Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

AutorRNDr. Lenka Jarolímová Datum ověření ve výuce6. 9. 2010 Ročník6. Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika TémaÚvod Název výukového.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "AutorRNDr. Lenka Jarolímová Datum ověření ve výuce6. 9. 2010 Ročník6. Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika TémaÚvod Název výukového."— Transkript prezentace:

1 AutorRNDr. Lenka Jarolímová Datum ověření ve výuce6. 9. 2010 Ročník6. Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika TémaÚvod Název výukového materiáluFyzika – úvod IdentifikátorVY_32_INOVACE_PreJa1 Anotace Při seznamování žáků s předmětem ukázat historický základ slova fyzika a její členění na různé obory.

2 Fyzika Úvodní hodina Fyzika, jejíž jméno je odvozeno z řeckého slova „fysis“ byla původně vědou o přírodě, tedy souhrn všech přírodních věd, které se z ní v průběhu staletého vývoje postupně oddělovaly. Fyzikální poznatky jsou tudíž nejjednodušší a nejzákladnější.

3 FYZIKA MECHANIKA MOLEKULOVÁ FYZIKA A TERMIKA VLNĚNÍ A AKUSTIKA ASTRONOMIEJADERNÁ FYZIKA ELEKTŘINA A MAGNETISMUS OPTIKA

4 MECHANIKA studuje klid a pohyb

5 MOLEKULOVÁ FYZIKA A TERMIKA

6 VLNĚNÍ A AKUSTIKA

7 ELEKTŘINA A MAGNETISMUS

8 OPTIKA

9 JADERNÁ FYZIKA

10 ASTRONOMIE

11 Něco z historie Poznáte některého fyzika?

12 Správné odpovědi: 1. Archimedes 2. Isaac Newton 3. Albert Einstein 4. Blaise Pascal

13 Použité materiály: Učebnice Fyzika pro 6. roč. ZŠ a víceletá gymnázia, Nakladatelství Fraus 2004 Učebnice Fyzika pro 6. roč. ZŠ, SPN Praha 1981 Učebnice Fyzika pro 6. roč. ZŠ, Nakladatelství Prometheus, spol. s. r. o. 2003 Vlastní materiál Obrázky – www.aldebaran.cz www.labo.czwww.aldebaran.cz www.kolosi.tripod.com www.elektron.no.sapo.ptwww.kolosi.tripod.com www.audiowokrs.cz www.dalekohledy.czwww.audiowokrs.cz www.chadt.cz www.ce4you.czwww.chadt.cz home.zcu.cz apod.nasa.govhome.zcu.cz www.balon-klub.hr www.worldwar1.comwww.balon-klub.hr www.metria.cz www.centrumobchodu.czwww.metria.cz www.hitradioorion.cz www.rosdstarshop.czwww.hitradioorion.cz vesmir.own.cz images.google.cz scienceworld.wolfram.com cs.wikipedia.org www.vision.org


Stáhnout ppt "AutorRNDr. Lenka Jarolímová Datum ověření ve výuce6. 9. 2010 Ročník6. Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika TémaÚvod Název výukového."

Podobné prezentace


Reklamy Google