C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hodnocení kurzů celoživotního vzdělávání na vysokých školách
Advertisements

Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Vznik Regionálního centra celoživotního technického vzdělávání při VŠB – TUO Česká republika, VŠB-Technická univerzita Ostrava Regionální centrum celoživotního.
České vysoké učení technické v Praze
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
MODUL C9 Inkubace technologicky orientovaných firem Ing. Václav Lukeš manažer CPIT VŠB-TU Ostrava Ing. Václav Lukeš manažer CPIT VŠB-TU Ostrava.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Ostrava,
Tutoriál jako forma výuky na vysoké škole a na pracovišti PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D. PedF UK v Praze
Mgr. Alena Lukáčová, Ph.D., Dr. Ján Šugár, CSc.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
STRUKTURA OSNOVY KURZU
Pořádání odborných konferencí Tomáš Sochor Katedra informatiky a počítačů Ostravská univerzita Systém dalšího vzdělávání pracovníků.
Management a rozvoj obcí
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Michal Sedláček.
ošetřovatelství a porodní asistence
Představení projektu Rozvoj kompetencí managementu a pracovníků VŠ MSK (s podporou ICT), CZ.1.07/2.2.00/ Prezentace projektu na společném.
Pilotní ověřování studijních opor Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Státním rozpočtem České republiky.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace Operační program Rozvoj lidských zdrojů Opatření 3.2.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Příprava VŠB-TU Ostrava na práci v e-learningu Jan Kopečný, Adrian Jankovský.
Procesní řízení realizace projektů (praxe)
Lucie Rohlíková Jana Vejvodová ZČU v Plzni
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
Modul C1 - Systémy právní ochrany duševního vlastnictví
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
SO – studijní opora podpora výuky BSe a DSe LS2012
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Ing. Silvie Ševčíková VŠB-TU Ostrava
Konference škol vyučujících IT a IE
1.1. Podpora prodeje TUTORIAL Ing. Vilém Kunz,Ph.D.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Personalizace výuky prostřednictvím e-learningu. Struktura učebnice pro e-learning Obsah učebnice = struktura předmětu, kapitol cíleTabulka aktivni slovesa.docTabulka.
Distanční vzdělávání na VŠFS
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Specifika jazykové přípravy na Univerzitě obrany s podporou ICT
Veřejné zdravotnictví 2. ročník
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
A11 - Mobility v oblasti vědy a výzkumu Ing Wolfgang Melecký.
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
I NOVACE VÝUKY INFORMATICKÝCH PŘEDMĚTŮ VE STUDIJNÍCH PROGRAMECH O STRAVSKÉ UNIVERZITY Z DOKONALOVÁNÍ GRAMOTNOSTI AKADEMICKÝCH A OSTATNÍCH PRACOVNÍKŮ OU.
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Osnova kurzu Modul B6 – Informační podpora projektového řízení Ing. Martina Čaputová VŠB-TUO 1.Cíl kurzu Absolvováním kurzu získáte: a) znalost základních.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Ostrava,
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí” Pořádaný v rámci projektu „Podpora sociálního začleňování na místní a regionální úrovni“ (reg.
Představení projektu Ing. Martin Pokorný a řešitelský tým VŠB-TU Ostrava.
Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj, státním rozpočtem České republiky a státním rozpočtem Slovenské republiky Metodické.
Vzdělávání v laboratorní medicíně – prezenčně i virtuálně Marie Karlíková, Daniel Rajdl, Ondřej Topolčan Lékařská fakulta UK Plzeň.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
Integrační trendy při tvorbě multimediálních výukových portálů pro medicínu a zdravotnictví V. Mihál, J. Potomková Lékařská fakulta Univerzity Palackého.
Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybrané obchodní společnosti
Povolání logistický manažer
České Budějovice, červen 2016
Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava vyhlašuje v rámci rozvojového projektu „Analýza studia.
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Název operačního programu:
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí”
Transkript prezentace:

C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava

C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Obsah prezentace Cíl kurzu Cíl kurzu Cílové skupiny Cílové skupiny Struktura učebního plánu kurzu Struktura učebního plánu kurzu Výstupy –výsledky Výstupy –výsledky Formy studia Formy studia Literatura Literatura

C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Cíl kurzu Seznámit účastníky se současnou analýzou vývoje VaV Seznámit účastníky se současnou analýzou vývoje VaV Pochopit metodiku hodnocení kvality výsledků VaV v ČR a její výhled do budoucna Pochopit metodiku hodnocení kvality výsledků VaV v ČR a její výhled do budoucna Seznámit se s dosavadními výsledky hodnocení efektivnosti institucí, programů a projektů Seznámit se s dosavadními výsledky hodnocení efektivnosti institucí, programů a projektů Porovnat způsob hodnocení kvality výsledků na univerzitách resp. fakultách v MSK (OU, SU, VŠB-TUO) Porovnat způsob hodnocení kvality výsledků na univerzitách resp. fakultách v MSK (OU, SU, VŠB-TUO) SWOT analýzy hodnocení kvality VaV pro instituce v MSK SWOT analýzy hodnocení kvality VaV pro instituce v MSK

