Lékařské přístroje, klinický provoz

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mezioborová komunikace na OCSS ve FN Hradec Králové
Advertisements

Akreditační standardy SAK ČR pro nemocnice - I
Projekt ePreskripce a poskytování údajů o vydaných LP
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
P r á v n í n o r m y Vyhláška č. 49/1993 Sb. o technických a věcných požadavcích na vybavení zdravotnických zařízení  Zákon č. 258/2000 Sb. ve znění.
Vztah mezi výrobcem a uživatelem diagnostických zdravotnických prostředků in vitroIVD MD) ve světle zabezpečování kvality Vztah mezi výrobcem a uživatelem.
MUDr.Dana Kuklová, CSc. Státní zdravotní ústav Praha
KVALITA ZDRAVOTNÍ PÉČE – TÝMOVÁ PRÁCE
Praktická příprava k akreditaci podle JCI ve Fakultní nemocnici v Motole Anna Skalická, Kateřina Vašatová, Fakultní nemocnice v Motole, Praha.
 zaměření: Silniční vozidla  Tento obor je zařazen mezi technické obory  Je určen pro chlapce i dívky, kteří se zajímají o automobily, jejich konstrukci,
Role nelékařů v českém zdravotnictví
Evidence a správa zdravotnických prostředků
Kurz Všeobecný sanitář
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Ing. Daniel Kardoš Fax: Systémová integrace je proces, který má potenciál zvýšit kvalitu zdravotnických informačních.
DATOVÁ SÍŤ NP A CHKO ŠUMAVA
Zdravotní péče v souvislosti s použitím zdravotnických prostředků.
Nařízení vlády č. 453/2004 Sb., kterým se stanoví technické požadavky na diagnostické zdravotnické prostředky in vitro (transpozice Direktivy 98/79/EC)
Konference prezidia ČAS Karlovy Vary
Role edukační sestry v intenzivní péči
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Reforma českého zdravotnictví poznámky a připomínky
Ing. V. Filipcová Cvičení z předmětu Management zdravotnických zařízení procvičování v programu EFA Ing. V. Filipcová
Letecká záchranná služba
Úloha biomedicínského inženýra na sálech
Elektrotechnik Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace, Jana A. Komenského 540 Použité fotografie.
Management jakosti dle UKA Aachen Management jakosti dle UKA Aachen Ing. Lenka Jakubův Ekonomika zdravotnictví a hodnocení zdravotnických prostředků.
Management jakosti jako úhelný kámen provozu klinické laboratoře
Krajský úřad Libereckého kraje
Praktická výuka studentů v Nemocnici Na Homolce
Fakulta zdravotnických studií
současná medicína vyžaduje dokonalé technické zázemí,
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Nový obor - počítače v medicíně a biologii  Proč je management informací ústřední otázkou v biomedicínském výzkumu.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Co umožní uplatnění informačních technologií ve zdravotnictví
HACCP.
ElectroConsult, s.r.o. Obsah  Profil firmy  Oblasti působnosti  Novinky  Kontakt.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Příjem pacienta na lůžkové oddělení a jeho bezpečí
Bezpečné nemocniční lůžko
Zdravotnické prostředky Servis, školení a instruktáž
Akreditace laboratoří podle revidované ČSN EN ISO/IEC 17025:2005 Ing. Martin Matušů, CSc.
ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení KC Nemocnice Jihlava“je spolufinancován Evropskou unií z Evropského.
[ 1 ] RNDr. Pavla Coufalová Symposium Strategie servisní podpory zdravotnických pracovišť, Praha, © 2010 Státní ústav pro kontrolu léčiv.
Projektování elektrických zařízení Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TUO Katedra elektrotechniky.
0 A healthier tomorrow. MUDr. Pavel Kubů CEE Healthcare Business Development Manager Přínosy eHealth nástroji koordinované zdravotní péče pro klienty Maccabi.
Identifikace pacientů v MOÚ J. Kocourková, H. Vorlíčková, Masarykův onkologický ústav, Brno.
Technické prostředky v požární ochraně Řád technické služby.
Katedra elektrotechniky
GENEZE PŘÍPRAVY PROJEKTU IOP EU
Fakulta zdravotnických studií
Úskalí úhradové vyhlášky 2017 z pohledu zdravotnického zařízení
elektrotechnických měření
Fakulta zdravotnických studií
(vyhláška o vyhrazených elektrických technických zařízeních)
Bezpečnostní předpisy pro obsluhu a práci na elektrických zařízeních
STRATEGIE SERVISNÍ PODPORY Z POHLEDU POSKYTOVATELE ZDRAVOTNÍ PÉČE
Studijní program Ošetřovatelství
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB, STRAKONICE, ZVOLENSKÁ 934.
Problematické aspekty patient summary optikou právníka
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Kontrola prací s cytostatiky
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
přehled některých jeho ustanovení
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 2
Snídaně s novináři, Účelná a bezpečná farmakoterapie v domovech pro seniory, výsledky tří let realizace projektu PhDr. Ivana Plechatá
Působnost Státní úřadu pro jadernou bezpečnost (SÚJB) při ověřování nových postupů, při klinickém hodnocení (KH) požadavky na žádost oprávněná úřední.
Budoucnost domácí péče
Transkript prezentace:

