Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Dotační nabídka Fondu kinematografie

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Dotační nabídka Fondu kinematografie"— Transkript prezentace:

1 Dotační nabídka Fondu kinematografie
Michal Šuráň 19. březen 2016 holesovskekino.joomla.com

2 Základní sdělení Pro obnovení provozu kina Svět by bylo vhodné podat žádost o příspěvek z Fondu kinematografie pro tento rok. Tímto způsobem je reálné získat řádově stovky tisíc korun jako příspěvek na digitalizaci kina. Uzávěrka přijímání žádostí je cca konec dubna. Zajímá Vás víc? => Čtěte dál (další strana).

3 Podrobnosti – úroveň 1 Pro podání žádosti o dotaci není nutné aktuální vyčlenění prostředků z rozpočtu města, stačí pouze příslib. V případě přidělení dotace bude tato čerpatelná v době jednoho roku následujícího po rozhodnutí (tj. cca do poloviny 2017). Rovněž je možné – dle zkušeností: úspěšně – zažádat o prodloužení této lhůty. Zajímá Vás víc? => Čtěte dál (další strana).

4 Podrobnosti – úroveň 2 Cca na začátku dubna se očekává vyhlášení dotačního titulu „Projekt v oblasti technického rozvoje a modernizace kinematografie“ Fondu kinematografie. Celková výše dotace je 10 milionů korun. Uzávěrka přijímání žádostí je běžně měsíc od vyhlášení. Obdobná dotace je Fondem kinematografie udělována od roku Tímto způsobem dosáhla na prostředky především kina v malých městech. Částka podpory pro jedno kino se pohybuje v řádu statisíců korun; v jednom případě přesáhla milion. Běžně přidělená podpora pokrývá desetinu až třetinu celkových nákladů na digitalizaci kina. Zajímá Vás víc? => Čtěte dál (další strana).

5 Podrobnosti – úroveň 3 Při žádání o grant je, mimo jiné, nutné předložit podrobný finanční a dramaturgický plán kina. Pozitivem v našem případě je, že máme k dispozici dvě cenové nabídky na digitalizaci kina. S žádostmi o dotace mají letité zkušenosti jak dodavatelé řešení (například pan Miloš Tourek z AV Media), tak i další lidé z branže (například pan Petr Žůrek, předseda Unie digitálních kin, mimochodem z Kostelce u Holešova). Oba uvedení pánové jistě velmi rádi pomohou. Zajímá Vás víc? => Čtěte dál (další strana).

6 Odkazy Odkaz na články na téma dotace na webu iniciativy Holešovské kino: Fond kinematografie nabízí finanční pomoc při digitalizaci (19. září 2015), Město, kraj, Fond kinematografie, ministerstvo i EU – souhrn dotačních možností pro projekce v Holešově (6. březen 2016),

7 Děkuji za pozornost.


Stáhnout ppt "Dotační nabídka Fondu kinematografie"

Podobné prezentace


Reklamy Google