C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Cílové skupiny Manažeři (prorektoři, proděkani VaV) Manažeři (prorektoři, proděkani VaV) Vedoucí kateder, vědečtí tajemníci kateder Vedoucí kateder, vědečtí tajemníci kateder Řešitelé projektů VaV Řešitelé projektů VaV Poskytovatelé podporující činnost VaV Poskytovatelé podporující činnost VaV Pracovníci oddělení VaV Pracovníci oddělení VaV Studenti Ph.D. Studenti Ph.D. Pracovníci VaV z praxe- zaměstnanci institucí Pracovníci VaV z praxe- zaměstnanci institucí

C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Struktura učebního plánu kurzu Základní ukazatele VaV. Základní ukazatele VaV. Analýza vývoje VaV v ČR a jejich srovnání se zahraničím. Analýza vývoje VaV v ČR a jejich srovnání se zahraničím. Metodika „Hodnocení výzkumu a vývoje a jeho výsledků“ a její následná aktualizace pro rok 2005 v ČR a výhled pro rok Metodika „Hodnocení výzkumu a vývoje a jeho výsledků“ a její následná aktualizace pro rok 2005 v ČR a výhled pro rok Etapy hodnoceníEtapy hodnocení Hodnocení efektivnosti výsledků VaV r. 2004, r – pro instituce, programy VaV a projekty VaV i výzkumné záměry a další aktivity VaV.Hodnocení efektivnosti výsledků VaV r. 2004, r – pro instituce, programy VaV a projekty VaV i výzkumné záměry a další aktivity VaV. Hodnocení kvality výsledků VaV na OU, VŠB-TUO a SU a jejich fakultách – úroveň univerzita, fakulta, katedra. Hodnocení kvality výsledků VaV na OU, VŠB-TUO a SU a jejich fakultách – úroveň univerzita, fakulta, katedra. Aplikace SWOT analýzy při hodnocení výsledků kvality VaV pro své instituce v MSK Aplikace SWOT analýzy při hodnocení výsledků kvality VaV pro své instituce v MSK Závěrečná doporučení k implementaci metodiky hodnocení kvality výsledků VaV v MSK. Závěrečná doporučení k implementaci metodiky hodnocení kvality výsledků VaV v MSK. Certifikační test, dotazník zpětné vazby Certifikační test, dotazník zpětné vazby

C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Výstupy –výsledky Mapa základních ukazatelů VaV Mapa základních ukazatelů VaV Mapa základních výsledků VaV Mapa základních výsledků VaV Výsledky hodnocení efektivnosti výsledků VaV ve své instituci dle platné metodiky v ČR Výsledky hodnocení efektivnosti výsledků VaV ve své instituci dle platné metodiky v ČR Systém vlastního hodnocení kvality výsledků VaV ve své instituci Systém vlastního hodnocení kvality výsledků VaV ve své instituci Porovnání systému hodnocení kvality VaV na univerzitách v MSK Porovnání systému hodnocení kvality VaV na univerzitách v MSK Evaluace získaných znalostí a dovedností a zhodnocení učebního plánu a výuky Evaluace získaných znalostí a dovedností a zhodnocení učebního plánu a výuky E-learningová podoba kurzu v Moodlu, průvodce studiem, výsledky korespondenčních úkolů. E-learningová podoba kurzu v Moodlu, průvodce studiem, výsledky korespondenčních úkolů.

C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Formy studia 1.tutoriál (úvodní)– průvodce studiem, LMS Moodle, výklad – analýza vývoje VaV, metodiky VaV – 90 minut. 1.tutoriál (úvodní)– průvodce studiem, LMS Moodle, výklad – analýza vývoje VaV, metodiky VaV – 90 minut. 1. korespondenční úkol, diskuse, konzultace - výsledky hodnocení efektivnosti výsledků VaV ve své instituci dle platné metodiky v ČR – 30 minut. 1. korespondenční úkol, diskuse, konzultace - výsledky hodnocení efektivnosti výsledků VaV ve své instituci dle platné metodiky v ČR – 30 minut. 2. korespondenční úkol, diskuse, konzultace - systém vlastního hodnocení kvality výsledků VaV ve své instituci a porovnání se závěry 1. korespondenčního úkolu – 60 minut. 2. korespondenční úkol, diskuse, konzultace - systém vlastního hodnocení kvality výsledků VaV ve své instituci a porovnání se závěry 1. korespondenčního úkolu – 60 minut. 2. tutoriál (motivační)– skupinové prezentace a diskuse, komparace a SWOT analýza, doporučení pro instituce v MSK – 60 minut. 2. tutoriál (motivační)– skupinové prezentace a diskuse, komparace a SWOT analýza, doporučení pro instituce v MSK – 60 minut. 3. tutoriál (závěrečný)– shrnutí výsledků hodnocení VaV v MSK, sertidikační test, vyhodnocení dotazníku pro získání zpětné vazby – 30 minut. 3. tutoriál (závěrečný)– shrnutí výsledků hodnocení VaV v MSK, sertidikační test, vyhodnocení dotazníku pro získání zpětné vazby – 30 minut.

C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Literatura Distanční opory Distanční opory Odkazy na hodnocení na univerzitách či fakultách v MSK Odkazy na hodnocení na univerzitách či fakultách v MSK Případové studie Případové studie Vlastní zdroje Vlastní zdroje