Lékařské přístroje, klinický provoz Ing. Petr Kudrna

90% IIb IIa I ZDRAVOTNICKÉ PROSTŘEDKY NA JIP (ARO) defibrilátory stimulátory (ext.) dialyzační monitory odsávačky digit. tonometry osobní a postelové elektro. váhy infúzní technika ventilační technika centrální monitorovací systém monitory vitálních funkcí 90% 5-8% IIb IIa I tonometry, postele, světla, … Pozn.: na základě odhadu pořizovací hodnoty jednotlivých ZP

KLINICKÝ INŽENÝR VYMEZENÍ POJMU TECHNICKÝCH PRACOVNÍKŮ KI zák.č. 96/2004Sb. KLINICKÝ INŽENÝR KI vyhl.č. 424/2004Sb. BIOMEDICÍNSKÝ INŽENÝR akreditované vzdělání BMI KLINICKÝ TECHNIK rekvalifikační akreditovaný kurz KT BIOMEDICÍNSKÝ TECHNIK PRAXE BMT Je nutné konstatovat, že biomedicínský inženýr není příliš dobře zažitým článkem multidisciplinárního týmu !

Vlastní technická složka nemocnice vysoká rychlost odezvy na problém vyřešení problému na místě bezprostřední doškolování zdravotnického personálu kvalifikované zadávání požadavků a kontrola kvalifikované přejímání a uvádění do provozu

Vlastní technická složka nemocnice II spolupráce s provozní údržbou rozvodu energií a médií kvalifikovaný a nezávislý názor na požadavky nákupu přístrojů

MULTIDISCIPLINÁRNÍ TÝM POMOCNÝ PERSONÁL ZDRAVOTNÍ SESTRY LÉKAŘI KI/T BMI/T ekonomové právník lékárna MULTIDISCIPLINÁRNÍ TÝM laboratoře technicko-investiční odd. POUŽÍVÁNÍ ZP MANAGEMENT POSKYTOVÁNÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE

? !? ?! ROZSAH NEZBYTNÝCH ZNALOSTÍ !? technik BIOMEDICÍNSKÝ (KLINICKÝ) INŽENÝR Biomedicínský inženýr je zpravidla dobře vybaven teoretickými i praktickými znalostmi, ale legislativa může být slabým místem ! metrologie základy biofyziky elektrotechnika §28 trochu biochemie !? základy medicíny ? obsluha ZT nauka o materiálu základy diagnostiky poruch přístrojové techniky technika a technologie ZT !? LEGISLATIVA ?!

INSTALACE ZP (instalační protokol, převzetí ZP - UVEDENÍ DO PROVOZU INSTALACE ZP (instalační protokol, převzetí ZP, údaje pro evidenci, převzetí dokumentace, atd.) Měřidlo – primární kalibrace SOUVISEJÍCÍ ZP !!! znalost TŘÍDY RIZIKA, periody BTK, metrologie provozní kontroly INSTRUKTÁŽ obsluhy (např. i pacient nebo jeho rodina) POVĚŘENÍ osoby, která bude provádět následnou instruktáž Prověření originálního příslušenství, funkčnosti a dodané verze software, originální „náhradní“ díly Zavedení do EVIDENCE ZP, včetně identifikovatelnosti Související SZM (např. set)

BMI OBLASTI „ZÁKLADNÍ“ ČINNOSTI BMI/T, KI/T METROLOGIE DOKUMENTACE HODNOCENÍ PROVOZU ZP A AKTUÁLNÍHO TECHNICKÉHO STAVU VYHODNOCOVÁNÍ PORUCH HODNOCENÍ ADEKVÁTNOSTI LÉČBY A JEJÍ BEZPEČNOSTI METROLOGIE DOKUMENTACE KOMUNIKACE SE SERVISEM A VLATNÍMI KOLEGY NA PRACOVIŠTÍCH (ARO-JIP-HDS) SOFTWARE DOLAĎOVÁNÍ PROVOZNÍCH MOŽNOSTÍ ZP, NÁSLEDNÉ INSTRUKTÁŽE, PREVENTIVNÍ ÚDRŽBA, BTKSLOŽITÉ VÝKONY

! PŘÍSLUŠENSTVÍ DALŠÍ OBLASTI ČINNOSTI BMI/T, KI/T ZDRAVOTNICKÝ PROSTŘEDEK – charakteru přístrojové techniky ZMĚNY ! SOULAD S LEGISLATIVOU MODULY PŘÍSLUŠENSTVÍ ! UP GRADE (software, dovybavení, vylepšení,..) NAVAZUJÍCI ZP-SZM PROVOZNÍ PODMÍNKY (rozvody, voda, elektrická síť) NAVAZUJÍCÍ ZP a technologie