Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová 31.3.2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, financování, vykazování činnosti Jana Moravcová
Advertisements

 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Krátké představení vyhlášených výzev oblasti podpory 3. 1 a 3
Pravidla tvorby a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji a jejich implementace v rámci tvorby sítě 2015 – 2016 a dotačním řízení na.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Jana Moravcová
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
SEMINÁŘ PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Jednání Pracovní skupiny
Role evropských dotací v sociálních službách XIV. celostátní finanční konference Svazu měst a obcí ČR Praha,10. listopadu 2011 Karel Vít, MPSV.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Jana Moravcová
Cílové skupiny sociálního podnikání MPSV, Odbor sociálních služeb, březen Dokument Podpora nástrojů sociální ekonomiky v oblasti začleňování znevýhodněných.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
Pracovní setkání na téma: Čerpání prostředků realizace SCLLD MAS Sokolovsko v rámci OP Zaměstnanost Datum a místo: , Královské Poříčí.
Dotační řízení MPSV Mgr. Petr Studenovský. Dotační řízení MPSV Setkání s poskytovateli sociálních služeb Jihočeského kraje k dotačnímu řízení Ministerstva.
 Smlouva o poskytnutí účelové dotace čl. V., odst. 14 (Pověření poskytováním SOHZ čl. IV., odst. 13) a dále Metodika PK část XIII., odst. 13  mezní.
Úprava „Pravidel řízení o přiznání finanční podpory JMK pro rok 2016 v oblasti podpory poskytování soc. služeb„ ODDĚLENÍ EKONOMIKY A KONTROLY
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory ve Zlínském kraji Konference „Plánování a financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji“
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Seminář pro žadatele Dotační program 2016 úvod
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
KOORDINOVANÝ PŘÍSTUP K SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝM LOKALITÁM Ing. Helena Petroková Praha,
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Změna systému financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji v roce 2016 v návaznosti na aplikaci pravidel veřejné podpory Ing. Jan Tuček
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Semináře pro poskytovatele sociálních služeb v rámci projektu „Podpora procesu střednědobého plánování rozvoje sociálních služeb v Karlovarském kraji“
Individuální projekt OP VVV
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Příprava operačních programů
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Klíčové aktivity projektu
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Vyúčtování dotací za rok 2013 Rozdělení dotací v roce 2014
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová

Operační program Zaměstnanost Harmonogram programu: schválení EK: červen – září 2015 první verze dokumentů pro příjemce: březen 2015 schválení harmonogramu výzev a hodnotících kritérií monitorovacím výborem: duben 2015 výzvy pro kraje: červen 2015 (po schválení vládou) výzvy pro ostatní žadatele (NNO a další): září 2015 Programovací období EU

Operační program Zaměstnanost → Podpora sociálních služeb možná ve více výzvách (invest. prioritách), např. koordinovaný přístup v obcích, integrované plány rozvoje území (vč. MAS) apod. → Vždy bude vyžadován soulad s krajskou sítí sociálních služeb – bez stanoviska kraje záměr vyloučen v rámci kriteriálního hodnocení (nutnost ošetření v SPRSS z hlediska vstupu subjektu do sítě z důvodu dodatečného financování na dobu určitou). → Soulad vydáván formou Pověření (na dobu realizace projektu). → Kraj obdrží od poskytovatele dotace seznam podpořených projektů. → Výzvy přímého přidělení (např. kraje) a výzvy soutěžní.

Navazující projekt (IP 4) Harmonogram přípravy: duben 2015: příprava projektového záměru (zákl. struktura projektu – služby, rozpočty, harmonogram), projednání v poradě vedení, předložení MPSV ke schválení květen 2015: v případě schválení záměru MPSV vyzvání k přípravě žádosti, předložení projektového záměru do RK, příprava žádosti červen 2015: vyhlášení výzvy k předkládání žádostí v rámci investiční podpory 2.1, dokončení žádosti červenec 2015: příjem žádostí srpen - září 2015: hodnocení žádostí

Navazující projekt (IP 4) Specifika: spolufinancování projektu ve výši min. 5 – max. 15 % (rozpočet JčK) realizace max. 4 roky (ideálně od října 2015) plánovaná doba podpory služeb ideálně 2016 – 2018 vyčleněny prostředky pro Jihočeský kraj ve výši ,- Kč pro celé programovací období (do roku 2022) průběžně sledováno čerpání jednotlivých krajů, nečerpané prostředky budou převáděny na ostatní

Navazující projekt (IP 4) Specifika: doporučené druhy podporovaných služeb: –AD –DNPC –IC –NDC –osobní asistence –PSB –SASRD –STD –SR (pouze ambulantní a terénní) –TP

Navazující projekt (IP 4) Specifika: cílové skupiny uživatelů shodné se současným projektem –osoby se zdravotním postižením –imigranti a azylanti –oběti trestné činnosti, oběti domácího násilí, oběti obchodu s lidmi, oběti komerčně zneužívané –etnické menšiny a osoby z jiného sociokulturního prostředí –osoby bez přístřeší vedlejší cílové skupiny: –poskytovatelé sociálních služeb –zadavatelé sociálních služeb

Navazující projekt (IP 4) Specifika: financování pouze v rozsahu zákl. činností (+ vzdělávání v rozsahu daném zákonem o sociálních službách - § 111 odst. 1), NE financování investic, NE křížové financování nově elektronická aplikace pro sledování indikátoru „účastníci“, zadání jména a data narození každého účastníka projektu

Navazující projekt (IP 4) Specifika: možnosti způsobu financování služeb: –veřejné zakázky (od novela ZVZ) –dotační řízení (jednotná pravidla s DŘ kraje, navíc roční kontroly celk. nákladů a výnosů, aby nedocházelo k nadměrnému financování, pokud ano – korekce platby) –formou příspěvku (např. zřizované organizace) → u všech forem princip jednotného Pověření

Navazující projekt (IP 4) Harmonogram projektu: závislý na výběru způsobu financování služeb říjen – prosinec 2015 řízení výběru poskytovatelů soc. sl. leden 2016 – prosinec 2018 financování sociálních služeb (záloha, platby na základě MZ, kontroly) příprava navazujícího projektu (IP 5, ideálně s financováním služeb ) leden – březen 2019: ukončení IP 4, závěrečné vyúčtování

Navazující projekt (IP 4) Rozpočet projektu: ,- (první odhad, polovina přidělené částky pro kraj) bude provedena podrobná analýza nákladovosti služeb zdroje dat: –AD, DNPC, IC, PSB, STD, TP – z IP 2 a 3 –NDC, SASRD, SR – z IP 1 + DŘ JčK –osobní asistence – z DŘ JčK –případně další – z DŘ důležitá spolupráce s poskytovateli soc. služeb

Děkujeme za spolupráci a těšíme se na další! Jana Moravcová finanční manažer projektu Lenka Sládková projektový manažer