Instruktážní seminář pro žadatele INTERREG IIIA Česko - Polsko Ostrava – září 2005.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Brno 7. ledna 2010 Seminář pro předkladatele projektů do Integrovaného plánu rozvoje města Brna Postup předkládání projektů.
Advertisements

INTERREG IIIA Česká republika – Polská republika Povinné přílohy žádosti Informační semináře pro žadatele Hradec Králové, Ostrava, Olomouc,
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
DOTACE MŠMT Investice 2011.
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 (JPD2) „ Vyplňování formulářů ISPROFIN“ Jan Pokorný, DiS Centrum pro regionální rozvoj – CRR ČR 12:00 – 13:30 hod.
Povinné přílohy žádosti pro 5. Výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Martin Škréta Jednotný programový dokument pro Cíl 2
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
IOP 3.4 – 11. výzva Centrum pro regionální rozvoj ČR.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 14. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Monitorovací zprávy, Žádost o platbu, Soupiska účetních dokladů Ústí nad Labem, Petra Grygarová, Mgr. Alena Michálková.
Nejčastější chyby při vyúčtování dotací EVVO z rozpočtu kraje Kontakt: Ing. Hana Jadviščoková
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
Tento seminář je spolufinancován EU 1 INTERREG IIIA Česká republika – Polská republika Zkušenosti z předkládaní a hodnocení žádostí, nejčastější chyby.
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
SROP Vyplňování formuláře ISPROFIN Liberec, Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Centrum pro regionální rozvoj ČR
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
Školení příjemců Phare 2003 RLZ Finanční zprávy Ing. Kateřina Auerveková NVF Praha.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Aktuální stav příprav na realizaci SROP – Opatření 2.2 Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán Společného regionálního operačního programu 20. května.
Seminář k ukončování projektů Fondu soudržnosti 19. března 2008 Dokladování udržitelnosti projektů v Závěrečných zprávách Fond soudržnosti sektor životního.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc,
INTERREG IIIA ČR – Polsko Fond mikroprojektů regionu Silesia (Priorita 2, Opatření 2.2)
Předkládání žádostí 1 - Elektronicky - Po vyplnění – data odeslat do úložiště dat - Formulář vytisknout, podepsat a s přílohami odeslat poštou nebo podat.
Shrnutí programu IS INTERREG III A ČR–Polsko ve Slezském vojvodství Závěrečná konference Interreg III A ČR – Polsko 2004 – , Olomouc Seminář.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji. DŮLEŽITÉ INFORMACE K EKONOMICKÉ STRÁNCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Seminář pro žadatele Cíl 3/Ziel 3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Monitorování projektů v realizaci Ministerstvo vnitra České republiky Odbor strukturálních fondů.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
Publicita v projektech. Povinná součást všech projektů spolufinancovaných z fondů EU –je předmětem kontrol Nařízení Komise č. 1828/2006 –kdo dává peníze.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Program rozvoje venkova ČR na období NEJČASTĚJŠÍ CHYBY ŽADATELŮ O DOTACE 11. října 2016 od 8:00 – 31. října 2016 do 13:00.
Sekretariát Regionální rady regionu soudržnosti NUTS II Střední Morava, pracoviště Zlín Příručka pro žadatele.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Centrum pro regionální rozvoj Infobod Zlín.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc Kontrola přijatelnosti Nejčastější chyby.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
Schválením žádosti projekt nekončí
Téma : Veřejné zakázky Úvodní prezentace Ing. Ondřej Miffek
Kontrola výdajů Interreg Europe
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Požadavky na položkový rozpočet u zakázky na stavební práce
Schválením žádosti projekt nekončí ……
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Financování dopravní infrastruktury z rozpočtu SFDI v roce 2017
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2011
Setkání regionálních výrobců
Finanční vypořádání 2016 PO zřizované Krajem Vysočina
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Fond malých projektů Interreg V-A SK - CZ Realizace malého projektu Zdeněk Mikel Ostrava
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2018
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Dokončení DŘ 2012 a Podmínky DŘ 2013
Transkript prezentace:

Instruktážní seminář pro žadatele INTERREG IIIA Česko - Polsko Ostrava – září 2005

2 Formuláře ISPROFIN Formuláře ISPROFIN, tzv. RA Formuláře ISPROFIN, tzv. RA Tabulky (sešit) ve formátu MS Excel Tabulky (sešit) ve formátu MS Excel Pouze v případě, kdy žadatel žádá o příspěvek ze státního rozpočtu (5%) Pouze v případě, kdy žadatel žádá o příspěvek ze státního rozpočtu (5%) V tištěné podobě i elektronicky V tištěné podobě i elektronicky

3 Informace o ISPROFIN Zákon č. 218/2000 Sb. a Zákon č. 218/2000 Sb. a prováděcí vyhláška k tomuto zákonu č. 40/2001 Sb. Pokyny pro vyplňování formulářů ISPROFIN- Pokyny pro vyplňování formulářů ISPROFIN-

4 Formuláře ISPROFIN RA 80 – vždy RA 80 – vždy RA 81 – investiční náklady RA 81 – investiční náklady RA 82 – neinvestiční náklady RA 82 – neinvestiční náklady !!! Rozdělení nákladů v ISPROFIN dle účetnictví příjemce (tzn. jak konečný příjemce dané náklady zaúčtuje)!!! !!! Rozdělení nákladů v ISPROFIN dle účetnictví příjemce (tzn. jak konečný příjemce dané náklady zaúčtuje)!!!

5 ISPROFIN – nejčastější chyby I. RA 80 : RA 80 : nejsou aktualizovány kódy v záhlaví nejsou aktualizovány kódy v záhlaví účastník je bez adresy účastník je bez adresy parametry neodpovídají smlouvě parametry neodpovídají smlouvě termíny realizace neodpovídají žádosti a nejsou obsazeny následně v RA 81 a RA 82 termíny realizace neodpovídají žádosti a nejsou obsazeny následně v RA 81 a RA 82

6 ISPROFIN – nejčastější chyby II. RA 81 a RA 82 : aktuální rok není nastaven jako běžný rok aktuální rok není nastaven jako běžný rok není vyrovnaná bilance není vyrovnaná bilance (potřeby = zdroje) plátce DPH „nekryje“ DPH z vlastních zdrojů plátce DPH „nekryje“ DPH z vlastních zdrojů

7 ISPROFIN – nejčastější chyby III. Nejsou uvedeny celkové náklady projektu Nejsou uvedeny celkové náklady projektu !!! Náklady se uvádějí včetně neuznatelných (soulad se žádostí), které jsou kryty z vlastních zdrojů !!! Náklady se uvádějí včetně neuznatelných (soulad se žádostí), které jsou kryty z vlastních zdrojů

8 ISPROFIN – nejčastější chyby IV. !!! Užití vlastních zdrojů, zdrojů státního rozpočtu musí předcházet užití zdrojů z EU !!! Užití vlastních zdrojů, zdrojů státního rozpočtu musí předcházet užití zdrojů z EU

9 Informace o ISPROFIN Centrum pro regionální rozvoj ČR pobočka pro NUTS II Moravskoslezsko ul. 28. října 165, Ostrava tel.: ,7