Bukovina 27. 2. 2013 Pyžamový den.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Čas Karel Kovář.
Advertisements

LODNÍ DOPRAVA.
Klasicistní MÓDA VY_32_INOVACE_ 18 Klasicistní móda.
MĚSÍC.
Karel Čapek R.U.R..
Vývoj matematiky Zuzana Kroupová.
Přehled základních výsledků šetření Rušiče spánku a nykturie Březen 2009/ Tisková informace k výsledkům šetření / STEM/MARK a.s.
V Bibli je napsán příběh, kdy Ježíš šel na horu se svými učedníky, aby jim vysvětlil některé velmi důležité věci. Toto je velmi volná parafráze toho,
MS EXCEL - filtry. Úvodní informace  Představte si, že máte dlouhý seznam v Excelu s údaji například o lidech, kde si píšete plat, zda kouří, chovají.
SPÁNEK Šárka Blatná.
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Zdravý spánek
ROZDĚLENÍ LYŽOVÁNÍ.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Cliccate per sfogliare. Jeden 92-ti letý malý, starý člověk, se pěkně se učesal, oholil, oblékl a ráno v 8 hodin odešel do Domova pro seniory. V Domově.
Měření teplot v průběhu jednoho týdne..  Ráno: L+N 2°C  Odpoledne: L 10°CN 9°C  Po celý den bylo slunečno a bezvětří  Nejteplejší den z celého měřeného.
TŘÍDĚNÍ ŽIVOČICHŮ.
Spánek Vypracoval: Dominik Bobek Obor: Technické lyceum Třída: 1L
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
SPÁNEK Ročníková práce Klára Jelínková 6.tř..
Člověk.
Voda Co o ní víme?.
Mezi moje záliby také patří pozorování a fotografování ptáků
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
UMĚNÍ UČIT SE Mgr. Michal Oblouk. UČENÍ  měli bychom: a)zjistit, jaký způsob učení nám nejvíce vyhovuje a používat ho b)uvědomit si, že je důležité procvičování.
Geologická exkurze ve Vysokých Tatrách. Čtvrtek Večer jsme odjížděli z Blanska vlakem do Brna a z Brna rychlíkem do Ostravy. Zde následovalo jedno-hodinové.
Psychologie dobrého spánku
VY_52_INOVACE_ZBO2_5364HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
ATLETIKA.
Barokní móda.
-morbili, measles Ivona Jurčová
FEMINISTICKÁ STUDIE CHLAPŮ
Použití a údržba textilií
Cliccate per sfogliare. Jeden 92 roční malý, starý člověk, pěkně se učesal, oholil, oblékl a ráno v 8 hodin odešel do domova pro seniory. V Domově pro.
O máku a tak PowerPaint 2000, 800x600, zvuk Byla nebyla, jedna louka.
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Počítání, vývoj matematiky,... Asi milion let uplynulo od doby, kdy se na naší planetě objevil člověk. Během této doby se naučil poznávat tvary a směry,
Nikola Houšková, Aneta Říhová
Pro svého miláčka na dobré ráno ….. Já a Ty Jsme my.
Poruchy spánku Jakub Kužílek X33BMI.
L O společnosti - Rodinná společnost Matějovský byla založena v první polovině 90. let - Více než 20 let je úspěšným výrobcem ložního povlečení a jedničkou.
Příběh pro všechny tvrdě pracující
FANTAZIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Toto je jedna z otázek z přípravného testu studijních předpokladů pro uchazeče o přijetí na vysokou školu:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Střední škola uměleckořemeslná a oděvní.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_MARTA_KAFKOVA_PRODEJ_TEXTILNIHO_ZBOZI_VY ROBKY_Z_TKANIN_PREZENTACE_08 Název školy Střední.
Sortiment oděvních výrobků. Názvy a rozdělení výrobků k odívání se řídí normou ČSN To je závazné pro výrobu, učební texty a literaturu.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Anotace: informace navíc Autor: Mgr. Eva Palovská,2011 Ověření ve vyuce: ,
První světová válka ( ) změnila světový vývoj v módě.
Zpracovala Irena Krištofová.  Typický oděv má …  Popis ženského oděvu  To co měli na hlavě bylo velice důležité  Co všechno museli nosit páni  Fotky.
PRAČKA Historie Praní prádla patřilo po dlouhá staletí mezi nejnamáhavější práce v domácnosti. Patřilo i mezi nejhorší práce v nemocnicích, hotelech,
Zimní spánek Jméno autora:Mgr. Kateřina Kačmárová Škola:ZŠ Náklo Datum vytvoření (období): 05/2013 Ročník:čtvrtý Tematická oblast:Naše příroda ve čtvrtém.
Psychické stavy Vytvořila Ing. Lenka Hřibová, Březen 2016.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.5 Zvířata na podzim Název sady: Člověk a jeho svět Číslo projektu:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Slaminková Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Výchova ke zdraví TEMA: Denní režim ČÍSLO.
garant PhDr. Jitka Šebová Šafaříková
Spánek Vypracoval: Michael Hajný Obor: Technické Lyceum
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Jak se lidé oblékali Zpracovala : Terezie Baková Magdaléna Machová
PRÁDLO Z TKANIN- osobní prádlo
Buddhismus Michaela Hrušková.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Soužití Čechů a Němců Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_32_INOVACE_07_12_Česká historie.
První světová válka ( ) změnila světový vývoj v módě.
HYGIENA A LÍČENÍ Hygiena byla samozřejmostí.
Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a začal hrát na housle. Během 45 minut zahrál 6 skladeb, všechny od Bacha. Odhaduje.
Vendula Večeřová.
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_33_STŘÍDÁNÍ DNE A NOCI
Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a začal hrát na housle. Během 45 minut zahrál 6 skladeb, všechny od Bacha. Odhaduje.
Transkript prezentace:

