Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_135

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Technika cestovního ruchu Péče o hosta v ubytovacím zařízení
Advertisements

Milan Babický Štěpán Barák
Hotelová dokumentace Vypracovala: Bc. Eva Cejnková pro předmět HOP.
Elektronický podpis.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
SVNIT Přednáška M. Horáková
Informační systém hotelu
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.16 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Základy účetnictví Základy ekonomiky a účetnictví – 9. ročník
SADA č.22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO DUM č.17
Evidence obyvatel.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Účetnictví Ročník: 2.
Živnosti Právnické a fyzické osoby Čtyři typy živností
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Bc. Jan Podloučka.  Základní registry  Zapisovatelé do ISEO   Práce s CzechPOINTem ◦ Ohlašovna – trvalý pobyt ◦ Ohlašovna – doručovací.
Evidence obyvatel podle z.č. 133/2000 Sb., v plat. znění.
Ubytovací zařízení Střední odborná škola Otrokovice
Dokumentace k zajištění BOZP
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_576 Ročník: 1. Vzdělávací obor: L/51 Podnikání Téma: Odpisy-degresivní způsob.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_578 Ročník: 1. Vzdělávací obor: L/51 Podnikání Téma: Odpisy-souvislé příklady.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět:Software hotelového provozu Tematický okruh:Práce s HSW Téma:HSW Výhody modulu POS Jméno autora:Jaroslav.
NÁZEV PROJEKTU: ICT VE VÝUCE OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_UCE_600 R OČNÍK : 1. V ZDĚLÁVACÍ OBOR : L/51 PODNIKÁNÍ T ÉMA : P ÍSEMNÉ OPAKOVÁNÍ.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_565 Ročník: 1. Vzdělávací obor: L/51 Podnikání Téma: Skladní karta zásob-příklad.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW POS pracovní postup Jméno.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_225.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_567 Ročník: 1. Vzdělávací obor: L/51 Podnikání Téma: Kniha pohledávek a závazků-příklad.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět:Software hotelového provozu Tematický okruh:Práce s HSW Téma:HSW Banketing Jméno autora:Jaroslav.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_134
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_385 Ročník: 1.
OBCHODNÍ REJSTŘÍK. Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO_1162Ročník:1. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Právní formy podnikání Téma:
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Praktická část kalkulace.
Ro č ník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list sklad.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list rezervace.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_566 Ročník: 1. Vzdělávací obor: L/51 Téma: Skladní karta zásob-příklad Jméno autora:
VY_32_INOVACE_CER_4 Ročník:3.,4. Vzdělávací obor:65-42-M/01 Hotelnictví Tematický okruh:Průvodcovství Téma:Povinnosti průvodce během zájezdu - řešení Jméno.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět:Software hotelového provozu Tematický okruh:Práce s HSW Téma:HSW Obsah modul REC Jméno autora:Jaroslav.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list kalkulace.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_124
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Základní registr obyvatel - ROB. Evidované subjekty státní občané ČR cizinci, kterým bylo vydáno povolení k trvalému pobytu na území ČR nebo povolení.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_17.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_20.
Materiál je určen pro 3. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Správní řízení ve věci oprávnění k poskytování zdravotních služeb
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Určeno pro:  žáky 4.ročníku středních škol Vzdělávací obor:
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Společenská výchova – Zásady chování v ubytovacích zařízeních
Pracovní smlouva Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Název projektu: ICT ve výuce
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Interní předpisy hotelu
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Check- in.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
NÁZEV PROJEKTU: ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_UCE_591 Ročník: 1. Vzdělávací obor:
VY_32_INOVACE_Sikorová_ Ostatní evidence
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Další písemnosti recepce
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Účetní dokumentace a její náležitosti
Trasování a sestavení programu zájezdu
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_139
Recepce Zařaďte služby: rezervace pokojů, přidělování pokojů, směnárenské služby, inkaso za ubytování, podávání informací, čištění obuvi, předávání pošty,
Základní pojmy v cestovním ruchu, podnikání v cestovním ruchu, činnosti a povinnosti cestovní kanceláře.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_392 Ročník: 1.
Název projektu: ICT ve výuce
Transkript prezentace:

Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_135 Ročník: 3./4. Vzdělávací obor: 65-42-M/01  Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Recepce provozní evidence Jméno autora: Jaroslav Petrů Vytvořeno dne:  16.8.2012 Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – objasnění pojmu provozní evidence hotelu a jednotlivé náležitosti

