Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

První světová válka ( ) změnila světový vývoj v módě.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "První světová válka ( ) změnila světový vývoj v módě."— Transkript prezentace:

1 První světová válka (1915-1918) změnila světový vývoj v módě.
Móda krátkých vlasů 20. léta První světová válka ( ) změnila světový vývoj v módě. Ženy nastoupily na místa mužů a díky EMANCIPACI si prosadily jednoduchou módu. Zmizely dlouhé vlasy, které ženy nahradily praktickými účesy, které byly jednoduché na zpracování a obměnu, aby ženám umožnily snadnou denní úpravu pro každodenní návštěvu zaměstnání.

2 Módní účesy žen 20. let

3 Módní účesy žen 20. let Módní bylo mikádo zastřižené po ramena. Později se délka vlasů zkrátila těsně pod ušima. Vlasy zastřižené do tvaru mikáda se upravovaly do tvaru kladené vlny s ostrými, hlubokými hranami vln, které směřovaly do obličeje. Vlny se tvarovaly ondulačním železem.

4 Módní účesy žen 20. let

5 Vývoj módy 20. let - ženy Později se objevuje účes zvaný BUBIKOPF s vystříhanou partií na krku a s rovnou, krátce střiženou ofinou. Pro slavnostní příležitost se účes zdobil čelenkou, vlásenkami, peřím. Nosily se také klobouky tvaru helmy.

6 Vývoj módy 20. let - ženy

7 Účesy mužů 20.léta Muži využívali praktickou módu krátkých střihů. Mezi oblíbené střihy střih na ježka, klasický pánský střih s kladenou vlnou nad čelem.

8 Účesy mužů 20.léta

9 Účesy mužů 20.léta

10 Přístroj na termickou preparaci


Stáhnout ppt "První světová válka ( ) změnila světový vývoj v módě."

Podobné prezentace


Reklamy Google