Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZDRAVÍ, SÍLU, NAJDEŠ V SÝRU ?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZDRAVÍ, SÍLU, NAJDEŠ V SÝRU ?"— Transkript prezentace:

1 ZDRAVÍ, SÍLU, NAJDEŠ V SÝRU ?
Institut životního stylu, Nenačovice, Beroun 1 Vás srdečně vítá na přednášce: ZDRAVÍ, SÍLU, NAJDEŠ V SÝRU ? Přednáší: Jana Konečná, R.N. Absolventka Institutu životního stylu v Norsku a USA

2 Zdravotní rizika konzumace
mléka pro děti Alergie Nedostatek železa Snížená inteligence “Projevy senzitivity na mléko” Brzká ateroskleróza Juvenilní cukrovka Revmatoidní artritida Zubní kaz, Akné Infekční onemocnění Rakovina, leukémie MUDr. Frank Oski - Johns Hopkins Medical and Surgical Center for Children.

3 Co dostáváme s mlékem k snídani ?
Včerejší oběd krávy Bakterie Viry Priony Antibiotika Hormony Organické pesticidy

4 Výroba sýrů Mléko + kultury kyška + syrovátka tvaroh měkký sýr
fermentace Mléko + kultury kyška + syrovátka smetana tvaroh syrovátka tvaroh, kyška měkký sýr zralý sýr

5 sýr = koncentrované mléko
VYŠŠÍ KONCENTRACE TOXINŮ: Na výrobu 1 kostky sýru je třeba 5 litrů mléka. DLOUHODOBÉ ZRÁNÍ: Tvorba mikrobů, plísní, virů a bakterií (mléko je nepaster.) VÍCE CHOLESTEROLU: Saturovaný tuk ucpává cévy, srdce i mozek. VÍCE ŽIVOČIŠNÝCH BÍLKOVIN: Způsobují odvápnění kostí a ledvinové kameny

6 Infekce Listeriózy v UK

7 odolnost listeriózy Organismy Listerie vyloučené kravským mlékem nebyly zničeny pasteurizací, dobře se pomnožily i v lednici a byly pozřeny konzumenty. New England Journal of Medicine 1985; 312 (7): 439

8 nemocničních epidemií
Bakterie v živočišných produktech jsou vysoce rezistentní vůči dnes používaným ANTIBIOTIKŮM Příčinou je DENNÍ KRMENÍ zvířat ATB. Za čas si bakterie v jejich těle proti nim vytvoří REZISTENCI. Postrach nemocničních epidemií Lidé léčení ATB mají vybité vlastní ochranné bakterie, když pak konzumují živ.produkty s Rezistentními Bakteriemi, nemá tělo potřebnou ochranu a RB se pomnoží. Vznikne průjem, infekce a lékař předepíše opět ATB - ty však na RB neúčinkují. - Úmrtí

9 Vrazi jsou všude kolem nás!
1991 Osaka Epidemická otrava jídlem 8500 lidí zemřelo - průjmy, zvracení, ATB nepomohla 6400 lidí zemřelo v Shakai - původce nákazy v hovězím mase Anglie: 7 lidí zahynulo na SUPERSTREPTOKOKY Kalifornie: 48 lidí zemřelo na Listeriózu ze sýru

10 Více než 70 % amerického dobytka má virus bovinní leukémie
Více než 70 % amerického dobytka má virus bovinní leukémie. Rakovina (hl.leukémie) je po nehodách 2. nejčastější příčina úmrtí dětí.

11 Většina krav nakažených bovinní leukémií přenáší viry nebo infekční lymfocyty do svého mléka
Konzumací jejich masa se nakazily ovce.

