Hrou proti AIDS Vedoucí projektu: MUDr. Daniela Fránová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Priority prevence HIV/AIDS v ČR
Advertisements

Poradny HIV/AIDS na zdravotních ústavech v ČR Aktuální situace v r
PROJEKT: „Hrou proti AIDS“
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Vicherková Datum: Název: VY_32_INOVACE_
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Člověk a zdraví Výchova ke zdraví AIDS VY_32_INOVACE_01 Sada 8 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov,
Jak se (ne) stát závislákem! „Jak se (ne) stát závislákem !“ je interaktivní výchovný program pro „….náctileté“ s tématikou primární prevence některého.
Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006
Morfologie savců a ptáků Karolína Rezková. T-exkurze jsou skvělou příležitostí pro středoškoláky, kteří si chtějí vyzkoušet něco nad rámec školní výuky.
3. ročník „Eko“ výchovně-vzdělávací ho dopoledne pro děti nižšího stupně základních škol října 2012 v 9.00 hodin Sbírkové skleníky Výstaviště.
Vzdělávání finanční gramotnosti pro české občany každého věku Jak nejlépe vzdělávat děti ve FG? - vysvětlováním základních pojmů od 3 let - hrou - soutěžením.
Úvod do předmětu Požadavky k zápočtu Požadavky k zápočtu Požadavky ke zkoušce Požadavky ke zkoušce Organizace výuky Organizace výuky.
ADAPTAČNÍ KURZ 1. ROČNÍKŮ 2013 Gymnázium, Slov. nám. Podmitrov.cz.
Školní poradenské pracoviště
POUČENÍ O TŘÍDĚNÍ ODPADU. Během listopadu jsme navštívily první třídy a zábavnou formou jsme je seznámily se světem třídění odpadu a ekologie.
Pořádání odborných konferencí Tomáš Sochor Katedra informatiky a počítačů Ostravská univerzita Systém dalšího vzdělávání pracovníků.
KOMPAS = sociálně preventivní volnočasový program pro děti ve věku 8 – 15 let Zaměřený na:KOMunikaci PArtnerství Spolupráci V současné době je program.
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
Centrum primární prevence Semiramis o.s. Ptácká 162, Mladá Boleslav Náplň práce lektorů Programů DPP.
ANTIKONCEPCE Dana Mastíková - porodní asistentka
ANTIKONCEPCE.
Volejbalový tábor mládeže Sportovní klub K2 Dovolujeme si Vás pozvat na 5. ročník Volejbalového tábora mládeže. Akce se koná ve dnech 7. – 14. srpna.
Workshopy se studenty SŠ PhDr. Blanka Bendlová, MBA JCI West Bohemia.
Prezentace pro projektovou výuku na DIDI2
STUDENT CUP SŽDC 2014 Sportovně-vzdělávací projekt II. ročník
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: ING. EVA ŠÍDOVÁ Název:VY_32_INOVACE_640_POHLAVNÍ ÚSTROJÍ Téma:STAVBA A FUNKCE POHLAVNÍHO.
Seznamovací kurz primy s výukou vybraných kapitol biologie a zeměpisu Gymnázium a SOŠ Hostinné.
Aids.
Hrou proti AIDS Je interaktivní projekt primární prevence HIV/AIDS, jehož cílem je dát mládeži možnost netradičním způsobem, tj. hrou, osvojit si základní.
BUDDY SYSTÉM Západočeské univerzity. Co je to Buddy systém Dobrovolná studentská aktivita Pomoc zahraničním studentům Možnost pro studenty ZČU zdokonalit.
JEDNOKOLKA A SKÁKACÍ BOTY Zpracovala: Mgr. Daniela Benešová, Ph.D. Číslo kola výzvy:02 Číslo a název globálního grantu: CZ.1.07/ Další vzdělávání.
O.s. PREVENT působí v Jihočeském kraji od roku 1999 na poli protidrogové prevence a vzdělávání. Zastřešuje několik zařízení a projektů. Mezi jinými i Kontaktní.
ADAPTAČNÍ KURZ 1. ROČNÍKŮ 2012 – Podmitrov.cz. Po 3.9. – pa Areál penzionu PODMITROV (Vysočina) Doprava busem Ubytování v pokojích a chatkách.
Základní škola, Praha 13, Kuncova 1580
Aktivizační a vzdělávací centrum Masarykova univerzita.
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
Národní program zdraví – projekty podpory zdraví Putování za zdravým jídlem Mít své tělo ráda Krok za krokem za zdravým životem Národní program řešení.
Číslo v digitálním archivu školyVY_52_INOVACE_P8_31 Sada DUMPřírodopis 8 Předmět Přírodopis Název materiáluAntikoncepce Anotace Žáci mají přehled o základních.
Vzdělávání osob se zdravotním postižením na ZČU v Plzni - Ing. Petr Šika.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Téma: Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina.
KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY „BEZPEČNĚ NA SILNICÍCH V PŘÍHRANIČÍ – podpora prevence a společné řešení problémů“
Statutární město Kladno Prevence ve škole o.s. Kladno.
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV AUTOR: MGR. VĚRA BLAŽÍČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ TEMA: HIV - AIDS ČÍSLO PROJEKTU:
Klinika infekčních, parazitárních a tropických nemocí Nemocnice Na Bulovce Hana Roháčová Klinika infekčních, parazitárních a tropických nemocí, Nemocnice.
Ochrana divoké přírody očima české veřejnosti 2015 Zpráva z reprezentativního výzkumu Jan Krajhanzl, Jan Skalík, Ondřej Špaček, Tomáš Chabada, Karel Čada,
Hrajeme si s eTwinningem PRAMEŇÁCI, ZŠ A MŠ PRAMENY, KARVINÁ.
Těhotenství Autor: Mgr. Iva Hirschová VY_32_INOVACE_14_Těhotenství Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
Činnosti SZÚ v podpoře zdraví a prevenci nemocí MUDr. Irena Zimenová Státní zdravotní ústav.
Math Exercises for You (Math4U)
Západočeská univerzita v Plzni
Děkan Fakulty bezpečnostního inženýrství vyhlašuje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Exkurze na ZČU 23.5.
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Fakulta zdravotnických studií
Číslo v digitálním archivu školy
dotazníkové šetření KLIMA ŠKOLY
RESORT ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A ZAMĚSTNANOSTI
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Studijní obor Fyzioterapie
Státní zdravotní ústav Praha Centrum podpory veřejného zdraví
STUDENT CUP SŽDC Sportovně-vzdělávací projekt.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Motivace Technika Obavy Spolupráce 3D Stroje
Spotřebitelské vzdělávání dětí a mládeže Poznatky z praxe
GYNEKOLOGICKÉ VYŠETŘENÍ DOSPÍVAJÍCÍCH DÍVEK
Fakulta zdravotnických studií
Transkript prezentace:

