*22.6.1964 = americký spisovatel thrillerů. Uhádneš stát narození tohoto slavného spisovatele ? Tento stát je 9. stát Unie, k níž se připojil 21.června.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Práce s mapou – určování azimutu
Advertisements

Autor: Tomáš Vohradník. Vybrané dílo: Šifra mistra Leonarda (The Da Vinci Code) autor: Dan Brown rok vydání: 2003.
slavný americký průmyslník
VY_32_INOVACE_CJK43060BED Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
SOUČASNÁ SVĚTOVÁ LITERATURA
SEVERNÍ AMERIKA OBR. 1
Americký autor science fiction a fantasy Hlavními tématy jeho tvorby jsou tajemství, dobrodružství a konspirace *22.června 1964, Exeter, New Hampshire,
Deutschland Über alles Zpracovala: Mgr. Monika Vybíralová.
Bavorsko.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE/15/B3 AutorMgr. Karolína Kofránková Období vytvoření
Parní lokomotiva A její konstruktéři.
Kanada.
Šifra mistra Leonarda Postavy a místa
 Narozen 31. března 1962  Matka právnička, otec inženýr chemie  Spisovatel, publicista a nejprodávanější romanopisec.
VY_32_INOVACE_13 Amerika - USA
VY_32_INOVACE_CJK42660BED Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Identifikátor materiálu: EU
* Studio Columbia Pictures zaplatilo Danu Brownovi 6 milionů dolarů za práva na natočení filmu * Natačení začalo v květnu 2005 a trvalo necelý rok * V.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE/14/B3 AutorMgr. Karolína Kofránková Období vytvoření
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
dobrodružný román s prvky fantazie amerického spisovatele Dana Browna skupina Epsilon 2.B.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_732_9TR_CJ Autor: Mgr. Alena Pavelková.
Světadíly Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE/18/B3 AutorMgr. Karolína Kofránková Období vytvořeníLeden.
SEVERNÍ AMERIKA - SÍDLA
VY_52_INOVACE_DEK_56 MALÍŘSTVÍ PO DRUHÉ SVĚTOVÉ VÁLCE
Portugalsko Pod tímto pojmem si většina návštěvníků představí prosluněné Algarve, za rekreačními středisky se však skrývá nepoznaná země nepřeberných možností.
Wales a hlavní město Cardiff.
Norsko, Švédsko III2-Z7-III-11
vypracovala: Monika Palasová zdroj: hlava , internet , učebnice
Peru a Ekvádor.
Bodrum TURECKO.
KANADA.
SEVERNÍ AMERIKA - SÍDLA
MICHAL VIEWEGH Život a dílo nejúspěšnějšího a nejprodávanějšího českého spisovatele současnosti.
Německo.
Itálie Kryštof Lehečka.
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Americké regiony- U.S.A Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu:
Postmodernismus Postmodernismus. Dokážete vysvětlit tento pojem?
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název:
SOUČASNÁ SVĚTOVÁ LITERATURA VÝZNAMNÍ SPISOVATELÉ Mgr. Michal Oblouk.
Americké osady v 18. století Název sady materiálů: Dějepis pro 8. ročník Název materiálu: VY_32_INOVACE_D_8_3615_ Americké_osady_v_18_století Autor: Mgr.
Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 Autor: Eva Valentová Název: VY_32_inovace_212_ Velká Británie Téma: anglický jazyk Číslo.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_299 _Dánsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_15 Český jazyk a literatura – Příběh, který nikdy.
–  významný český spisovatel literatury pro mládež  redaktor několika dětských časopisů a zážitkový pedagog.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Kateřina Polívková MICHAL VIEWEGH nar „Tento román – jako koneckonců většina.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Josefa Lady Anotace: Seznámení s ilustracemi Josefa Lady Autor: Mgr. Vladimíra.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Jaroslava Lioliasová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_LIDOVÁ_SLOVESNOST TEMA: Světová literatura pro.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_274_Finsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Zeměpis Světadíly a oceány VY_32_INOVACE_04_ZEMĚPIS_SVĚTADÍLY_A_OCEÁNY
Nejkrásnější města světa
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Švýcarsko.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Johann Sebastian Bach VY_32_INOVACE_I-A-07.
TÉMA: ERICH MARIA REMARQUE AUTOR: MGR. HANA GINTEROVÁ
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
zpracovaný v rámci projektu
Poloha České republiky
Světadíly Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
EU do škol Základní škola a mateřská škola Staré Město Interaktivní škola pro žáka 21.století Předmět: český jazyk Ročník: 9. Tématický celek:
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Americká próza mezi válkami
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Umění a kultura, výtvarná výchova, Renesance Autor: Mgr. Olga Pasovská.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

