Specifika jazykové přípravy na Univerzitě obrany s podporou ICT

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informační gramotnost na středních školách
Advertisements

Otevřeme Vám brány do světa…
Martin Weiter, Petr Zdílna, Karolína Černá, Miroslava Krčmová
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 14. leden 2012 SPŠ Perspektivní studijní obory: denní čtyřleté maturitní obory pro absolventy ZŠ, určené pro dívky i pro chlapce.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
CZ.1.07/2.2.00/ KA1 - Inovace laboratoří Geotechniky využívaných v rámci praktické výuky studentů Fakulty stavební a Hornicko-geologické fakulty.
Obecná východiska, zdroje ►Mezinárodní soustavy kvalifikací ►Národní soustava kvalifikací pro terciární sféru ►Projekt Q-RAM/ Národní kvalifikační rámec.
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
Výuka jazyků na Provozně ekonomické fakultě
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Výzkum (pedagogického zhodnocení) volného času
ORBIS PICTUS 21. STOLETÍ. Projekt je zaměřen na inovaci výuky odborných a všeobecně vzdělávacích předmětů za pomoci ICT, interaktivních a multimediálních.
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Mgr. Alena Lukáčová, Ph.D., Dr. Ján Šugár, CSc.
Komunikační techniky užívané v komunikaci sluchově postižených studentů s vyučujícími na vysoké škole Lenka Doležalová Brno, 2007.
STRUKTURA OSNOVY KURZU
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
CENTRUM JAZYKOVÉ PŘÍPRAVY PdF UP
Úvodní seminář pro studenty doktorského studia
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Inovace vzdělávání v regionu Morava a Slezsko. Představení projektu VIRTUNIV. Konference SCO´ – BRNO Danuše BAUEROVÁ
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
CZ.1.07/1.1.04/ „Digitální projektování ve strojírenství“ Střední průmyslová škola strojnická, Olomouc „Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
Animace a eLearning Petr Korviny SCO 2006, Brno. Úvod Animace Animace Výhody (názornost, vhodnost nasazení pro výuku počítačových programů a dovedností,
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Doc. Ing. Miroslav PÍŠKA, CSc. FSI VUT v Brně zodpovědný řešitel „Inovace studijních programů bakalářského, magisterského a doktorského studia.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
e-learningový kurz na podporu výuky předmětu Němčina pro právníky
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
Výuka českého jazyka pro cizince na Vysoké škole hotelové v Praze 8
E-learningový kurz pro examinátory zkoušky pro trvalý pobyt v ČR AUCCJ
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
E-learning z druhé strany: pohled studentů Jiří Zounek Ústav pedagogických věd FF MU A. Nováka Brno
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Faktory ovlivňující rozvoj pedagogických dovedností studentů Jana Stávková.
TVORBA STUDIJNÍCH TEXTŮ V DISTANČNÍM VZDĚLÁVÁNÍ Simona F e i t o v á Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci.
Petr SUCHÁČEK, Gabriela ŠTEFANOVÁ. * Teoretická část  Instituce a ICT  Učitelé a ICT  Studenti a ICT * Empirická část  Dotazníkové šetření mezi spolužáky.
Název projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE.
Název příspěvku: K pedagogické přípravě učitelů SOŠ z pohledu edukátora Karel OURODA, Ph.D., Mgr. et Mgr. novinář a odborný pedagog Workshop partnerství.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Připraveno s podporou programu Erasmus+ Evropské unie. Výsledky učení v pedagogické činnosti vysokých škol Představení metodiky.
Reflexe aktivit a výsledků projektu Reflexe aktivit a výsledků projektu Evaluace a inovativní aplikace bakalářského studijního programu Učitelství pro.
AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Eva Šimková Brno,
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
I Ty se můžeš stát důstojníkem!
Studium na AF MENDELU Ing. Petr Dostál, Ph.D.
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
Mezinárodní důkaz Vaší jazykové úrovně
Ostravská univerzita (1991 → )
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Úvod do odborného stylu pro studenty s poruchami učení
Katedra zbraní a munice
České Budějovice, červen 2016
E-learningový kurz e-learningu
Přírodovědecká fakulta UJEP
UNIVERZITA OBRANY V BRNĚ
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Projekt VOV Ekonomická sekce jazyky
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Specifika jazykové přípravy na Univerzitě obrany s podporou ICT Eva Staňková, Jiří Dvorský, Miroslav Hrubý UNIVERZITA OBRANY BRNO SCO 2005

Obsah Specifika jazykové přípravy na UO Monitorování jazykových potřeb z pohledu studentů, absolventů a pedagogů UO Elektronická podpora studia Ukázka řešení elementu podpory

Katedra jazyků na FVT UO Studijní programy: bakalářský, magisterský, doktorský. Cíl - zvyšování úrovně jazykových dovedností ve vojenském kontextu: mluvení, psaní, poslech a čtení s porozuměním.

Specifika výuky AJ na UO Zkouška: NATO STANAG 6001, úrovně 1-5, testováno: mluvení, psaní, poslech a čtení s porozuměním (BILC). Specifikace obsahu učiva po semestrech. Komunikativní přístup ve výuce. Odborná angličtina u skupin pilot, ŘLP a v doktorském studiu.

Monitorování jazykových potřeb studentů: Kvalita výuky. Dosažená jazyková úroveň. Představy o praxi. Zájem o využití ICT jako studijní podpory. absolventů: Efektivnost výuky. Dosažená jazyková úroveň. Nároky praxe. Zájem o využití distančního kurzu AJ.

Vliv výsledků dotazníkových šetření Inovace učebních osnov. Zhodnocení výukových metod. Aktualizace učebních materiálů. Implementace ICT.

Složky podpory Grammar Listening Military Reading Speaking Writing

Kategorie Elementy podpory Housing&Accommodation Shopping&Services Study&Jobs Elementy podpory

Děkujeme za pozornost. Eva.Stankova2@unob.cz Jiri.Dvorsky@unob.cz Miroslav.Hruby@unob.cz SCO 2005