Soutěž pro žáky z celé ČR „Nakresli mi svou planetu“ Cílem soutěže je zvýšit povědomí dětí o potřebě chránit naši planetu a upozornit je na nebezpečí,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přijímací řízení v roce uchazeč může pro 1
Advertisements

Přijímací řízení na střední školy
Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Environmentální výchova pro základní školu
NA STŘEDNÍ ŠKOLY A STŘEDNÍ ODBORNÁ UČILIŠTĚ
PROJEKTY A AKTIVITY konference Nástrahy a nebezpečí kyberprostoru Mgr. Lukáš Látal.
1 Soutěž NÁŠ KRAJ UMĚLECKÁ SOUTĚŽ PRO ŽÁKY A STUDENTY pod záštitou hejtmana Středočeského kraje MUDr. Davida Ratha Téma soutěže: Život v našem kraji.
Soutěž Obec přátelská rodině P etr Nečas ministr práce a sociálních věcí 15. května 2008.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ ve šk. roce 2012/2013. Pardubický kraj Povinné přijímací zkoušky pro maturitní obory SCIO testy 9. tř. – ČJ, M, OSP 5. tř. – OSP Podrobnosti.
Kurikulární reforma Únor 2008 PhDr. Maria Bezchlebová
Průběh přijímacího řízení. Vyplňování a podávání přihlášek Přihlášky ke vzdělávání ve střední škole podává zákonný zástupce (rodič) žáka řediteli příslušné.
NÁZEV PRÁCE (musí být stručný, výstižný, měl by obsahovat jednoznačné výrazy a slovní spojení) Název školy Jméno autora, třída, místo a rok zpracování.
VLIV ZMĚN SVĚTA PRÁCE NA KVALITU ŽIVOTA 2005 – 2008 Moderní společnost a její proměny Seminář k výzkumu na úseku BOZP
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Programy v oblasti regionální politiky pro rok 2010 RNDr. Josef Postránecký.
Vzdělávání dospělých - kategorie 50+. UNIV2 kurs 50+ Historie Založena roku 1994 Do výuky v České republice zavedla nové obory: ― Výpočetní techniku ―
Pro střediska volného času, školní kluby a školní družiny a NNO pracující s dětmi a mládeží NÁRODNÍ INSTITUT DĚTÍ A MLÁDEŽE Ministerstva školství, mládeže.
Pražské stromy 2. ročník fotografické soutěže – vyhlašovatel soutěže: web prazskestromy.cz pro amatérské fotografy.
Hledá se Kamarádka knihovna (už podruhé). Kdo jde s námi Generální partner: firma 3M Česko O záštitu nad soutěží požádáno: Ministerstvo kultury ČR Odborný.
Případová studie – práce ve skupinách Ing. Jan Škurek, PhDr. Michaela Kubištová Seminář PPP projekty v praxi, Uherské Hradiště 2009.
PRAHA PRO AFRIKU Projekt podpory rozvoje města a venkova v Etiopii.
STOVĚŽATÁ PRAHA Projekt 6. tříd
Ekosoutěž II Zapojte se s námi! aneb Život, tradice a kořeny Jesenicka Technické služby Jeseník, a.s.
MALÁ MATURITA 9.ROČNÍKU ZŠ a MŠ Regionu Karlovarský venkov.
SETKÁNÍ S ŘEDITELI STŘEDOČESKÉHO KRAJE květen 2011
Přijímací řízení ke vzdělávání na středních školách pro školní rok 2015/2016 (9. ročník)
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ ve šk. roce 2014/2015
Přijímací řízení v roce Kontakty na výchovného poradce tel
Přijímací řízení pro školní rok 2009/10 Čtyřleté studium.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Přijímací řízení pro školní rok 2009/10 Osmileté studium.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovační potenciál ČR Technologický profil ČR Cena Inovace roku 2011 Pavel Švejda Seminář Inovace a technologie v rozvoji.
STAŇ SE NA CHVÍLI MALÝM PRINCEM CESTOU NECESTOU VESMÍRNÝMI DÁLKAMI.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 17. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
EU peníze školám II.Cizí jazyky Koordinátor: Věra Křížová akreditace - DVPP ze
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI KOORDINAČNÍ SETKÁNÍ S ŘO A SEA HODNOTITELI DOHODY O PARTNERSTVÍ A PROGRAMŮ.
Naučná stezka Petrovské studánky realizováno v rámci 2. výzvy MAS Šumperský venkov Fiche č.2: Vítá Vás vstupní brána Jeseníků II realizátor projektu: o.s.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
INFORMACE K PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY A STŘEDNÍ ODBORNÁ UČILIŠTĚ PRO ŠKOLNÍ ROK
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
 Schválení šablon – začátek dubna 2016 (vyjednávání s EK)  Avízo výzvy – duben 2016  První výzva (vlna) – květen 2016  Právní akt o poskytnutí podpory.
Posouzení vlivů Národního rozvojového plánu pro programové období 2007 – 2013 na životní prostředí Regionální environmentální centrum ČR Praha,
Litomyšl přátelská rodině 8. dubna od hod. Rodinné centrum Litomyšl.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
II. Metodický výklad výzvy. Cíl oblasti podpory 1.1 Podpora výuky cizích jazyků a v cizích jazycích ve školách a školských zařízeních. Výzva č. 55 je.
Seminář pro žadatele – výzva IGA 2014 Komise IGA PEF ČZU v Praze.
Přijímací zkoušky školní rok 2017/2018.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ Kritéria přijímacího řízení v 1. kole pro šk. r /18
Přijímací řízení 2016/2017.
Přijímací řízení pro školní rok 2017/18
Přijímací řízení pro školní rok 2017/18
Animace škol (šablony)
odbor politiky bydlení
Obsah, rozsah a kritéria hodnocení prezentace
Pohár vědy (Science cup)
Konflikt, koření života
Předmět: prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Čas 2.část
Rybolov – poznej svou značku
Vítáme Vás na GyBu DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ
Změny v soutěži Vesnice roku
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ Kritéria přijímacího řízení v 1. kole pro šk. r
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
Centrum kolegiální podpory CKP
Školní aktivity v oblasti kariérového poradenství
STRUČNÝ PRŮVODCE PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍM NA SŠ PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019
Transkript prezentace:

