Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_379 Ročník: 2.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pravidla a technika obsluhy
Advertisements

STOLNIČENÍ KAVÁRNY A KAVÁRENSKÉ HERNY
Inventář na teplé nápoje
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.08 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Teplé nápoje Číslo DUM: VY_52_INOVACE_107_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, ROZDĚLENÍ
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.09 SOU Obořiště
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, PRAVIDLA SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
Předmět: Stolničení Ročník: 2.
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.
charakteristika kovového inventáře
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.11 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Předmět: Stolničení Ročník: 1.
PORCELÁNOVÝ INVENTÁŘ ROZDĚLUJEME
Inventář na úseku obsluhy, charakteristika
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět : Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Inventář vhodný.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, PŘÍBORY
Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_364 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_375 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_361 Ročník: 2.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět:Software hotelového provozu Tematický okruh:Práce s HSW Téma:HSW Banketing Jméno autora:Jaroslav.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_378 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_362 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_396 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_134
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_385 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_377 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_365
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_384 Ročník: 1.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_367 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_515 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_391 Ročník: 1.
Ro č ník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kucha ř - č íšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha.
Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:
Ro č ník:2. Vzd ě lávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kucha ř - č íšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha.
Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_373 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_299 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_393 Ročník: 1.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list rezervace.
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list kalkulace.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_394 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_124
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_390 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_388 Ročník: 1.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_PRACOVNI_PLAN_PREZENTACE_06 Název školyStřední škola služeb,
Technika obsluhy – Příprava espressa Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace.
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_ZADANKA_NA_INVENTAR_CATERING_PREZE NTACE_10 Název školyStřední.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_BANKETNI_MENU_PREZENTACE_12 Název školyStřední škola služeb,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_RAUT-1_PREZENTACE_13 Název školyStřední škola služeb, obchodu.
Složitá obsluha míchání předkrmového salátu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_8_INOVACE_STO_44 Název školy: Střední průmyslová.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Způsoby obsluhy Způsob obsluhy je technická záležitost servisu pokrmů.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
OSTATNÍ HOSTINY I. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
RAUT II. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
RAUT III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Banketní obsluha Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
OBSLUHA, U STOLU Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_392 Ročník: 1.
Transkript prezentace:

Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_379 Ročník: 2. Vzdělávací obor: 65-42-M/01  Hotelnictví 65-51-H/01  Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Složitá obsluha Téma: SO – servis teplé nápoje Jméno autora: Jaroslav Petrů Vytvořeno dne:  19.7.2012 Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – druhy teplých nápojů,vhodnost použití , servis při SO a potřebný inventář.

Teplé nápoje Dělení do skupin

čaje Servis čaje se liší dle druhu Jinak podáváme černý,ovocný a bylinný čaj Rozdíl je pouze v přípravě a spolu podávaných ingrediencích Charakter servisu odpovídá středisku kde čaj podáváme

Inventář pro servis čaje Čajová souprava Konvička a šálek Hrnek Sklo Keramika Lžička Cukřenka jak kde Lis na citron Platíčko - tácek

káva Servis kávy má svá ustálená pravidla Pokuste se obecně vyjmenovat několik podmínek pro dobrý servis !!!! Zásady se vždy řídí dle druhu kávy , místa servisu a požadavku hosta

Potřebný inventář ŠAPO Rozetka – jak kdy Platíčko Sklo Příbor na kávu Džezva Konvička na mléko Konvička na šlehání mléka

mléko Horké mléko je netypický nápoj Ale i tak se sním setkáme při servisu Při servisu musíme dodržovat určité zásady Vždy podáváme v neprůhledném skle či porcelánu . A to ať hrnku či konvičce Sladíme dle přání hosta medem či cukrem Můžeme připravit i další teplé nápoje Víte jaké ????

Trendové horké nápoje Dle trendů se setkáváme S horkým CAPPY - znáte tento produkt Jak ho budeme podávat ???? Znáte další teplé nápoje ???? Závěrem zhodnoťte podmínky a způsob servisu dle vašich zkušeností.

Kontrolní otázky Jaké znáte teplé nápoje Popište servis u zvoleného nápoje při SO Jaký používáme inventář Popište rozdíl při servisu u JO a SO

zdroje http://images.google.com/imgres?q=hork%C3%A9+jablko&h http://images.google.com/imgres?q=%C4%8Daj&hl=cs&tbm=isch&tb http://images.google.com/imgres?q=k%C3%A1va&hl=cs&tbm=isch&tbnid=zt8w5kEYUJDusM http://images.google.com/imgres?q=%C4%8Daj&hl=cs&tbm=isch&tbnid=gpybL8P8beC2rM:&imgrefu rl=http://www.zameckavinoteka.cz/documents/caj.html&docid=HYrW2vJSgC http://images.google.com/imgres?q=%C4%8Daj&hl=cs&tbm=isch&tbnid=gpybL8P8beC2rM:&imgrefu rl=http: http://images.google.com/imgres?q=m%C3%A1ta&hl=cs&tbm=isch&tbnid=eCOjuZzl4tKkrM:&imgref url=http: http://images.google.com/imgres?q=%C4%8Dajov%C3%A1+souprava&hl=cs&tbm=isch&tbnid=1jCQL o9f5bwt_ http://images.google.com/imgres?q=lis+na+citron&hl=cs&tbm=isch&tbnid=1kWTnIfwTMKP6M:&im grefurl=http://www.tescoma-eshop.cz/ http://images.google.com/imgres?q=keramika+na+%C4%8Daj&hl=cs&tbm=isch&tbnid=u6J7H2u4Mw OZBM:&imgrefurl=http://www.caje-prislusenstvi.com/ http://images.google.com/imgres?q=k%C3%A1va+v+p%C5%99%C3%ADboru&hl=cs&tbm=isch&tbnid= 7-4HCou56tWIiM:&imgrefurl=http: http://images.google.com/imgres?q=konvi%C4%8Dka+na+ml%C3%A9ko&hl=cs&tbm=isch&tbnid=XQe n8kbXD2ayRM:&imgrefurl=http://www.lahodnakava.cz/produkt/464/TOMGAST_Konvicka_na_zpen eni_mleka. http://images.google.com/imgres?q=hork%C3%A1+hru%C5%A1ka&hl=cs&tbm=isch&tbnid=drM4y89ln TYdKM:&imgrefurl=http://www.kafe.cz/vanoce-2010/zimni-michane-napoje