Povinnosti starostů v krizovém řízení a financování JPO SDHO vedoucí oddělení pro zvláštní úkoly, tajemník Krizového štábu Zlínského kraje ing. Karel.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KRIZOVÉ ŘÍZENÍ informace pro starosty obcí Plzeňského kraje 2011
Advertisements

Postavení obcí při řešení mimořádných událostí a krizových situací
Uzavírání veřejnoprávních smluv
Dozor Dozor nad výkonem samostatné působnosti obce krajský úřad MV
Školení starostů obcí ORP České Budějovice Magistrát města České Budějovice
Požární ochrana v obcích
Odbor právní a Krajský živnostenský úřad
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Rozdíly mezi SDH a JSDH obce
Jednotky požární ochrany
Kompetence při řízení zásahu JPO a složek IZS
Nástroje územního plánování
Institut veřejné služby
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BOLATICE
Základy krizového řízení
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Přenesená působnost Přenesená působnost svěřená právními předpisy a)obci správní území – území obce b)pověřenému obecnímu úřadu správní území –území obcí.
plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje
 zastupitelstvo,  rada,  hejtman  ředitel krajského úřadu.
Krizové řízení školení starostů obcí v Českých Budějovicích
HZS ČR organizace a řízení
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Organizační členění ÚO
Jednotky požární ochrany
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Rozpočty územních samosprávných celků
Krajské zřízení Přednáška M. Horáková.
Obec - jednotka PO zřizovaná obcí plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje říjen 2007.
Zákon o obcích č.128/2000 Sb..
Základní informace Veřejná správa – činnost veřejnoprávní korporace spravující veřejné záležitosti ve veřejném zájmu financovaná z veřejných prostředků.
Krizové řízení Ing. Jakub Dostál
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
1 Krizové řízení Seminář. Správa státních hmotných rezerv ústředním orgánem státní správy v oblastech hospodářských opatření pro krizové stavy a státních.
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
Ing. Marcela Strakošová
Krizové řízení Seminář.
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
SMĚRNICE MINISTERSTVA VNITRA a POMŮCKA KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ k vedení evidence údajů o přechodných změnách pobytu osob a evidence údajů o přechodných změnách.
Novela krizové legislativy a způsob zpracování krizového plánu ORP
Územní samospráva Obce
Vybraná odborná terminologie Přehled základní legislativy.
DOTACE PRO JEDNOTKY SDH OBCÍ Zabezpečuje MV – GŘ HZS ČR ze státního rozpočtu v rámci rozpočtové kapitoly MV. Úsek IZS a OŘ HZS Libereckého kraje plk. Mgr.
Nová dotace pro jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí v roce MINISTERSTVO VNITRA ČESKÉ REPUBLIKY Brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba Generální ředitel.
SH ČMS, Ústřední odborná rada prevence1 Požární ochrana v obcích Základní informace pro starosty obcí o povinnostech na úseku zajišťování úkolů požární.
Finanční zabezpečení Školení starostů Legislativní rámec financování krizového řízení v ČR Ústava ČR Ústavní zákon č. 110/1998 Sb., o bezpečnosti.
Povinnosti obcí v oblasti požární ochrany Z pohledu IZS a jednotky PO.
Účelová neinvestiční dotace z rozpočtu MV – GŘ HZS ČR na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
Rozpočtové hospodaření obcí  Rozpočtové hospodaření územních samosprávných celků  rozpočtový výhled  rozpočtové provizorium  rozpočet 
Připravenost orgánů krizového řízení na území Jč kraje k řešení MU/KS Ing. Stanislav MRVKA.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
OPERAČNÍ ŘÍZENÍ. Operační střediska HZS  Povinnost zřizování operačních středisek HZS ČR vyplývá z § 2 odst. 4 zákona č. 238/2000 Sb., O HZS ČR Ministerstvo.
Metodika pro zřizování jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Zdolávání mimořádných událostí.
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2016 Leden 2016.
Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Oddělení OOB a KŘ HZS Královéhradeckého.
1 FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková vedoucí oddělení krizového řízení.
Havarijní plán kraje.
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
Požární ochrana v obcích
Dotace pro jednotky PO SDH obcí Pardubického kraje
Jednotky požární ochrany
Obrana státu Zajišťování obrany České republiky (část 1)
Dotační program na podporu jednotek sboru dobrovolných hasičů pro rok 2019 Blanka Procházková.
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Integrovaný záchranný systém a jednotky požární ochrany
Transkript prezentace:

