Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Advertisements

Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit Výzva č. 55 pro obce k předkládání individuálních projektů Výzva č.19 pro předkládání grantových.
Transformace v DDS Litvínov CZ.1.04/3.1.03/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
Krátké představení vyhlášených výzev oblasti podpory 3. 1 a 3
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Ing. Stanislava Správková
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Možnosti finanční podpory z EU 08/2011 Mgr. Barbora Šolková.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Individuální projekt „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti soc.služeb a pracovníků v soc.oblasti zařazených do úřadů v Moravskoslezském.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
Mgr. Štěpánka Vojtěchovská
Individuální projekt kraje
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
Závěrečná konference k projektu
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pracovní jednání k problematice prevence kriminality.
Financování sociálních služeb Odbor sociálních věcí – oddělení ekonomické
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 1 Počáteční vzdělávání Oblast podpory 1.3. Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Dotační řízení MPSV Mgr. Petr Studenovský. Dotační řízení MPSV Setkání s poskytovateli sociálních služeb Jihočeského kraje k dotačnímu řízení Ministerstva.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory: Podpora sociální integrace.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Individuální projekt OP VVV
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Výzva k předkládání žádostí
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
SMĚRNICE RADY KRAJE Č. 2/2008 K SYSTÉMU PŘÍPRAVY A REALIZACE PROJEKTŮ KRAJE A ORGANIZACÍ ZŘIZOVANÝCH ČI ZAKLÁDANÝCH KRAJEM SPOLUFINANCOVANÝCH Z FONDŮ EU.
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Ing. Stanislava Správková
Plánování sociálních služeb krajů
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Aktuální informace ke KPSVL
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Transkript prezentace:

Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj

2 Identifikace operačního programu a výzvy Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Oblast podpory – Podpora sociální integrace příslušníků romských lokalit Výzva pro kraje k předkládání IP v rámci 3.2 – Integrace příslušníků romských lokalit Žádost byla předložena dne Schválena

3 Základní informace k projektu Zkrácený název: „VYLOUČENÉ LOKALITY“ OBDOBÍ REALIZACE:  – FINANCOVÁNÍ PROJEKTU:  Celkové způsobilé výdaje – ,- Kč  Prostředky Evropského sociálního fondu (85%) – ,55,- Kč  Prostředky státního rozpočtu (15%) – ,45,- Kč WEBOVÉ STRÁNKY PROJEKTU  – Sociální věci – Evropské projekty

4 Projektový tým PROJEKTOVÝ MANAŽER - Ing. Markéta Hučková ODBORNÝ GARANT – Mgr. Daniel Vrána FINANČNÍ MANAŽER – Bc. Zuzana Vašinová, Ing. Marcela Dworoková REFERENT PRO KONTROLU A MONITORING – Ing.Marcela Dworoková ADMINISTRATIVNÍ PRACOVNÍK- Bc. Veronika Tešnarová, Mgr. Denisa Staníková

5 Cíl projektu  Podpora sociálních služeb dle zákona č.108/2006 Sb., o soc. službách ve znění pozdějších předpisů, zaměřených na příslušníky romských komunit, kteří žijí v sociálně vyloučených lokalitách na území MSK, a které nejsou dosud zahrnuty do komplexní sítě soc. služeb realizovaných krajem  Zmapovat a aktualizovat stav soc. vyloučených lokalit na celém území MSK  Zefektivnění systému poskytování služeb

6 Pro koho je projekt určen - cílová skupina PŘÍSLUŠNÍCI SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH ROMSKÝCH KOMUNIT POSKYTOVATELÉ SOC. SLUŽEB

7 Cílů projektu bude dosaženo prostřednictvím následujících klíčových aktivit: 1.Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež dle zákona č. 108/2006 Sb., v platném znění (§ 62) 2.Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi dle zákona č. 108/2006 Sb., v platném znění ( § 65) 3.Terénní programy dle zákona č. 108/2006 Sb., v platném znění (§ 69) 4.Analýza sociálně vyloučených lokalit Moravskoslezského kraje

8 Územní rozložení poskytovaných služeb dle jednotlivých obcí 1.Bohumín (TP) 2.Bruntál (SAS, NZDM) 3.Frýdek-Místek (TP) 4.Opava (SAS) 5.Ostrava (SAS, NZDM, TP)

Hlavní přínos projektu Hlavním přínosem projektu je zajištění poskytování a zkvalitnění sociálních služeb určených příslušníkům romských komunit žijících na území MSK a eliminace negativních faktorů pramenících ze sociálního vyloučení. Dalším přínosem projektu je návaznost a propojenost soc. služeb na celém území kraje vedoucí k vytvoření komplexní sítě sociálních služeb poskytovaných na území kraje.

10 Předpokládané výstupy projektu Minimálně 1112 podpořených osob Analýza sociálně vyloučených lokalit Moravskoslezského kraje

11 Děkuj i za pozornost Mgr. Daniel Vrána Tel: Odbor sociálních věcí KÚ MSK