Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_362 Ročník: 2.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_362 Ročník: 2."— Transkript prezentace:

1 Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_362 Ročník: 2.
Vzdělávací obor: 65-42-M/01  Hotelnictví 65-51-H/01  Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Složitá obsluha Téma: SO – dranžírování kuřete Jméno autora: Jaroslav Petrů Vytvořeno dne:   Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – Dranžírování – kuřete,pracovní postup a zvládání techniky práce a znalost inventáře

2 Dranžírování kuřete Pracovní postup

3 Jak na to a pracovní postup
Nejprve prezentujeme mísu s kuřetem a pokládáme na zdroj tepla Kuře přeložíme na prkénko pomocí nuže vsunutého do břišní dutiny Jako první postupně oddělíme stehna. Ta ještě půlíme přímo v kloubu Pracujeme nožem i vidličkou současně. Vidličkou si kuře přidržíme a nožem stehna oddělíme Poté oddělíme postupně řezem v kloubu obě křídla

4 Jak pokračujeme Následně dlouhým řezem oddělíme z obou stran prsní kosti celý prsní filet. Ten je možno dle velikosti porcovaného kuřete ještě dělit/filírovat/ na menší části Posledním úkonem je vyjmutí ústřice – jedná se o velice lahodný kousek masa určený hostiteli Tento kousek masa je uložen v prohlubni páteře nedaleko od stehenního kloubu

5 Konečná úprava a servis
Jednotlivé části musíme úhledně urovnat na míse pro kvalitní a přehledný servis Poté si připravíme či nám komi přinese přílohy a začneme servírovat Při této práci je potřeba s hosty komunikovat či zvolit přímou nabídku Host má právo si zvolit určitý díl podávaného masa Vždy začínáme od hostitele pokud on sám neurčí jinak

6 Ukázka dílů kuřete po rozporcování za syrova

7 Kontrolní otázky 1,popište úpravu kuřete 2,jak postupujeme
3,potřebný inventář 4,popište servis 5,co je to nachservis

8 zdroje C3%AD+ku%C5%99ete&start=182&hl=cs&tbm=isch &tbnid=zHuYQoAxGeHM6M:&imgrefurl=http: C3%A9+ku%C5%99ete&start=673&hl=cs&tbm=isch &tbnid=UuugsQHTy4M5CM:&imgrefurl= C3%AD+ku%C5%99ete&hl=cs&tbm=isch&tbnid=3z GHqb51lDlz1M:&imgrefurl= u/data/kucharka/skupiny/skupina_29/karta_29_ 18.html&docid=ev8VV0HQ3lXxLM&imgurl= /


Stáhnout ppt "Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_362 Ročník: 2."

Podobné prezentace


Reklamy Google