12 Jak nám prospívá SÝR?

13 I luxusní sýr mohou napadnout nebezpečné bakterie
Sýry patří mezi rizikové potraviny, kterým by se měly vyhnout třeba těhotné ženy. 4 dny po expiraci dle Státního veterinárního ústavu "Nevyhovuje vyhlášce pro nadlimitní počet koagulázopozitivních stafylokoků. Expert radí: ne plesnivý sýr Povolená je tzv. "kulturní" plíseň. Pokud se na hermelínu začínají tvořit nahnědlá ložiska cizí plísně, jde pravděpodobně o sýr přezrálý. Když je povrch zelený nebo černý, potom je napaden „divokými“ plísněmi, které mohou způsobit zažívací nebo střevní potíže. Přezrálý Hermelín je většinou cítit po čpavku a pálí do nosu, ale poživatelný ještě je. Pokud však sýr silně zapáchá, je nažluklý či zatuchlý, tvoří se na něm škodlivé látky, pak by jeho konzumace mohla poškodit zdraví. Pokud se sýry špatně skladují, vznikají v nich zdraví škodlivé plísňové jedy. I Dnes Vladimír Ostrý, Státní zdravotní ústav Brno

14 Sýr může být stejně návykový jako morfin
Podle MUDr.Neala Barnarda se může stát pro mnohé konzumenty sýra tato potravina návykovou látkou, podobně jako například morfin. Vysvětluje to tím, že mléko je kontaminováno morfiem z kravských jater. „Jsou tu především biochemické důvody. Sýr například obsahuje vcelku vysoké množství kaseinu, což je protein, ze kterého během trávení vznikají právě látky podobné morfinu Tyto opiáty mohou například za to, že těhotné ženy neustále trápí chutě na nějaká jídla,“ prezident Lékařské komise amerického Ústavu pro medicínu zdroj: PLUS, doktorka.cz

15 FAKTORY, jež ovlivňují mozek
FALEŠNÉ NEUROTRANSMITERY vyvolávají „šum“ na membránách synapsí a mozek pak nedokáže rozpoznat kvalitní signály od těch deformovaných, falešných. Stav synaptické štěrbiny určuje efektivnost paměti, logiky, tvořivosti a vnímání Vzniká tak PODRÁŽDĚNOST, ZHORŠENÁ MENTÁLNÍ SCHOPNOST a u dětí HYPERAKTIVITA a DĚSIVÉ SNY. Pravé přenašeče: 40-80 (noradrenalin, endorfíny, serotonin, acetylcholin..) Falešné přenašeče: TYRAMÍN z uleželých sýrů TRYPTAMÍN z uzenin, vína a tučných pokrmů

16 MM 291 “Abychom měli zdravý mozek, musíme mít čistou krev
MM 291 “Abychom měli zdravý mozek, musíme mít čistou krev. Je-li správnou životosprávou a čistým vzduchem krev udržována v čistotě, bude mozek správně vyživován.” Složení mysli: mysl tvoří elektrické proudy a nejrůznější sloučeniny. A stačí jen malá změna v chemickém složení látek v mozku, aby došlo ke změně myšlení.

17 Sýr může zastavit trávení až na 12 hodin = překyselení.

18 KYSELINOTVORNÁ JÍDLA Maso a masné produkty 9.5 Obiloviny 3.5
mEq/100g bílkovin Maso a masné produkty Obiloviny Mléko a ne-sýrové produkty Sýr s nízkým obsahem bílkovin (<15%) 8.0 Sýr s vysokým obsahem bílkovin (>15%) Zelenina Ovoce a ovocné šťávy Živočišné bílkoviny zvyšují kyselost krve, jež může být neutralizována kalciem vyplaveným z kostí. American Journal of Clinical Nutrition 1995; 61 (4):909

19

20 Kyselost moči P 0.02 Soja Kasein

21

22 Celková ztráta kalcia močí
P 0.005 Kasein Soja

23 Vlhkost ve stolici P 0.002 Soja Kasein

24 Vztah mezi příjmem Vápníku
a zlomeninami krčku Zlomeniny krčku na 100 tis.osob Dr.Hegsted, Calcium and Osteoporosis J.Nutr 11/1986, 116(11) Příjem vápníku přibližně mg/den

25 40

26 Zdravotní rizika konzumace
mléka pro dospělé Kardio-vaskulární onemocnění Rakovina Neurologické nem. Alergie Degenerační nem. kloubní,záněty,žlučník... Infekční choroby Snížená plodnost