Povinnosti starostů v krizovém řízení a financování JPO SDHO vedoucí oddělení pro zvláštní úkoly, tajemník Krizového štábu Zlínského kraje ing. Karel Malinovský

Orgány krizového řízení Povinnosti orgánů krizového řízení obcí Obecné principy financování „hasičů“ Dotace pro JPO SDH obcí Zlínského kraje

1. Orgány krizového řízení Orgány obce Zastupitelstvo Rada Starosta Obecní úřad 1. Orgány krizového řízení §93. V době vyhlášení krizového stavu podle jiného právního předpisu se informace o místě, době a navrženém programu připravovaného zasedání zastupitelstva obce podle odstavce 1 zveřejní na úřední desce obecního úřadu alespoň po dobu 2 dnů před zasedáním zastupitelstva obce; záležitosti, které se netýkají vyhlášeného krizového stavu, mohou být na tomto zasedání projednávány pouze tehdy, jestliže byla informace zveřejněna nejméně 7 dnů před zasedáním zastupitelstva obce. Podílejí se na připravenosti na řešení krizových situací Orgány krizového řízení

1. Orgány krizového řízení V běžném životě Ústřední krizový štáb Krizový štáb kraje Krizový štáb ORP obce Za krizového stavu Ministerstva a ÚSÚ Zlínský kraj Obce s rozšířenou působností obce Spolupráce Direktivní řízení Metodická pomoc

2. Povinnosti orgánů krizového řízení §21 Starosta obce zajišťuje připravenost obce na řešení krizových situací; ostatní orgány obce se na této připravenosti podílejí. Starosta obce dále: může zřídit krizový štáb obce jako svůj pracovní orgán zajišťuje za krizové situace provedení stanovených krizových opatření v podmínkách obce; správní úřady se sídlem na území obce, právnické osoby a podnikající fyzické osoby jsou povinny stanovená krizová opatření splnit plní úkoly stanovené starostou ORP a orgány krizového řízení při přípravě na krizové situace a při jejich řešení.

2. Povinnosti orgánů krizového řízení V době krizového stavu starosta obce a) zabezpečuje varování a informování osob nacházejících se na území obce před hrozícím nebezpečím a vyrozumění orgánů krizového řízení, pokud tak již neučinil hasičský záchranný sbor kraje, b) nařizuje a organizuje evakuaci osob z ohroženého území obce, c) organizuje činnost obce v podmínkách nouzového přežití obyvatelstva, d) zajišťuje organizaci dalších opatření nezbytných pro řešení krizové situace.

2. Povinnosti orgánů krizového řízení Některá další důležitá ustanovení: pokud starosta neplní v době krizového stavu úkoly stanovené tímto zákonem, může hejtman převést jejich výkon na předem stanovenou dobu na zmocněnce, které za tím účelem jmenuje náklady vynaložené na provedení krizových opatření stanovených obcí uhrazuje obec z obecního rozpočtu ministerstva a jiné ÚSÚ, kraje a obce ve svých rozpočetech na příslušný rok vyčleňují objem finančních prostředků potřebný k zajištění přípravy na krizové situace kraje a obce dále ve svém rozpočtu na příslušný rok vyčleňují účelovou rezervu finančních prostředků na řešení krizových situací a odstraňování jejich následků.

