Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování pstruha

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování pstruha"— Transkript prezentace:

1 SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování pstruha
Gastronomie SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování pstruha Mgr. Miroslava Malušková

2 Mgr. Miroslava Malušková (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup
Anotace Materiál vysvětluje dranžírování pstruha, musí být doplněn výkladem. Umožňuje použití pro učitele ve výuce. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. Autor Mgr. Miroslava Malušková (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup 65-42-M/01 Hotelnictví a cestovní ruch 65-51-H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník- barman, servírka –barmanka Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova Složitá obsluha, dranžírování, pstruh Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinované Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání Typická věková skupina let Vazby na ostatní materiály Je součástí výuky TOS, stolničení

3 Dranžírování vařeného pstruha
pstruha položíme na pravý bok, hlavu vlevo, hřbetem k hostovi

4 Dranžírování vařeného pstruha
nožem odstraníme všechny ploutve (neřežeme, nožem vytahujeme) mimo ocasní ploutev

5 Dranžírování vařeného pstruha
provedeme řez za hlavou a po celé délce hřbetu od hlavy až po ocasní ploutev pomocí vidličky namotáváme a stahujeme kůži ze pstruha

6 Dranžírování vařeného pstruha
filátka z páteře oddělujeme po směru kostí odklopíme horní a dolní polovinu filátka rybím příborem

7 Dranžírování vařeného pstruha
vyjmeme páteř očistíme maso od zbylých kostiček filátka přeložíme na talíř

8 Dranžírování vařeného pstruha
z hlavy vyjmeme tzv. líčka (mezi okem a žábrami) nejjemnější maso ze pstruha líčky dekorujeme filátka, servírujeme čestným hostům citron a máslo podáváme podle zvyklostí

9 Dranžírování pečeného a smaženého pstruha
postup dranžírování je stejný jako u pstruha vařeného pstruha pouze nestahujeme z kůže

10 Použitá literatura SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, ISBN SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 2. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, ISBN ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., ISBN neuvedeno.


Stáhnout ppt "SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování pstruha"

Podobné prezentace


Reklamy Google