JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období 2014-2020 28. dubna – 15. května 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Evropský sociální fond v ČR
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV NOVÉ PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ NA OBDOBÍ 2014 – OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV 20 let jsme partnerem.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Smart cities Kde vzít peníze??. Jaké aktivity lze zahrnout do Smart cities? Např IBM říká:
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Zhodnocení realizace JPD 3, možnosti podpory z ESF v dalším období Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, Ing. Světlana.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Roadshow Přehled programů ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST.
JHK a její podpora začínajícím podnikatelům JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA.
PRIORITNÍ OSA 1 Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Regionální politika EU v období
Integrovaný regionální operační program
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora sociálního podnikání v rámci CLLD (místní akční skupiny)
Transkript prezentace:

JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015

IROP: Prioritní osa 2 – Zkvalitnění veřejných služeb a podmínek života pro obyvatele regionů – „LIDÉ“ Specifický cíl 2.2 Vznik nových a rozvoj existujících podnikatelských aktivit v oblasti sociálního podnikání Dotace na: výstavbu, rekonstrukci, rozšíření a vybavení sociálních podniků Žadatelé: OSVČ, malé a střední podniky, obce, neziskové organizace Specifický cíl 2.5 Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení Dotace na: zateplení budov, výměny zdrojů tepla, výměny rozvodů tepla a vody Žadatelé: vlastníci bytových domů a společenství vlastníků, bytových jednotek - budovy se 4 a více byty, kromě fyzických osob nepodnikajících

Operační program zaměstnanost Prioritní osa 1 – Podpora zaměstnanosti a adaptability pracovní síly Další vzdělávání zaměstnanců Poradenské a informační aktivity, rekvalifikační programy Podpora zavádění age managementu Podpora odborné praxe a stáží v podnicích, spolupráce podniků a vzdělávacích institucí Prioritní osa 3 – Sociální inovace a mezinárodní spolupráce Aktivity podporující vznik a rozvoj inovačního prostředí, zvýšení povědomí o sociálních inovacích Aktivní a preventivní nástroje politiky zaměstnanosti – mmj. inovace v zaměstnávání mladých a starších lidí, vytváření rovných příležitostí na trhu práce

Program rozvoje venkova Priorita 6 (P6) - Podpora sociálního začleňování, snižování chudoby a hospodářského rozvoje ve venkovských oblastech se zaměřením na tyto oblasti opatření Rozvoj zemědělských podniků a podnikatelské činnosti, podpora investic na založení a rozvoj nezemědělských činností usnadnění diverzifikace, vytváření a rozvoje malých podniků a pracovních míst (např. nabídka služeb agroturistiky nebo využití zemědělské produkce/odpadů k výrobě obnovitelných zdrojů energie) předpokládané schválení ze strany Evropské komise: 1. čtvrtletí roku 2015

OP Evropská územní spolupráce Rakousko – ČR Prioritní osa 1 - Posilování výzkumu, technologického rozvoje a inovací Kooperace podniků a výzkumných institucí – výzkum, transfer technologií a know-how Vytváření sítí a kooperačních aktivit mezi výzkumnými institucemi, vzdělávacími institucemi a podniky Zlepšení zapojení MSP do výzkumu a inovací, vytváření klastrů a sítí OP Přeshraniční spolupráce ČR – Bavorsko Prioritní osa 1 - Posilování výzkumu, technologického rozvoje a inovací posílení přeshraničních aktivit v oblasti výzkumu a inovací, podpora kooperací MSP a institucí z oblasti výzkumu a inovací zlepšení zapojení MSP do výzkumu a inovací, vytváření klastrů a sítí

Národní programy podpory

Národní programy Program ZÁRUKA 2015 až 2023 Program ZÁRUKA finanční příspěvky Program INOSTART Podpora exportu Proexportní platební záruka Předexportní úvěr (ČEB) Přímý exportní úvěr (ČEB)

Regionální programy podpory

Program zvýhodněných regionálních úvěrů pro malé podnikatele v Jihočeském kraji Podpora realizace podnikatelských projektů drobných a malých podnikatelů v Jihočeském kraji zvýhodněný regionální úvěr do výše 1 mil. Kč, 4 % p. a., 6 let Rozvoj malých podnikatelů ve vybraných regionech Podpora malých podnikatelů do 5-ti zaměstnanců v problémových regionech na území Jihočeského kraje v určených odvětvích (CZ NACE) Dotace ve výši 50% procent (50 – 200 tis. Kč) na pořizování nových či modernizovaných výrobních strojů, zařízení, odborného softwaru či různých technologií včetně environmentálně šetrných, dále při rekonstrukci a rozšiřovaní stávajících podnikatelských prostorů. podnikatelů ve vybraných regionech

Děkuji za pozornost