EURIMAGES Fond Rady Evropy. Eurimages www.coe.int/eurimages kulturní podpůrný fond Rady Evropy (Council of Europe) založen v roce 1989, sídlo ve Štrasburku.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Advertisements

1 SÍŤ PRO ZAJIŠTĚNÍ ROZMANITOSTI EVROPSKÉ KINEMATOGRAFIE podporována z programu.
Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
obyvatel Město střední velikosti – srovnatelné s Lincem, Řeznem či Turku obyvatel v regionu 2 univerzity: přibližně studentů.
ROZPOČET KREATIVNÍ EVROPA -28 členských států EU -EFTA – Island, Lichtenštejnsko, Norsko, Švýcarsko -kandidátské země – Albánie,
Digitalizace v ČR dle DCI 1/ DCI 2/ Přehled technologií (uskutečněné prezentace)‏ 3/ Financování (VPF, SF, státní správa, bankovní produkty, vlastní investice)
DIGITALIZACE KIN –možnosti financování z programu MEDIA 18. dubna 2012, Světozor.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
Schůze koordinátorů programu SOCRATES/ERASMUS
KREATIVNÍ EVROPA Nový program Evropské unie na podporu kulturních a kreativních odvětví 2014 – ,46 mld. € Výzvy – prosinec 2013 od 1.
Historie a práce II. výboru v rámci Valného shromáždění OSN a Valného shromáždění Pražského modelu OSN.
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
MEDIA Development 20/2009. MEDIA Development Podpora přípravy a vývoje filmových a televizních děl – EUR - SP 70 – EUR - SF max.
Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Posuzování a hodnocení žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů.
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Tématické stezky zaměřené na cestovní ruch Stezka řemesel v Livradois-Forez v oblasti Auvergne.
DEVELOPMENT PRIORITY: Zvýšení kapacity audiovizuálních producentů vyvíjet projekty s potenciálem šířit se v Evropě i mimo ni a povzbudit evropské koprodukce.
Organizace sociální správy
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Evropský rozměr informačních služeb pro mládež …nejsme v tom sami!
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012.
Pardubice NK ČR - Školení projektových manažerů MEDIA 2007 MEDIA 2007 Program podpory evropské a televizní tvorby, jejího šíření a propagace.
Program podpory regionů Společenská odpovědnost v ČSOB a Poštovní spořitelně.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Ing. Hana Veselá Magistrát hl. m. Prahy Odbor fondů Evropské unie.
Distribuce a její politika. každá firma zvažuje, komu a kde bude své výrobky prodávat a jakým způsobem se jejich výrobek dostane ke konečnému spotřebiteli.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová Svaz měst a obcí ČR.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro II South Moravian.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Komunitní plánování péče a podpora zaměstnanosti na Vsetínsku.
Development – užitečné strategie a možnosti financování pro filmové projekty 18. října 2011, Světozor.
Monitorovací systém sociálních služeb města Plzně k podpoře dotační politiky Mgr. Karolína Vodičková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) – VET Charter Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) –
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Informační seminář k projektům, programům a stipendiím pro podporu mezinárodní spolupráce.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Meath Local Sports Partnership - Committed to the development of sport in Meath Místní sportovní partnerství Meath.
Koncepce účinnější podpory umění Ministerstvo kultury 4. dubna 2007 Marta Smolíková.
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
Plzeň, 23. dubna 2007 Meziregionální spolupráce INTERREG IIIC, INTERREG IVC.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Potravinová pomoc dětem v Královéhradeckém kraji – obědy do škol
Mapování stavu oboru animace v ČR
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Dotační nabídka Fondu kinematografie
Institut dokumentárního filmu
POTRAVINOVÉ A MATERIÁLNÍ POMOCI
2. listopadu 2017 Ponrepo SEMINÁŘ PRO PRODUCENTY
EU Moravskoslezský kraj a příležitosti budoucí kohezní politiky
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
DEVELOPMENT PRIORITY: přidaná hodnota divácký potenciál
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

EURIMAGES Fond Rady Evropy

Eurimages kulturní podpůrný fond Rady Evropy (Council of Europe) založen v roce 1989, sídlo ve Štrasburku cíl: podpora a propagace evropského filmového průmyslu prostřednictvím poskytování finanční podpory hraným, animovaným a dokumentárním filmů vyrobeným v Evropě, podpora spolupráce mezi profesionály v různých evropských zemích

Eurimages roční rozpočet 25 milionů EUR – příspěvky členských států, návraty z půjček, které uděluje řídící rada (Board of Management) – skládá se ze zástupců členských států, schází se 4x za rok (v různých evropských městech), rozhoduje o podmínkách udělení podpory a vybírá projekty, které budou podpořeny sekretariát, řízený výkonným ředitelem, zajišťuje administraci Fondu – připravuje zasedání rady, implementuje její rozhodnutí, udržuje kontakty s filmovými profesionály, posuzuje žádosti o podporu z formálního hlediska, administruje následné smlouvy

Členské státy Eurimages MemberStates_en.asp MemberStates_en.asp V současnosti 36 členských států (ze 47 států Rady Evropy) nejen státy EU, ale např. i Turecko, Gruzie, země bývalé Jugoslávie ČR je členem již od r. 1994