Soutěž pro žáky z celé ČR „Nakresli mi svou planetu“ Cílem soutěže je zvýšit povědomí dětí o potřebě chránit naši planetu a upozornit je na nebezpečí, kterému je vystavena. Po celou cestu, na níž děti čeká nejeden objev, jim bude dělat společnost postavička malého prince. Soutěž je určena pro žáky 3. – 5. tříd ZŠ.

Organizace soutěže: systém regionálních kol a národního kola vítěz regionálního kola postupuje do národního právní zajištění: pravidla soutěže budou zveřejněna na u vítězných tříd požadavek na podpis postoupení práv k obrázkům, projektu a povolení účastnit se fotografických a filmových reportáží v souvislosti se soutěží rodiči všech žáků Výstupní materiály: 1 obrázek (A3) - bude představovat nebezpečí, které podle žáků nejvíce ohrožuje Zemi 1 obrázek (A3) – bude znázorňovat způsob, jakým lze toto nebezpečí odvrátit doprovodný text – max. 500 slov, v němž děti vysvětlují nebezpečí, jeho příčiny a to, co se stane, pokud zůstaneme nečinní, a popíší řešení tohoto problému na zadní straně každého obrázku i doprovodného textu musí být uvedena třída a adresa školy na obrázcích a v příběhu se může objevit hlavní hrdina knihy Malý princ

Kritéria hodnocení: hodnoceny budou oba navzájem se doplňující výstupy – text i obrázky důležitou roli hraje umělecké hledisko další kritéria: výběr projektů dle zadání, úroveň myšlení, analýzy problému a přínos vybraných projektů, kreativita, grafický rukopis a kvalita realizace obrázku Ocenění: Ceny za regionální kola si určí jednotlivé pobočky Vítěz celostátního kola obdrží Kč, slavnostně budou předány v místě vítězné školy a třída dodá společnosti Veolia Voda informace a fotografie, na co peníze využila (např. výlet, pomůcky do třídy, výsadba stromů před školou….)

Materiály: příručka pro žáky – kam si žáci mohou zapisovat své poznatky, jde však jen o průvodce soutěží, není tudíž nutné vyplňovat příručku kompletně metodická příručka pro učitele – rady a doporučení ohledně výběru projektu, vytvoření obrázku, témata, návody pro práci ve třídě Harmonogram: 16.března - uzávěrka přihlášek Konec března – dodání doprovodných materiálů 1.dubna – 15. května – vlastní soutěž 27.května – oznámení výherců regionálních kol 5.června – Světový den životního prostředí – oznámení výherce celostátního kola Kontakt :Lenka Kozlová, kontakt : tel , Středočeské vodárny, a.s., U Vodojemu 3085, Kladno