Program pro monitorování systému SAP Basis Release 4.0B Stručná příručka k provedení systémového měření.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JIP / KAAS / ZR aneb „Co budeme dělat
Advertisements

Prezentační manažer Kapitola 8.0 (Rozšířené efekty)
Návod pro přístup k výukovým materiálům pro studium kurzu E-biochemie Univerzita Karlova v Praze - 2. lékařská fakulta UNIVERSITAS CAROLINA PRAGENSIS Univerzita.
Průvodce aplikací GSMlink aneb Jak je jednoduché komunikovat s Athosem
Prezentace nového SQL modulu Mzdy a personalistika Pavel Pitaš Miloš Jirčík.
pro celoživotní vzdělávání. Podrobný návod ke studiu.
Aplikace DynaMed na zařízeních iPhone, iPod Touch či iPad Tutoriál Last updated 9/28/ února 2013.
Počítač – základní ovládání Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_pocitac_ovladani Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační.
Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Program pro monitorování systému SAP Basis Release 6.40
Polycom® RealPresence® Desktop
Polycom ® RealPresence ® Mobile Aplikace pro videokonferenční volání na mobilních zařízeních s operačním systémem IOS.
Univerzální software Ht Monit
(B1 Document Managment) B1UP – Správa dokumentů Ing. Radomír Možnar Servis/Helpdesk.
Partner Learning Center Uživatelská příručka pro partnery společnosti Microsoft.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Analytická studie Datový model Funkční model Scénáře použití
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Oddělení metodiky OP Rybářství (SZIF) ŘO OP Rybářství (MZe)
Informační systém Patricie pro Cestovní kanceláře.
SmartPhone start - Apple iPhone
Microsoft ® Lync ™ 2010 Školení k delegování. Cíle V tomto kurzu se dozvíte, jak provádět následující akce: Nastavení přístupu delegáta v aplikaci Outlook.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
GarageBand_1 Ing . Irena Uluçay.
Hromadná korespondence, makro
Prezentace bakalářské práce. Josef Karliak, DiS. Monitoring záložních zdrojů UPS připojených do sítě Fakultní nemocnice v Hradci Králové.
W w w. n e s s. c o m eLiška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7)
FTP – přenos souborů Tato služba se používá pro přenos souborů pomocí přenosového protokolu FTP. Pro tuto službu existují speciální klienti, kteří se dokáží.
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
On-line multikošík Pro ještě pohodlnější objednávání na
Datové schránky ve velké společnosti SharePoint partenrská konference Microsoft Pavel Salava Mainstream technologies,
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
AKCENTA CZ, a.s. Služba SMS OLB – Uživatelský manuál pro klienty.
NázevWindows – práce v oknech a nastavení Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky.
Internetová učebna Jak postupovat: Pěkně od začátku …
1. Je potřeba nastavit bootování primárně z vaší DVD mechaniky, jinak by se vám nespustil instalační průvodce z DVD. Jakmile proběhne bootování, stiskněte.
Návrh systému evidence komponent měřícího řetězce stanic SampleFx.
Na hlavním panelu najdeme nejdůležitější tlačítko v počítači – START. Pomocí nabídky START spouštíme programy, aplikace a hry, spravujeme a vypínáme.
S NÁMI DOKÁŽETE VÍCE... Zákaznický den k verzi V E R Z E Systém a Personalistika Výdej
Metody geoinženýrství Ing. Miloš Cibulka, Ph.D. Brno, 2015 Cvičení č. 3 Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a.
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
1 Dspace na AMU – Ostrava 2012 AMU = DAMU + FAMU + HAMU Dspace na AMU Jakub Ivanov PhDr. Iva Horová.
Provedení autorizované Ověření provedení autorizovanékonverze Úvodní kurz k problematice datových schránek eGON centrum HOLEŠOV provedení autorizované.
2 Petr Žitný znalosti.vema.cz 3 Báze znalostí Nová služba zákazníkům ▸Báze naplněná informacemi, ke které mají uživatelé přímý přístup Základní cíl ▸Poskytovat.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Program pro monitorování systému SAP Web AS 6.20
Metrologie   Přednáška č. 5 Nejistoty měření.
Informační a komunikační technologie 1.8 Nastavení počítačové sítě Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Učební obor: Kadeřník,
Management zařízení (Mikrotik, UBNT, CMTS modemů)‏ Monitoring sítě / zobrazení na mapě Statistiky sítě Fakturace Plánování Uživatelské rozhraní Evidence.
Stručný přehled © 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Lync Web Appu Připojení ke schůzce v Lyncu pomocí zvuku počítače Pokud nemáte Lync.
VYHLEDÁVÁNÍ V GUI Uchování rešeršních termínů Selekční termíny, zadané uživateli v GUI ve funkci Hledání (Find) nebyly při přechodu na jinou bázi zachovávány.
Školní y v Office 365 Nastavení Outlooku Pavel Broža, srpen 2015 © ZŠ Mánesova Otrokovice.
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Databáze MS ACCESS 2010.
BARTECH BARTECH, s.r.o. Velkomoravská 527/33, Hodonín, INVENTURA „HIM“ Řešení inventarizace hmotného majetku NOVINKY verze 2.0.
GORDIC ® spol. s r. o. Prvotní spuštění aplikace Gordic DSO - ISDSlite Nástroje pro snadnou správu Datových zpráv z Informačního systému Datových schránek.
Nastavení systému Windows - pokračování (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Aplikace Přijímačky školní rok 2014/2015
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Elektronická monitorovací zpráva BENEFIT7 část
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost BENEFIT 7 Ústí nad Labem, 11.února 2009.
Univerzitní informační systém, Svojanov 2005 Novinky pro studenty a učitele Ondřej Gabriš
Manuál pro editaci webu PCP
Průvodce aplikací GSMlink aneb Jak je jednoduché komunikovat s Athosem
Identity management v UIS
iFIS*WebMailer Průvodce produktem
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Přihlášení.
Jak vytvořit výstupní bezpečnostní předpis k řízení rizik
pro celoživotní vzdělávání. Podrobný návod ke studiu.
Transkript prezentace:

Program pro monitorování systému SAP Basis Release 4.0B Stručná příručka k provedení systémového měření

Obsah Spuštění programu pro monitorování systému Přednastavení Systémová data Vyloučení klientů Nastavení adres Přizpůsobení uživatelských typů Provedení klasifikace uživatelů Klasifikace uživatelů typu Test Klasifikace uživatelů typu Multiclient/-system Provedení systémového měření

Spuštění programu pro monitorování systému Přihlaste se do systému SAP Spusťte transakci USMM

Přednastavení Systémová data Zkontrolujte data systému Jakmile je alespoň jeden klient v aktivním systému označen jako produktivní, typ systému je zde automaticky uveden jako produktivní a nemůže být pomocí této nabídky změněn

Přednastavení Vyloučení klientů Zkontrolujte vyloučené klienty Klienti číslo 000 a 066 jsou vyloučeni automaticky Pokud nutné, vylučte ostatní klienty např. IDES apod.

Přednastavení Nastavení adres Uveďte Jméno a adresu odesílatele Příjemce výsledků měření (SAP) Faxové číslo

Přednastavení Přizpůsobení uživatelských typů Přizpůsobte uživatelské typy Nutno provést pouze v případě, pokud jsou licencovány uživatelé typu Zvláštní modul nebo standardní uživatelské typy pro klasifikaci uživatelů chybí

Provedení klasifikace uživatelů Otevřete User List Uveďte klient, ve kterém jste přihlášen/a Uživatelé mohou být klasifikováni pouze v aktuálním klientu Potvrďte výběr

Provedení klasifikace uživatelů Klasifikujte uživatele Dvojím klepnutím aktivujte uživatele Vyberte uživatelský typ stanovený licenční smlouvou Klasifikujte všechny uživatele pomocí uživatelského typu stanoveného licenční smlouvou E-ASL surcharge: No

Klasifikace uživatelů typu Test Všichni techničtí uživatelé mohou být klasifikováni jako uživatelé typu Test, ID 91 Techničtí uživatelé jsou Systémoví uživatelé Služební uživatelé Referenční uživatelé Komunikační uživatelé Uživatelé SAP, např. SAP*, DDIC apod. Více informací je dostupných v Příručce pro monitorování systému, verze 7.0, str. 36

Klasifikace uživatelů typu Multiclient/-system Každý uživatel vyžaduje samostatnou licenci Pokud je uživatel vytvořen v několika klientech nebo systémech, může být klasifikován jako multiclient/-system user aby bylo zabráněno několikanásobnému počítání téhož uživatele Hlavní (účtovatelný) uživatel musí být řádně klasifikován v produktivním systému Více informací je dostupných v Příručce pro monitorování systému, verze 7.0, str. 35 System PR1 User „SMITH“ Professional User System ZX2 User „SMITH“ Multiclient/system User System TST User „SMITH“ Multiclient/system User

Klasifikace uživatelů typu Multiclient/-system Vyberte uživatele a zvolte uživatelský typ ID 11 Zadejte údaje jenž odkazují na účtovatelného uživatele v původním systému jakožto ID systému, číslo klienta a jméno uživatele

Provedení systémového měření 1.Spuštění monitorování systému 2.Zobrazení výsledků v přehledu 3.Přenos výsledků do SAP on-line