY Ráno se umyjeme studenou vodou a vyčistíme si zuby. Ruce si umyjeme před jídlem a po použití záchodu. Večer se vykoupeme a vyčistíme si zuby. Vlasy si češeme a pravidelně myjeme. Nehty udržujeme čisté a krátké. Uši pravidelně čistíme.

13 http://www.gify.nou.cz/lid_lekar.htm http://pixabay.com/cs/%C5%A1koly-student-symbol-d%C4%9Bv%C4%8De-37322/ http://detsky-svet.blog.cz/0910/hadanky-povolani-vaclav-fischer http://www.gify.nou.cz/r_teplomer.htm http://www.sikovny-cvrcek.cz/hadanky http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Teplomer.jpg http://www.clker.com/clipart-25025.html http://www.mall.cz/detske-teplomery/medisana-fto-infracerveny-teplomer-usni http://www.mall.cz/detske-teplomery/topcom-teplomer-dudlikovy-toby http://www.mall.cz/detske-teplomery/boneco-ir10 http://www.readersdigest.cz/userfiles/do-textu-250(6).jpg http://maminkymaminkam.cz/basnicky-rikanky/hadanky/11-hadanky-od-maminek-ii http://www.gify.nou.cz/r_wc.htm http://cs.wikipedia.org/wiki/Hore%C4%8Dka http://pixabay.com/cs/p%C3%A9%C4%8De-za%C5%99%C3%ADzen% C3%AD-hore%C4%8Dka-ch%C5%99ipka-sklo-2285/ http://www.gify.nou.cz/obr20_nabytek.htm http://www.gify.nou.cz/lid_holic.htm http://www.gify.nou.cz/lid_lekar.htm http://office.microsoft.com/en-us/ obrázky z Galerie Q-draw ZDROJE:


Stáhnout ppt "Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníleden 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 16) Člověk."

Podobné prezentace


Reklamy Google