Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_ZP_3.08 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_ZP_3.08 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2."— Transkript prezentace:

1 CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_ZP_3.08 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT 3.Sada – předmět – Zařízení provozoven Tématická oblast : odbytové a ubytovací střediska z ŠVP 65-51-E/02 Autor: Jindřich Joska Vytvořeno: září 2012 – leden 2013 DUM č.8 Drobný stolní inventář Použité zdroje uvedeny na konci DUM Anotace 1.Tento materiál slouží jako doplňující a přípravná část, při výuce ZP v 2. ročníku třídy PVS. Svoji strukturou a obsahem odpovídá kladeným požadavkům na tyto žáky, dle ŠVP 2.Očekávaný výstup pro žáka – žák porozumí druhům drobného stolního inventáře a jeho používání v odbytových střediscích. -------------------------------------------------- Tyto materiály byly vytvořeny za podpory spolufinancování projektu EU. ---------------------------------------------------

2 Jsou to předměty, které umísťujeme zpravidla do středu stolu. Musí být čistý a nepoškozený, proto, že plní před hostem estetickou funkci. Vhodné je, když inventář ladí s prostředím.

3 Druhy drobného stolního inventáře Patří sem různé vázičky, popelníky, sypátka, karafy, hořčičníky a lahve se studenými omáčkami. Podle charakteru provozovny se používají ještě další druhy (košíček na pečivo,párátník)

4 Umístěno na příručním stole Karafa(skleněná nádobka na olej a ocet) Dochucovací prostředky (maggi, kečup, worcester, sojová omáčka apod.…)

5 Co ještě můžeme řadit do malého stolního inventáře? Pivní tácky Papírové ubrousky Rozetky Brčka na nápoje Míchátka Cukřenky Stojánky na jídelníčky Rezervační stojánky Menážka – je to přenosný soubor dochucovacích prostředků, které mohou obsahovat slánku, pepřenku, karafu, hořčičník, párátník apod.

6 Vázičky Malá menážka Velká menážka Hořčičník Dóza – cukr kostkový + kleštičky na cukr Cukřenka – pudřenka – moučkový cukr Cukřenka – dávkovač – cukr krystal, nebo krupice

7 Použitá literatura: Stolničení, autor: Gustav Salač, vydavatelství Fortuna 1996


Stáhnout ppt "CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_ZP_3.08 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2."

Podobné prezentace


Reklamy Google