27 MLÉKO A RAKOVINA PRSU % laktózové senzitivity v dospělosti
Úmrtnost/ 100,000 žen Finland India England and Wales Australia Denmark Switzerland Bantu U.S. Whites Thailand Mexico U.S. Blacks Mexican Americans Japan 30 25 20 15 10 5 40 60 80 100 Gaskill, S.P., McGuire, W.L., et al Úmrtnost na rakovinu prsu a strava ve Spojených Státech. Výzkum rakoviny Sep;39 :

28 Rady o výživě a pokrmech str. 411
“Žádný lékař, který zná pravdu pro tuto dobu, nemá předepisovat maso. Neexistuje nic bezpečného na jezení masa mrtvých zvířat a v krátké době bude muset být vyloučeno také kravské mléko. Brzy nebude bezpečné nic, co pochází z živočišné říše.” Rady o výživě a pokrmech str. 411 “Sýr by nikdy neměl vejít do žaludku. Jeho vliv na zdraví je horší, než vliv masa.” “Pán dovede svůj lid do postavení, ve kterém se nedotknou ani neochutnají maso mrtvých zvířat. Žádný lékař, který zná pravdu pro tuto dobu, ho tedy nemá předepisovat. Neexistuje nic bezpečného na jezení masa mrtvých zvířat a v krátké době bude také kravské mléko vyloučeno ze stravy Božího lidu, jež zachovává přikázání.V krátké době nebude bezpečné nic, co pochází z živočišné říše. Ti kteří berou Boha za slovo, a celým srdcem poslouchají Jeho přikázání, budou požehnaní. On sám bude jejich Štítem i Ochráncem. Ale s Bohem si nikdo nebude zahrávat. Nedůvěra, neposlušnost a vzdálení se Božím cestám a Jeho vůli, postaví hříšníka do postavení, kdy mu Pán nemůže dát svou Božskou přízeň.” CD 411

29 Problémy se sýry - Velké množství tuků, bílkovin, soli
- Oxidovaný cholesterol - Zvyšuje riziko rakoviny (prsu, tlustého střeva, prostaty) - Kumuluje se množství ANTIBIOTIK - Zráním vznikají BAKTERIE a TOXICKÉ LÁTKY působící migrénu, alergie, vysoký KT (Histaminy, tiramin, putrescin, kadaverin, eniletylamin…) - Obsahují INFEKČNÍ ZÁRODKY (Salmonela, Listerióza… 1985 zemřelo 48 lidí/Calif.)

30 Kravské mléko je pro krávy!
Pro děti je nejlepší kojení! Žádný druh savců kromě “industrializovaných” lidí, nekonzumuje mléko potom, co byl odstaven.

31 JEDINÁ SPOLEHLIVÁ OCHRAHA PROTI BSE
ČISTĚ ROSTLINNÁ - RAJSKÁ strava (obilniny, ovoce, zelenina, ořechy, luštěniny)

32 OŘECHY, LUŠTĚNINY - VEGETARIÁNSKÉ MASO Přednosti před masem:
- B vitamíny, plnohodnotné bílkoviny Srovnání výživové hodnoty: /2 kg vlaš.ořechů = 2 kg hovězího masa = 3 kg drůbežího masa = 5 litrů mléka Přednosti před masem: - při jejich metabolismu nevzniká kys. močová - nepodléhají rozkladu, kterému nezabráníme u masa, než se dostane ke spotřebiteli - nemají škodlivé parazity, hnilobné bakterie a viry - obsahují nenasycené tuky, které dokonce snižují hladinu cholesterolu

33 Čistě rostlinné stravy
VÝHODY Čistě rostlinné stravy ZMENŠENÍ RIZIKA CVO A IM PREVENCE Rakoviny Snížení KT a rizika CUKROVKY Prevence OSTEOPORÓZY Zmenšení výskytu INFEKCÍ a OTRAV Odstranění obezity, bolestí hlavy - tuk Zvýšená MENTÁLNÍ SCHOPNOST i tělesná vytrvalost.

34 A na závěr Aneb: ochutnejte oříškový sýr!
Děkuji za pozornost a přeji Vám „Hodně sýru, bez všech virů!“ Aneb: ochutnejte oříškový sýr!


Stáhnout ppt "ZDRAVÍ, SÍLU, NAJDEŠ V SÝRU ?"

Podobné prezentace


Reklamy Google