1 SOZE Sdružení občanů zabývajících se emigranty Libor Studený 24.2.2011 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Advertisements

Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Podpora trvalého řešení situace nezletilých žadatelů o azyl v ČR TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
3. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Projekt Rozvoj praktických forem výuky na PF UP Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
Pobytové středisko Zastávka
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
1 Zkušenosti s výukou dovedností z předmětů ELCP a IBT Simona Trávníčková
Jak se stát dobrým právníkem?
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Název příjemce: Základní škola Šaratice, Náves 96, příspěvková organizace Název partnera: Z ákladní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov Číslo.
Jak se stát dobrým právníkem?
Kariérové poradenství v Tranzitním programu pro neslyšící APPN, o.s. Projekt Tranzitní program pro neslyšící je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Rozvoj praktické výuky studentů psychologie sociální pedagogiky a poradenství: Shrnutí činnosti dvouletého působení Akademického centra poradenství a supervize.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice,
Zkušenosti ze spolupráce státního a neziskového sektoru při realizaci projektů financovaných z ESF Ing. Vladimír Kváča, Ph.D. Ministerstvo práce a sociálních.
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
KomunitníCentrum. ČESKÉHO ŠVÝCARSKA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR  4 národní.
Studentská digitální karta Institut Trhu Práce Bc. Jan Heřmánek Okresní zastoupení ITP při HK – Ústí nad Labem.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu :„PODPORA STAVEBNÍCH OBORŮ“KONTAKTNÍ MÍSTO PROJEKTU Tato prezentace je spolufinancována.
Právní klinika uprchlického a cizineckého práva JUDr.Maxim Tomoszek Garant kliniky.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
1 Stáže studentů v advokátních kancelářích poskytujících pro bono služby Pro bono junior.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Sociální politika KVSOPO Jaro 2006 Katedra veřejné ekonomie Mirka Wildmannová 5. patro, místnost 523 Konzultační hodiny: úterý
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
Neziskové formy podniku -> Ekonomika a neziskový sektor Ekonomika a neziskový sektor
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
Andrea Doubková, Janus, z. s.
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Budoucnost odborného školství
Terapie pachatelů domácího násilí
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Spolek pro budování a implementaci softwarových open-source nástrojů
PEDAGOGICKÉ VEDENÍ STUDENTŮ Garant: Mgr. Anna Krátká, Ph.D
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Projekty META o.s. zaměřené na komunitní tlumočení
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

1 SOZE Sdružení občanů zabývajících se emigranty Libor Studený

2 SOZE- Sdružení občanů zabývajících se emigranty  založeno 1990, registrace 1992  nevládní nezisková organizace  pomoc cizincům zejm.žadatelům o mezinárodní ochranu, azylantům, osobám s doplňkovou ochranou  právní a sociální poradenství  vzdělávací a volnočasové aktivity  provoz azylového domu pro cizince v Brně

3 Dosavadní aktivity a zkušenosti s klinikami  klinika uprchlického práva na PF MU r.2002-pilotní projekt  společný projekt financovaný OSF-2003/2004  klinika uprchlického práva na PF UP-v rámci projektu ESF/OPRLZ - Rozvoj praktických forem výuky  sociální uprchlická klinika FSS, obor sociální práce a sociální politika-od r.2003  psychologická uprchlická klinika na FF, obor psychologie

4 Praktická část výuky návštěvy uprchlických zařízení-jednání s klienty samostatná práce v kanceláři SOZE, poradenství analytická práce v rámci projektů-analýza právní úpravy dlouhodobá práce na případech-stanovisko s návrhem důkazů z COI

5 Přínos pro studenty rozvoj právních dovedností prostřednictvím praktických zkušeností -jednání s klientem, analýza případu, práce se judikaturou, vyhledávání informací o zemi původu, písemná argumentace setkání s uprchlíky/cizinci-porovnání představ s realitou, větší motivace pro řešení reálných případů než případových studií konfrontace s rozhodovací praxí-jak právní úprava a rozhodování soudů ovlivňuje praxi a naopak motivace pro práci se zranitelnými skupinami osob Inspirace pro budoucí pracovní uplatnění

6 Přínos pro NNO právní asistence prostřednictvím právních klinik získání zájmu studentů o práci s marginalizovanými skupinami potenciální zaměstnanci pro nevládní sektor

7 Slabá místa a nástrahy provázání výuky s praxí koordinace aktuálních případů s časovými možnostmi studentů větší vzdálenost do zařízení MVČR časová náročnost pro studenty i vyučující

8 Zapojení SOZE v novém projektu MU: Teorie - dovednosti - praxe klíčové aktivity Pilotní výuka nových předmětů v magisterském studijním programu- spolupráce na výuce předmětu Lidská práva v aplikační praxi. Inovace stávajících předmětů-Uprchlická a cizinecká klinika a následně zajištění praktické části v rámci výuky této kliniky v SOZE Inovace systému odborných praxí-spolupráce

9 Lidská práva v aplikační praxi praktické případy z činnosti organizace vedení studentů při řešení těchto případů evaluace práce studentů na semináři

10 Děkuji za pozornost Tento studijní materiál byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky