Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

STÁŽ PEDAGOGICKÉHO PRACOVNÍKA STÁŽ PEDAGOGICKÉHO PRACOVNÍKA.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "STÁŽ PEDAGOGICKÉHO PRACOVNÍKA STÁŽ PEDAGOGICKÉHO PRACOVNÍKA."— Transkript prezentace:

1 STÁŽ PEDAGOGICKÉHO PRACOVNÍKA STÁŽ PEDAGOGICKÉHO PRACOVNÍKA

2 RESTAURAC E SE NACHÁZÍ V CENTRU JIHLAVY NA MASARYKOVĚ NÁM Ě STÍ

3  Restaurant Tři knížata nabízí moderní pojetí interiéru i gastronomie. Otevřená kuchyně a místa přímo u výdejního prostoru. Hosté mohou sledovat práci kuchařů, vedeného majitelem a zároveň šéfkuchařem Pavlem Marešem z bezprostřední blízkosti. Jednoduchý a funkční interiér je plně podřízen soustředěnosti hosta. Pro rodinná či obchodní setkání slouží samostatný salonek.

4  Pokrmy zde vychází z prvků světové kuchyně, kterou dále kreativně proměňují.  Pokrmy jsou elegantně nazdobené na bílém talíři, aby vynikla jejich pestrost.

5  Kuchaři hotové pokrmy na talíř tvarují do různých obrazců.  Číšník jej servíruje před hosta tak, aby měl pokrm ve správném úhlu a viděl kreativní práci kuchařů.

6

7

8

9

10  Sushi je tradiční a klasické japonské jídlo s tisíciletou historií, připravované zejména z ryb, ale také z plodů moře, tedy z krevet, sépií, chobotnic, či z nejrůznějších druhů mušlí.  Jeho nenahraditelná a specifická chuť si velmi rychle získává přízeň na celém světě a stává se v podstatě životním stylem.  Má blahodárné účinky na lidské zdraví, pro dostatečný přísun mastných kyselin, jódu, proteinů, minerálů a dalších.

11  Sashimi sushi menu  Nigiri sushi menu  Maki sushi menu  Temaki sushi menu

12  Syrová ryba je nakrájena do různých forem, které se postupně namáčí do směsi sojové omáčky a wasabi.  Neodmyslitelnou přílohou Sashimi je marinovaný zázvor.  Samozřejmostí je také obloha z pokrájené čerstvé sezónní zeleninky.

13  Zde je přílohou speciální octová japonská rýže upravená do válcového tvaru a ozdobená vybraným druhem nakrájené syrové ryby nebo i jiným vhodným produktem (avokádo, vejce, atd.).  Součástí přílohy je také marinovaný zázvor a sojová omáčka s wasabi, popřípadě jiná pokrájená zeleninka.  Nigiri sushi svým vzhledem připomíná umělecké dílo a originál v každém kousku.

14  Oblíbeným a neznámějším způsobem servírování sushi je kombinace syrové mořské ryby, octové rýže a sušené mořské řasy Nori v podobě rolky.  Plátek syrové ryby se ocitá uprostřed japonské octové rýže, která je vně obalena Nori.  I Maki-sushi se před konzumací namáčí do směsi sojové omáčky s wasabi a přílohou je bílá ředkev a marinovaný zázvor.

15  Liší se ve tvaru řasy, která je poskládána do tvaru kornoutu a její výplní je octová rýže, jejímž středem je kombinace plátků mořských ryb.


Stáhnout ppt "STÁŽ PEDAGOGICKÉHO PRACOVNÍKA STÁŽ PEDAGOGICKÉHO PRACOVNÍKA."

Podobné prezentace


Reklamy Google