* = americký spisovatel thrillerů

Uhádneš stát narození tohoto slavného spisovatele ? Tento stát je 9. stát Unie, k níž se připojil 21.června 1788.Leží v oblasti tradičně nazývané Nová Anglie, má asi 1 a čtvrt miliónu obyvatel a rozlohu km². Na severu sousedí s Kanadou (Québec), na východě s Maine a s Atlantikem, na jihu s Massachusetts a na západě se státem Vermont. Hlavním městem je Concord, největším městem je Manchester. Heslo státu je "Live free or die„. New Hampshire Úkol: Znáš heslo našeho státu?

O životě : Je synem středoškolského profesora matematiky, získal tzv. státě New a hudebnice. Brown vystudoval elitní střední školu Phillips Exeter Academy, kde jeho otec učil, a r absolvoval vysokou školu Amherst College. Nějakou dobu učil angličtinu na Phillips Exeter Academy, než se stal spisovatelem na plný úvazek. Zajímá se o kryptografii. Jeho manželka Blythe je historička umění a malířka. Tvorba Dana Browna se neustále pohybuje na hraně mezi fikcí a skutečností. Čtenář většinou neví, ve které oblasti se právě nachází a autor hranici záměrně rozmazává.. Čtenáře prakticky nutí, aby byla kniha přečtena téměř „jedním dechem“. Brown však často využívá a rozmělňuje motivy „vypůjčené“ z děl jiných autorů, například z díla spisovatele Umberta Eca. Úkol: Víš,co je to kryptografie ?

DÍLO : V roce 2003 se z autora relativně úspěšných thrillerů stal podle výsledků ankety časopisu Time jeden z nejvlivnějších lidí na světě a z jeho dalšího románu celosvětový fenomén. Knihy se prodalo po celém světě více než 80 milionů výtisků a údajně jde o největší bestseller 21. století. Podle tohoto díla byl natočen neméně známý film.V hlavní roli symbologa si zahrál Tom Hanks a po jeho boku ztvárnila roli vnučky zavražděného mnicha Audrey Tautou. Ukázka z knihy(Kapitola 1): Robert Langdon se ztěžka probouzel. Kdesi ve tmě nepříjemně drnčel telefon. Zašátral po lampě u postele a rozsvítil ji. Rozespale zamžoural po přepychové ložnici v renesančním stylu, zařízené nábytkem z doby Ludvíka XVI., s freskami na stěně a ohromnou mahagonovou postelí s nebesy. Kde to sakra jsem? Na žakárovém županu pověšeném na sloupku postele si přečetl ozdobný nápis HOTEL RITZ, PAŘÍŽ. Pomalu začínal přicházet k sobě. Poznal jsi o jakou knihu a jaký film se jedná ?

Šifra mistra Leonarda (Da Vinciho kód)

Další DÍLA: Digitální pevnost (Digital Fortress, 1997) Andělé a démoni (Angels and Demons,2000)- první román o Robertu Langdonovi Pavučina lží či Anatomie lži (Deception Point, 2001) Ztracený symbol (The Lost Symbol, 2009), pracovní název Šalamounův klíč (The Solomon Key)