Hrou proti AIDS Vedoucí projektu: MUDr. Daniela Fránová Zdravotní ústav se sídlem v Plzni Účastníci: Studenti 1.ročníku ZDZ Katedry záchranářství a technických oborů FZS ZČU

Projekt Hrou proti AIDS je interaktivní projekt primární prevence HIV/AIDS. Cílem je dát mládeži možnost netradičním způsobem, tj. hrou, osvojit si základní znalosti o možnostech přenosu viru HIV, ostatních pohlavně přenosných infekcích, ochraně před nežádoucím těhotenstvím a přemýšlet o vlastních postojích a chování v možných rizikových situacích.

Stanoviště Život s AIDS - na tomto stanovišti jsou předány informace: co je HIV jak se chovat k HIV pozitivnímu jak kvalitní může mít život

Stanoviště Cesty přenosu - informace o způsobu přenosu viru HIV, rizika nákazy při různých činnostech. Poučení , jak se co nejlépe chránit

Stanoviště Pantomima (sexualita řečí těla) Účelem tohoto stanoviště je vyjádření pocitů a situací vztahujících se k lásce a partnerství bez možnosti využití verbální komunikace. Žáci dostanou lístečky s určitou činností a musí ji beze slov předvést, jednotlivě i ve dvojicích. Toto stanoviště přispívá k uvolnění atmosféry mezi soutěžícími.

Stanoviště Antikoncepce - žáci si losují z tašky jednotlivé druhy antikoncepce (spermicidní gel, perorální antikoncepci, nitroděložní tělísko,atd.) a účastníci se jich ptají, co o nich vědí, poté sami vysvětlí.

Stanoviště Kostka - zde si žáci hodí kostkou, na které jsou vyobrazeny úkoly. Např. „Nafukuj kondom, dokud nepraskne“.

Informace o projektu Celý projekt je koncipován formou soutěže. Každý školní tým dostane kartičku, kde vyplní své vymyšlené jméno a na každém stanovišti je obodován. Bere se v úvahu jejich aktivita, znalosti a celkové chování. Po návštěvě všech stanovišť se sečtou body a nejlepší tým vyhrává bonboniéru, ale i ostatní týmy obdrží odměnu ve formě nějaké sladkosti.

Informace o projektu Žáci si tento projekt vždy velmi chválili. Na místě jsou k dispozici letáčky, menstruační kalendáře a kondomy. Projekt se týká devátých tříd, prvních a druhých ročníků středních škol., tzn mládeže mezi 14 – 16 lety.

Vedoucí projektu Organizaci v Plzeňkém kraji zajišťuje MUDr. Fránová z oddělení vakcinace Zdravotního ústavu se sídlem v Plzni Nám všem se tato spolupráce tak líbila, že budeme pokračovat i v příštím roce.

Účastníci ze ZDZ1 Klára Hrachová (26.10.09, 18.11.09) Veronika Křivánková (26.10.09) Radomil Dvořák (27.10.09, 18.11.09) Milan Kucharič (27.10.09) Adéla Kroupová (26.10.09, 18.11.09) Jan Kordík (26.10.09, 18.11.09)

Konání akce 26.10.2009: Masarykovo gymnázium 27.10.2009: SOŠ OUDD, Nerudova ul. 18.11.2009: SOŠ Dopravní, Karlovarská 99

Katedra záchranářství a technických oborů Zpracovala: Adéla Kroupová ZDZ1 Katedra záchranářství a technických oborů Fakulta zdravotnických studií Západočeská univerzita v Plzni