8. rámcový program EU pro výzkum a inovace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Horizon(t) 2020 a CZ HEP letmý a subjektivní přehled Z. Doležal.
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Horizon 2020 Marie Skłodowska-Curie Actions Excellence, Research, Training, Skills, Mobility Ing. Anna Mittnerová
Enterprise Europe Network Podpora mezinárodní spolupráce 18. června 2014.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
Implementace flexicurity v ČR STRATEGIE EVROPA 2020 Digitální agenda pro Evropu, Mládež v pohybu, Unie inovací, Integrovaná průmyslová politika pro éru.
Prezentace Centra MU pro klinicky orientovaný výzkum kvality života (CEQOL) Marek Blatný PSU AV ČR & PSU FF MU Tomáš Kepák KDO FN Brno & LF MU Brno, 21.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Tel.: Technologické centrum AV ČR Ve Struhách Praha 6 Podpora možného zapojení do.
Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 INFORMAČNÍ ZDROJE O STUDIU A PRÁCI V ZAHRANIČÍ Ing. Ondřej Gbelec Národní vzdělávací fond, o.p.s.
Společenská odpovědnost organizací
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
1 Nabídka stáží ve školicích institucích a individuální stáže IEF, IOF, IIF (Akce Marie Curie) Ing. Emil Kraemer, PhD. Tel.:
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
Evropská dimenze odborného vzdělávání Helena Úlovcová Helena Úlovcová Otrokovice 6. – Konference projektu UNIV 2 KRAJE.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
1 Výzkum, vývoj a inovace v ČR a ve světě Karel Šperlink, AIP ČR Praha, INOVACE 2011.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
A11 - Mobility v oblasti vědy a výzkumu Ing Wolfgang Melecký.
1 Informační seminář - výzvy Horizon 2020 Eva Jarošová
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.
Metodický výklad výzvy
1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro II South Moravian.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE (RIS) PETR CHLÁDEK.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
HORIZONT 2020 rámcový program pro výzkum a inovace ( )
1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro a další programy.
N. Witzanyová Lichtenštejnský palác 16. října 2012; obrázky v prezentaci jsou z webu EK ohledně Evropského výzkumného prostoru
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 2 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
Česká republika v Evropském výzkumném prostoru 2 (CZERA 2)
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Výroční konference OP PIK
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Horizont 2020 a program Věda se společností a pro společnost
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

8. rámcový program EU pro výzkum a inovace Horizont 2020 8. rámcový program EU pro výzkum a inovace

Struktura programu Program Horizont 2020 má tři pilíře: Vynikající věda (MSCA) Vedoucí postavení evropského průmyslu Společenské výzvy se dále dělí na 7 oblastí: 1. Zdraví a demografické změny 2. Udržitelné zemědělství a bioekonomika 3. Energie 4. Doprava (Smart, green and integrated transport) 5. Ochrana klimatu, využívání zdrojů 6. Evropa v měnícím se světě 7. Bezpečná společnost

Výhled zdravotních témat 2016-2017 Strategie a inovace pro podporu aktivního a zdravého stárnutí a dřívější a efektivnější prevence personalizovaná zdravotní péče, ICT řešení nové strategie pro udržitelné zdravotní a sociální systémy zdraví populace a propagace zdraví - jedna velká oblast obezita, zdraví a výživa ve smyslu chování spotřebitelů ve výběru potravin, zdravější potravinová produkce podpora existujících mezinárodních iniciativ

Marie Skłodowska-Curie actions http://ec.europa.eu/research/mariecurieactions/ sbírání zkušeností v zahraničí, doplní CV; mzda, cestovné, režie pro organizaci Innovative training networks ITN – spojuje min. 3 VŠ, výzkumná centra a firmy pro všestranný rozvoj doktorských studentů. Vzniklé pozice v těchto sítích jsou inzerovány zde: http://ec.europa.eu/euraxess/index.cfm/jobs/jvSearch Individual Fellowships (IF) – 1-2 roky, zkušený výzkumník, hotové Ph.D. nebo 4 roky plného úvazku ve výzkumu, výzva 12.3.-10.9. Research and Innovation Staff Exchange (RISE) – minimálně 3 partneři ze 3 zemí – společné téma, krátkodobé výměny (1 měsíc-1 rok), pro všechny úrovně pracovníků od Mgr. po velmi zkuš. výzkumníky, i administrativní a technické pozice. Právě otevřená výzva do 28.4. COFUND – instituce, která financuje doktorský program, může dostat příspěvek na zaplacení kvalitních výzkumníků, doktorandů. JMK má SoMoPro (60% JMK, 40% EU Cofund) pro zaplacení kvalitních přírodovědných vědců, aby pracovali v JMK. Bude výzva od 14.4.-1.10.

Jak hledat partnery pro projekt S kým spolupracuji nyní? Stávající kontakty, vazby na výzkumná pracoviště z jiných projektů Spojit se s těmi nejlepšími organizace, které již úspěšně realizovaly projekty RP (CORDIS http://cordis.europa.eu/projects/home_en.html) organizace, které jsou mezi špičkami v oboru Kontaktovat NCP (Národní kontaktní pracovník) dané tématické priority http://www.h2020.cz/cs/seznamy/narodni-kontakty Kde získat kontakty? Odborné veletrhy a výstavy Technologické burzy (tzv. brokerage events) – konkrétní nabídky a poptávky po spolupráci

Vytvoření výzkumného profilu na portále Cordis Video návod: http://cordis.europa.eu/guidance/services/partners_en.html Odkaz na vytvoření profilu: https://cordis.europa.eu/partners/web/guest/home

FIT FOR HEALTH Fit for Health.eu - budování kapacit a vzdělávání malých a středních podniků a výzkumných pracovníků v jejich přípravě projektů financovaných z EU poskytuje podpůrné činnosti pro sestavení konsorcia a možnost projpojení malých a středních podniků s výzkumníky při přípravě návrhů EU projektů Databáze pro vyhledávání partnerů pro projekt http://www.fitforhealth.eu/

European Innovation Partnership on Active and Healthy Ageing (EIP on AHA) pilotní iniciativa, kterou zahájila Evropská komise v roce 2011 na podporu inovací v oblasti aktivního a zdravého stárnutí. hlavním cílem je zvýšit průměrnou zdravou délku života občanů EU o 2 roky do roku 2020. Zlepšení zdraví a kvality života Evropanů se zaměřením na starší osoby; Podpora dlouhodobé udržitelnosti a efektivity zdravotní a sociální péče; Posílení konkurenceschopnosti průmyslu EU prostřednictvím obchodu a expanze na nové trhy. https://webgate.ec.europa.eu/eipaha/