Oblasti podpory Filmové koprodukce Distribuce Kina Digitalizace kin 4 výzvy za rok Forma podpory: půjčky (koprodukce), dotace (distribuce, kina, digitalizace kin)

Podpora filmových koprodukcí pro celovečerní hrané, animované a dokumentární filmy (min. délka 70 min.) alespoň 2 koproducenti ze 2 různých členských států u bilaterálních koprodukcí: podíl majoritního koproducenta max. 80% u multilaterálních koprodukcí: podíl majoritního koproducenta max. 70%, minoritní koproducenti min. 10% alespoň 50% financí v každé z koprodukujících zemí musí být již zajištěno/potvrzeno

Evropský charakter projektu u hraných filmů posuzováno podle bodového systému zahrnutého v Evropské úmluvě o filmové koprodukci (European Convention on Cinematographic Co- production) velikost rolí (1., 2., 3. role) se určuje podle počtu natáčecích dnů Hraný film: alespoň 15 bodů z 19

Evropský charakter projektu Animovaný film: alespoň 14 z 21 bodů Dokumentární film: alespoň 50% z celkového počtu bodů

Podpora filmových koprodukcí Online přihláška: online.coe.int/WebForms/Default.aspxhttp://eurimages- online.coe.int/WebForms/Default.aspx Obsah přihlášky: Další dokumenty: synopse, režisérská explikace, scénář, storyboard (pro animované filmy), rozpočet, autorská práva, koprodukční smlouva, souhlas ostatních koproducentů

Podpořené koprodukce od svého založení, EURIMAGES podpořilo 1542 evropských koprodukcí celkovou částkou cca 468 milionů EUR oduction/default_en.asp oduction/default_en.asp oduction/2013coproductions_EN.asp oduction/2013coproductions_EN.asp české koprodukce získávaly podporu od r. 1994, nejprve pouze minoritní, od r i majoritní koprodukce

České koprodukce podpořené Eurimages (majoritní) 1995: Kolja, Lotrando a Zubejda, Passage 1996: Spiklenci slasti 1997: Je třeba zabít Sekala 1998: Praha očima…, Všichni moji blízcí 1999: Oběti a vrazi, Paralelní světy, (Zpráva o) Putování studentů Petra a Jakuba 2000: Tmavomodrý svět 2001: Lesní chodci 2002: Čert ví proč, Želary 2003: (Něco jako) Štěstí 2004: Čert ví proč, Šílení 2005: Mír s tuleni (dok.) 2006: Oko (ve zdi), Lištičky 2007: Karamazovi, Malé oslavy, Venkovský učitel 2008: Přežít svůj život, 3 sezóny v pekle 2009: Alois Nebel 2010: Dům, Ve stínu (koně), Modrý tygr 2012: Klauni 2013: Malá z rybárny

Podpora distribuce 1. typ podpory: pro distributory, kteří sídlí v členských státech Eurimages, ale nemají přístup k podpoře z programu MEDIA (Albánie, Bosna a Herzegovina, Makedonie, Rusko, Gruzie, Srbsko a Turecko) nebo distributory, kteří distribuují filmy z těchto zemí pouze náklady na marketing a reklamu (např. reklama na plakátech, v TV a rádiu, kampaň v sociálních médiích, webová stránka filmu, slavnostní premiéry, cestovní a ubytovací náklady pro režiséra a/nebo hlavní herce) 2. typ podpory: projekty, které zlepšují povědomí o evropské kinematografii a její obraz a zvyšují návštěvnost evropských filmů (např. VOD projekty, festivaly ad.)

Podpora distribuce podpořené filmy: p p ons_EN.asp#TopOfPage ons_EN.asp#TopOfPage ČR: podpora distribuce českých filmů v zemích Eurimages (Albánie, Bosna a Herzegovina, Makedonie, Rusko, Gruzie, Srbsko a Turecko – podporu dostává distributor v dané zemi) nebo podpora distribuce filmů z těchto zemí v ČR (podporu dostává český distributor) např. Kolja, Lea, Knoflíkáři, Návrat idiota, Musíme si pomáhat, Pramen života, Spiklenci slasti, Štěstí, Obsluhoval jsem anglického krále, Marcela, René, Vratné lahve, Venkovský učitel, Ztracená dovolená

Podpora kin podpora pro kina promítající evropské filmy (min. 50% projekcí evropských filmů, min. 25% zahraničních evropských filmů) pouze pro kina, která sídlí v členských státech Eurimages, ale nemají přístup k podpoře z programu MEDIA (Albánie, Bosna a Herzegovina, Makedonie, Rusko, Gruzie, Srbsko a Turecko) správa této podpory pro kina byla svěřena síti Europa Cinemas (ta společně administruje jak podporu z programu MEDIA, tak z Eurimages) trailer trailer síť kin podporovaných Eurimages v současnosti zahrnuje 5 zemí, 31 měst, 42 kin, 160 promítacích sálů

Podpora digitalizace kin digitalizace kin, která jsou součástí sítě podporované Eurimages určeno na nákup digitálního projektoru, serveru a dalšího vybavení nutného pro digitalizaci kina grant v max. výši EUR na promítací sál a/nebo 50% nákladů na digitalizaci