Provozní a finanční evidence hotelu

Většina evidence se vede na recepci / front office Do této evidence, se zapisují veškeré údaje týkající se bydlících hostů na hotelu Evidenci je nutné vést, podle stanoveného zákona pro provozovatele ubytovacích zařízení V některé evidenci, se promítají i finanční částky

Většina evidence, je v dnešní době vedena v PC Pouze některou, si hotel vytváří dle své potřeby ( buzení ) V případě kompletních HSW jsou tyto doklady / informace vedeny přes PC a jednotlivé nástavbové moduly

Seznam hotelové evidence Registrační karta Hotelová legitimace Ubytovací kniha tuzemců a cizinců Recepční list Kniha bezpečnostních schránek Kniha buzení hostů Kniha nálezů

Ubytovací řád Reklamační řád Waiting list Rooming list Kniha přijaté pošty Toto vše naleznete v PC podobě

Registrační karta vede s v PC Vede se na recepci Vyplňuje jí host, nebo recepční Jsou tam uvedeny veškeré údaje o hostovi : Náležitosti karty : jméno a příjmení, národnost, datum narození, adresa bydliště, účel pobytu, od-do, Je ve více jazycích Uchovává se na hotelu 3 roky Tento krok je již zastaralý a vše je organizováno přes PC / v případě skupin od CK je hostem předkládán a následně vložen do PC

Kniha tuzemců a cizinců Je to kniha kam se zapisuje každý ubytovaný host Za cizince v ubytovacím zařízení je povinen plnit ohlašovací povinnost provozovatel ubytovacího zařízení Ohlašovacím orgánem je cizinecká policie Před přihlášením musí recepční zkontrolovat platnost dokladů + vízum

Recepční list „ štafle „ Je to přehled o obsazenosti pokojů na hotelu, po jednotlivých patrech Navazuje na hotelový deník Je součástí recepčního programu ( mapa hotelu) Různé barevné rozlišení úkonů Recepčním ukáže i vybavení pokoje Umožňuje komunikaci s hausekeepingem

Podle barevných značek (popelnic), zjistí, zda je pokoj už uklizený

Náležitosti „ štaflí „ Jméno hosta + jména spolubydlících Číslo pokoje Druh pokoje Datum od – do Znaky pro úklid Značky pro opravy, rezervace atd.

Kniha buzení hostů ( listina) Každá recepce by měla být vybavena touto evidencí Na každý den se vede nový list, kam si recepční zaznamenává požadavky hostů Náležitosti :jméno č. pokoje čas

Waiting list Vede se v rezervačním středisku Je to čekací listina na volnou rezervaci hotelového pokoje Je sestavován samostatně na každý den s předstihem několika týdnů i měsíců Jsou to rezervace,které nebylo možné plně akceptovat

Rooming list Je skupinový jmenný seznam, který se přikládá k rezervační a domovní knize. Vypracovává ho vedoucí zájezdu nebo cestovní kancelář. Do hotelu se odesílá alespoň týden dopředu Urychluje odbavení celého zájezdu Rezervační středisko ho předává recepci, která si podle něj rozdělí pokoje a připraví si podklady

náležitosti Název CK Datum od-do Jména a příjmení hostů Adresy hostů Čísla dokladů ( pas, OP) Podpis kdo ho zpracoval Jiná sdělení

Kontrolní otázky Co je provozní evidence Vyjmenujte jednotlivé prvky z této evidence Zvolte některý z prvků a popište nám ho Jaké jsou náležitosti dokladů v evidenci

zdroje http://www.google.cz/imgres?q=hotelov%C3%A1+evidence&start=100&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=LHH2tBFQaFmizM:&imgrefurl=http:// http://www.google.cz/imgres?q=bud%C3%ADk&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=DZa5m-NAoub0qM:&imgrefurl=http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/50187566/&imgurl=http:// http://www.google.cz/imgres?q=hotelov%C3%A9+%C5%A1tafle&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=gjY0q-gV6e62ZM:&imgrefurl=http:// http://www.smarthotel.cz/smarthotel.aspx http://www.google.cz/imgres?q=hotelov%C3%A9+%C5%A1tafle&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=iBGjpKD2WuDQoM:&imgrefurl=http://www.horesplus.cz/hotelovy-software&imgurl=http://www.horesplus.cz/images/demo-sw/rychly-prijem- http://www.google.cz/imgres?q=hotel+w&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=gypqyaQDnKDQQM:&imgrefurl=http://www.absolutbcn.com/archives/2009/11/28/hotel-w-barcelona-inaugura-the-store/&imgurl=http://www.absolutbcn.com/wp-