Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Univerzitní informační systém, Svojanov 2005 Novinky pro studenty a učitele Ondřej Gabriš

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Univerzitní informační systém, Svojanov 2005 Novinky pro studenty a učitele Ondřej Gabriš"— Transkript prezentace:

1 Univerzitní informační systém, Svojanov 2005 Novinky pro studenty a učitele Ondřej Gabriš xgabris1@uikt.mendelu.cz

2 2 Univerzitní informační systém, Svojanov 2005 Obsah Novinky pro studenty Spolužáci Novinky pro učitelé Zjednodušení základních informací Odhlášení ukončených studentů Odhlášení studentů bez zápočtu Vyhledávání studentů na termínech Přehled všech mých termínů Budoucnost

3 3 Univerzitní informační systém, Svojanov 2005 Novinky pro studenty: Spolužáci I. Slouží k zobrazení spolužáků, kteří s námi studovali, během našeho dosavadního průběhu studia. UIS se stal více přívětivější pro studenty. Standardní ovládání. Výběr z více studií. Studium automaticky vybráno, nemá-li student evidováno více studií na naší škole.

4 4 Univerzitní informační systém, Svojanov 2005 Novinky pro studenty: Spolužáci II. Výběr období, označeno aktuální období. Zobrazení seznamu předmětů, které student studoval. Výběr seznamu studentů Výběr studentů ze skupiny Seznam studentů lze omezit podle studovaného oboru. Novinka fotografie - spolužáci dostávají nový rozměr.

5 5 Univerzitní informační systém, Svojanov 2005 Novinky pro učitele: Zjednodušení základních informací Důvod: Zjednodušit portál záznamníků učitele o méně používané aplikace Zpřehlednit základní informace pomocí ikonek Zpříjemnit uživateli práci Zpřehledněné informace: Seznam vyučujících Rozvrhové akce Seznam studijních plánů (novinka)

6 6 Univerzitní informační systém, Svojanov 2005 Novinky pro učitele: Zjednodušení základních informací II. Přesunuté aplikace z portálu: Sylabus Registrace a žádosti Učitelé a rozvrh Evaluace předmětu Hodnocení úspěšnosti

7 7 Univerzitní informační systém, Svojanov 2005 Novinky pro učitele: Odhlášení ukončených studentů Umístěno ve vypisování termínů. Slouží k odhlášení studentů z termínů, které ještě neproběhly a student má již předmět ukončen. Po provedení odhlášení studenta, studentovi dojde e-mail s informací o odhlášení z termínu.

8 8 Univerzitní informační systém, Svojanov 2005 Novinky pro učitele: Odhlášení studentů bez zápočtu I. Aplikace umístěna rovněž ve vypisování termínů. Slouží k odhlášení studentů bez splněné podmínky zápočtu ze zvolených termínů. Termíny lze omezovat podle druhu termínu. Termíny můžeme označovat hromadně podle druhu. Z označených termínů se vyberou všichni studenti, kteří jsou na termínech přihlášení a nemají zápočet. V seznamu studentů se nám zobrazují základní informace o studiu a ze seznamu můžeme studenty vybrat a odhlásit je. Následně po odhlášení studentovi dojde e-mail o odhlášení z termínu.

9 9 Univerzitní informační systém, Svojanov 2005 Novinky pro učitele: Vyhledávání studentů na termínech Další nová aplikace umístěna rovněž ve vypisování termínů. Pomocí ni lze lze vyhledávat studenty na termínech vašeho předmětu. Vyhledávat lze podle jména, loginu nebo identifikačního čísla Jestliže je nalezeno více studentů, máme možnost vybrat si. Po vybrání studenta se nám zobrazí seznam termínů na kterých je přihlášen.

10 10 Univerzitní informační systém, Svojanov 2005 Novinky pro učitele: Přehled všech mých termínů Jedná se o novou aplikaci umístěnou mimo záznamník učitele. Slouží pro zobrazení všech termínů ze všech předmětů co učitel učí. Zvyšuje přehlednost. Zobrazení vypsaných termínů lze omezit podle předmětu nebo podle typu termínu. Z této aplikace lze lehce přecházet do dalších aplikací umístěných v záznamníku učitele: Správa termínu Rozesílání e-mailů Zobrazení přihlášených studentů Úprava termínu

11 11 Univerzitní informační systém, Svojanov 2005 Budoucnost Tisk seznamů termínů, jak pro studenty tak pro učitelé. Zobrazení zkušební zprávy do minulosti. Využití portletů pro zobrazení termínů jak pro učitele tak pro studenty.

12 12 Univerzitní informační systém, Svojanov 2005 Děkuji za pozornost.


Stáhnout ppt "Univerzitní informační systém, Svojanov 2005 Novinky pro studenty a učitele Ondřej Gabriš"

Podobné prezentace


Reklamy Google