Bukovina 27. 2. 2013 Pyžamový den

spánek Spánek je doba, kdy naše tělo i mysl odpočívá. Sníží se tělesná teplota a zpomalí se tep i dýchání. Během spánku se nám většinou zdají sny. I při spaní mozek intenzivně pracuje. Spánek nám zabere přibližně třetinu života. . V průběhu spánku se střídají fáze REM a NREM, kdy se střídá hluboký spánek s povrchním.

pyžamo Oblečení podobné pyžamu nosili Indové jako oděv na celý den. Z Indie ho také převzali Angličané, kteří tam vládli v 18. a 19. století. Ve světě se pyžama začala nosit před sto lety. Nejdříve se nosila pánská a chlapecká pyžama. Do té doby byly jediným druhem nočního oblečení noční košile.

Noční košile Noční košile se vyvinuly z dlouhé spodní košile. Spodní košile se nosila celý den pod vrchním oblečením. Večer se svléklo pouze vrchní oblečení, spodní košile se na spaní nesvlékala. Ve spodní košili spali muži i ženy. Až do 19. století byla noční košile jediné noční prádlo, které nosili muži, ženy i děti. Teprve před sto lety se vedle nočních košil začala používat také pánská pyžama. Dámská pyžama se objevila až po první světové válce.

Snění Každý normální člověk má za noc 8 až 10 snů, přestože někteří lidé tvrdí, že sny nemívají. Ale skoro polovina žen a čtvrtina mužů si po probuzení vzpomene alespoň na jeden sen. Sen se objevuje v obou spánkových fázích. Sny v REM fázi bývají velmi živé, barevné a spíše nelogické. Sny v NREM fázi jsou spíše obyčejné a jednoduché.

náměsíčnost Porucha spánku, kdy člověk během spánku vstane z postele a prochází se. Někdy může vykonávat i poměrně složité činnosti, například odeslat SMS zprávu. Náměsíční se nemají budit, ale mají být odvedeni zpět do postele.

DOBROU NOC!