Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TÉMA: ERICH MARIA REMARQUE AUTOR: MGR. HANA GINTEROVÁ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TÉMA: ERICH MARIA REMARQUE AUTOR: MGR. HANA GINTEROVÁ"— Transkript prezentace:

1 TÉMA: ERICH MARIA REMARQUE AUTOR: MGR. HANA GINTEROVÁ
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONA ČÍSLO: III/2 NÁZEV: INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT PŘEDMĚT: JAZYK ČESKÝ ROČNÍK: IX. TÉMA: ERICH MARIA REMARQUE AUTOR: MGR. HANA GINTEROVÁ DATUM VYTVOŘENÍ: VY_32_INOVACE_16_HG

2 DO PREZENTACE JSOU VLOŽENY HYPERTEXTOVÉ ODKAZY
ANOTACE PREZENTACE VYTVOŘENA JAKO DOPROVOD K UČIVU 9. ROČNÍKU SVĚTOVÍ SPISOVATELÉ REAGUJÍCÍ VE SVÝCH DÍLECH NA VÁLKU – SPISOVATEL ERICH MARIA REMARQUE V PREZENTACI SE ŽÁCI SEZNÁMÍ S OSOBNOSTÍ A DÍLEM SPISOVATELE S HLAVNÍMI DÍLY DO PREZENTACE JSOU VLOŽENY HYPERTEXTOVÉ ODKAZY Pilotáž: Prezentace pilotována ve třídách 9. ročníku. Zvláště dobře jsou žáky přijímány ukázky , na které se dostanete přes hypertextové odkazy (fotografie k filmu Na západní frontě klid a videoklip ke staršímu zpracování tohoto díla). Celkově žáky příběh díla zajímá a je možné s ním pracovat dále – například ve slohové výchově (charakteristika hlavních postav, vyprávění děje).

3 KLÍČOVÁ SLOVA ANTIMILITARISMUS FAŠISMUS DEMOBILIZACE ROMÁN
VÁLEČNÝ ROMÁN TÉMA ROMÁNU

4 Erich Maria Remarque / erich maria remárk/
„Vždycky se nám zdá lepší to, co nemůžeme dostat, než to, co už máme. V tom spočívá romantika a idiotství lidského života.“

5 VYBER A ZAPIS 4 DŮLEŽITÉ INFORMACE
Německý spisovatel a dramatik 20. století, vlastním jménem Erich Paul Remark V osmnácti letech narukoval jako dobrovolník do armády Byl několikrát zraněn Celé jeho dílo poznamenáno odporem k válce a antimilitarismem. Přestože se narodil v kolébce fašismu, popisuje ho jako "rakovinu tohoto století".

6 PRO KONTROLU Německý spisovatel a dramatik 20. století, vlastním jménem Erich Paul Remark V osmnácti letech narukoval jako dobrovolník do armády Byl několikrát zraněn Celé jeho dílo poznamenáno odporem k válce a antimilitarismem. Přestože se narodil v kolébce fašismu, popisuje ho jako "rakovinu tohoto století".

7 ZAJÍMAVOSTI O ŽIVOTĚ Po demobilizaci vystřídal řadu různých povolání, například působil jako redaktor , pracoval jako učitel, agent firmy s náhrobními kameny, účetní, obchodní příručí, automobilový závodník, reklamní agent a v neposlední řadě se stal světoznámým spisovatelem. Emigroval do USA. Střídavě žil v Americe a ve Švýcarsku. Oženil se s americkou filmovou hvězdou Paulette Goddard, bývalou manželkou Charlieho Chaplina.

8 VYBER A ZAPIŠ 1 DŮLEŽITOU INFORMACI
NEJZNÁMĚJŠÍ ROMÁN VYBER A ZAPIŠ 1 DŮLEŽITOU INFORMACI Po vydání svého románu Na západní frontě klid se rázem stal jedním z nejčtenějších autorů 20. století. (Jen tak pro zajímavost se během 3 let prodalo 3.5 milionů výtisků). Kniha se již rok po jejím vydání dočkala filmového zpracování.

9 NEJZNÁMĚJŠÍ ROMÁN PRO KONTROLU
Po vydání svého románu Na západní frontě klid se rázem stal jedním z nejčtenějších autorů 20. století. (Jen tak pro zajímavost se během 3 let prodalo 3.5 milionů výtisků). Kniha se již rok po jejím vydání dočkala filmového zpracování.

10 Filmové zpracování NA ZÁPADNÍ FRONTĚ KLID

11 Když člověk nic nežádá, je ze všeho dárek.
kniha a film TŘI KAMARÁDI PŘIPIŠ K NÁZVŮM DĚL Když člověk nic nežádá, je ze všeho dárek.

12 LITERÁRNÍ TERMÍNY ANTIMILITARISMUS FAŠISMUS DEMOBILIZACE ROMÁN
VÁLEČNÝ ROMÁN TÉMA ROMÁNU

13 CITACE: OBRÁZKY, FOTOGRAFIE, KRESBY
Neznámý autor.  , 20:57. [cit ]. Soubor:Bundesarchiv Bild 183-R04034, Erich Maria Remarque.jpg. Dostupné z WWW: < Neznámý autor .  16:30, 6. Apr [cit ]Datei:Erich Maria Remarque1.jpg. Dostupné z WWW: < Ostatní obrázky a fotografie – kliparty office- FOTOGRAFIE JSOU VKLÁDÁNY OPAKOVANĚ


Stáhnout ppt "TÉMA: ERICH MARIA REMARQUE AUTOR: MGR. HANA GINTEROVÁ"

Podobné prezentace


Reklamy Google