Na koho se obrátit v oblasti krizového řízení? ORP Jméno a příjmení Telefon mail Kroměříž Ing. Marcela Plačková 721 304 920 marcela.plackova@mesto-kromeriz.cz Holešov Ing. Marie Krajcarová 724 190 786 marie.krajcarova@holesov.cz Bystřice p/H. Ing. Marcela Lišková 724 190 787 liskova@mubph.cz Uh. Hradiště Ing. Lumír Lacka 724 191 861 lumir.lacka@mesto-uh.cz Uh. Brod Ing. Vlastimil Hradil 731 692 683 vlastimil.hradil@ub.cz Vsetín Ing. Rostislav Křupala 724 193 667 rostislav.krupala@mestovsetin.cz Val. Meziříčí Václav Zelenka 602 729 520 zelenka@muvalmez.cz Rožnov p/R. Jan Winkler 737 001 025 winkler.taj@roznov.cz Zlín Ing. Václav Kostelník 604 220 448 vaclavkostelnik@zlin.eu Otrokovice Ing. Jan Kováč 725 122 474 kovac.jan@muotrokovice.cz Luhačovice Josef Gajdůšek 724 190 305 gajdusek@mesto.luhacovice.cz Vizovice Jiří Žůrek, Dis 777 471 108 jiri.zurek@vizovice.eu Val. Klobouky Ing. Radomír Slovák 731 679 879 slovak@mu-vk.cz Na koho se obrátit v oblasti krizového řízení?

Hejtman Zlínského kraje MVDr. Stanislav Mišák: „Otázkou není, jestli krizová situace nastane. Otázkou je pouze to, jaká nastane krizová situace a kdy a kde to bude?“

3. Obecné principy financování „hasičů“ JPO SDH obce: Obec v samostatné působnosti zřizuje jednotku SDHO Financování: Obec Dotace státní Dotace kraje Dotace, dary, podpora, jiné ______________________________________________________________ Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska = SDH: spolek v čele se zvolenými orgány Členské příspěvky Dotace ministerstev Dotace obce, dary, podpora, hasičská pojišťovna, jiné.

Návrh na krajské dotace GŘ HZS ČR HZS kraje Státní dotace Příspěvek kraje Návrh na krajské dotace SHČMS Rozpočet kraje Státní dotace Krajské dotace Dotace SHČMS Rada kraje Dotace SHČMS Státní dotace Krajské dotace Dotace SHČMS Obec (JPO SDHO) zásahy Zastupitelstvo kraje krajská dotace Odborná příprava akceschopnost Státní dotace

3. Obecné principy financování „hasičů“

4. Dotace pro JPO SDHO Zlínského kraje Směrnice SM/19 Pravidla pro poskytování dotace z rozpočtu Zlínského kraje na požární techniku nebo věcné prostředky požární ochrany jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Zlínského kraje a na vyrozumívací a varovací systémy obcí Zlínského kraje. Jedná se o již 2x aktualizovanou směrnici Byla zaslána všem obcím Zlínského kraje (i na www) Principy zůstávají po zkušenostech z minulých let stejné.

4. Dotace pro JPO SDHO Zlínského kraje Pravidla věcná: Pouze pro obce nebo svazek obcí, které jsou zřizovateli JPO Na nákup nové mobilní požární techniky – max. 500 000,- Kč (spolupráce s GŘ HZS) Na nákup a opravy dle předpisů MV – max. 500 000,- Kč Na VVS napojené na JSVV – max. 300 000,- Kč Dotace 70 : 30 (spoluúčast obce) V případě nákupu mobilní požární techniky a VVS – usnesení orgánu obce, který záměr schválil V případě VVS – obec investorem

4. Dotace pro JPO SDHO Zlínského kraje Pravidla časová: Žádost obce písemná na tiskopise na HZS ZK do 30.listopadu HZS ZK zpracuje do 31.ledna „Návrh poskytnutí dotací“ ZZK projedná a schválí dotace na svém zasedání Uzavření smlouvy o poskytnutí dotace Dotace se poskytují zpětně po vyúčtování dotace Vyúčtování IHNED po akci, nejpozději do 15.listopadu.

Ing. Karel Malinovský 731 555 122, karel.malinovsky@kr-zlinsky.cz Dotazy? Ing. Karel Malinovský 731 555 122, karel.malinovsky@kr-zlinsky.cz