VÁCLAV postava z filmu Václav. Kdo je Václav? Václavovi je asi 35 let žije v malé vesnici se svojí matkou v domě, který se rozpadá jeho otec byl uvězněn.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PhDr. Věra Strnadová, Ph. D.
Advertisements

Speciálně pedagogické centrum při MŠ a ZŠ Kyjov, Za Humny 3304,
Strukturované učení PROJEKT EU
PRVNÍ PŘEMYSLOVCI.
DĚDIČNÉ CHOROBY.
Podpůrný metodický seminář I.
Čím se lišíme od zvířat a v čem jsme stejný
POSTIMPRESIONISMUS Konec 19. a počátek 20. století.
Nervová soustava.
PROGRAM SANACE RODINY v AMALTHEA o.s. Chrudim, 18. –
AUTOŘI: BARBORA MIKULOVÁ LUCIE KMENTOVÁ 4.A
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
1. přikázání Táta daroval synovi vše, syn si přestal všímat otce.
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY
Vymezení, funkce, zdroje
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Emoce (city).
Psychologie Mgr. Milan Šimek
Schopnosti. Schopnost Je psychická vlastnost, která umožňuje člověku naučit se určitým činnostem a úspěšně je vykonávat. Utváří se na podkladě biologické.
Empatie. Vcítění je složitý vnitřní proces skládající se z následujících složek:  Jsem připraven/a vžít se do situace svého protějšku. (Jak se ti v této.
NORMÁLNÍ ŽENSKÝ KARYOTYP
Schopnosti, nadání a talent
VEDLEJŠÍ VĚTY Mgr. Michal Oblouk.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Schopnosti Milana Reichlová.
VY_32_INOVACE_PSYPS110460ZAP Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Rodina a vzory Existují kladné vzory pro dnešní rodinu?
Kompetence žáka – absolventa Ing. Dana Juchelková
Kognitivní vývoj Jean Piaget viděl vývoj intelektových ( v širším slova smyslu kognitivních) schopností jako 4 etapy, přičemž každá z nich znamená objevení.
PŘEDŠKOLNÍ VĚK.
Lucemburkové na českém trůnu (Karel IV. – 1. část)
Strachy v období rané adolescence
SCHIZOFRENIE schizein (σχίζειν, "rozštěpit„), fren- (φρήν, φρεν-; "mysl") Anna Křemenáková, V7A.
Komunikace s osobou postiženou kognitivní poruchou
Hlavní postavou je zde Veronika Millerová, která si říká Ronnie. Její rodiče se rozvedou a otec se přestěhuje z New Yorku do malého městečka na pláži.
Tento materiál není určen pro jakékoliv další šíření či citování
Název: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Moje záliby Přemýšlení Kateřina Veverková
Virtuální realita.
PhDr. Petra Potměšilová, Ph.D.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Studentská dobrovolnická praxe Chráněné bydlení sv. Michaela pro lidi s mentálním postižením a autismem.
Paměť, intelekt a jejich poruchy (bakalářské a magisterskí studium) Česková E., Psychiatrická klinika LF MU a FN Brno paměť učení.
Pervazivní vývojové poruchy Setkali jste se již s problematikou autismu ? Shlédli jste nějaký film s danou tématikou a co Vás na něm zaujalo ? Jaké znaky.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLU DUM 03 – Psychologie a psychiatrie NÁZEV ŠKOLY Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu,
Vznik a průběh těžkého duševního onemocnění Tereza Slavíčková o.s. Baobab.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
MENTÁLNÍ RETARDACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název materiáluMentální.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_14.
Trocha teorie nikoho nezabije …. VLASTNOSTI OSOBNOSTI OSOBNOST - souhrn vlastností, procesů a stavů, návyků, postojů, které tvoří celistvou strukturu.
Občanská výchova – 7. ročník, Člověk a jeho osobnost
Inteligence DUM_19.
Slaďování pracovního a rodinného života podle dat VŠPS
Mgr.Michal Vičar Emoční inteligence.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Mgr.Michal Vičar Emoce.
Otien o Huru.
Otien o Huru.
CITY A JEJICH PROJEVY Mgr. Michal Oblouk.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
MARK HADDON Autor: Mgr.Dana Vagenknechtová
Pedie Co mají společné?.
Václav II. Veronika Fialová 7.A.
Význam sociálních podnětů pro rozvoj empatie a mentalizace aneb dívej se mi do očí Schopnost orientace v pocitech jiného člověka má neurobiologický základ,
Osobnost člověka z hlediska sociální psychologie
Diagnostické metody.
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

VÁCLAV postava z filmu Václav

Kdo je Václav? Václavovi je asi 35 let žije v malé vesnici se svojí matkou v domě, který se rozpadá jeho otec byl uvězněn a následně zemřel (někdo ho v 50. letech udal) Václav pracuje ve vesnici v JZD předseda JZD nad ním drží ochranou ruku, protože on byl ten, kdo udal jeho otce

Václavovo podivné chování záliba ve střílení na objekty, které se nacházejí v bezprostřední blízkosti lidí (kolo, na kterém jede pošťák, zrcátko auta, ve kterém sedí řidič, …) vymaloval místnost i s nábytkem, pomocí hadice? je závislý na zbrani, kterou má po svém otci (ten byl reprezentantem ve střílení) a další ….

Proč právě Václav? trpí komplexními halucinacemi - vídá svého otce a povídá si s ním (např.:radili se spolu ohledně žen) - ve vězení viděl několikrát místo spoluvězně svého otce (otec byl ve vězení zabit – viděl umírat svého otce, snažil se mu pomoci) byla mu diagnostikována LMR (porucha inteligence) SOUVISLOST?

MENTÁLNÍ RETARDACE nedostatečný rozvoj intelektu vrozená nebo získaná v raném věku LMR - IQ vzdělání ve speciálních školách - lze vykonávat práce vesměs manuálního charakteru - potřeba sociální i emoční podpory - schopnost samostatného života

HALUCINACE patická porucha vnímání nemají oporu v realitě nemocný je přesvědčen o jejich pravdivosti komplexní jev, obsahující i poruchu myšlení a emocí rozdělení na jednoduché a komplexní nebo podle smyslové modality