Prezentace 5.4.2005 Hradec Králové Registr živnostenského podnikání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podnikání Podnikáním se rozumí soustavná činnost prováděná samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku. Podnikatelem.
Advertisements

Ministerstvo vnitra říjen – listopad Dosáhli jsme cíle? Máme efektivní veřejnou správu? Máme dostatek financí na vše co děláme? Odpověď zní: „bohužel.
Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál.
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Porada krajských úřadů, magistrátů měst Brna, Ostravy a Plzně a Magistrátu hl. m. Prahy Praha, 11. června 2012.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Ústřední evidence podnikatelů Registr živnostenského podnikání Projekt IS RŽP vč. počátků v hl. m. Praze Březen 2006.
Jeden cíl, společná cesta Ministerstvo vnitra České republiky Postup projektu CZECH POINT.
Základní registry veřejné správy
ROZVOJOVÉ PROJEKTY PRAHA, a.s.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Registr dlužníků státu
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Územního plánování na obcích v roce 2007 setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana Kaválková.
Otázky a odpovědi k zákonu č. 300/2008 Sb. Zpracoval: Mgr. René Pleva Datum:
CIS Cizinecký informační systém
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část Právnická fakulta MU Brno říjen 2011 zpracoval: Petr Průcha.
Realizační tým ICZ duben 2005
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Živnosti Právnické a fyzické osoby Čtyři typy živností
Jednotná kontaktní místa podle zákona o volném pohybu služeb Vlastimil Slovák, odbor Vnitřního trhu a služeb EU Ministerstvo průmyslu a obchodu.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
Základní registry ve veřejné správě
Využití procesní analýzy na Magistrátu města Ostravy
Vydávání výstupů z informačních systémů veřejné správy
Vazba IS Munis a aplikace Czech POINT
Sdílení dat ve veřejné správě Hradec Současný stav  V právním řádu neexistuje předpis, kterým by byla upravena jednotná pravidla pro sdílení.
Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica, Elektronické schvalování v praxi Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum:
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
Základní registry.
Praktické aspekty naplňování Evropské občanské iniciativy veřejná prezentace a diskuze, Evropský dům 20. března 2013 PhDr. Ivana Odarčenková Odbor všeobecné.
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
IS RŽP komunikace s okolím, komunikace centrální a lokální agendy
Evidence obyvatel podle z.č. 133/2000 Sb., v plat. znění.
identifikačního registru UIR-ADR
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Další vzdělávání v Moravskoslezském kraji Základy podnikání v praxi Ing. Iva Krejčí CZ.1.07/3.1.00/
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
Úvod do zvláštní části správního práva Správa na úseku živnostenského podnikání Pro bakaláře.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Základní registr obyvatel - ROB. Evidované subjekty státní občané ČR cizinci, kterým bylo vydáno povolení k trvalému pobytu na území ČR nebo povolení.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Evidence přestupků Mgr. Radka Paulová ředitelka Rejstřík trestů Soudní Praha 4 Ing. Jan Ladin ředitel Odbor informatiky Ministerstvo spravedlnosti.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o. XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o.
Základní registry informují ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt eGovernmentu MV ČR Praha říjen 2012.
CEFIF Založení FF „Fyzické osoby“ Dana Batelková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Batelková.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
Certifikace informačních systémů veřejné správy (ISVS) ve smyslu zákona č. 365/2000 Sb. - atest-
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
Zákon o sdílení dat při výkonu veřejné správy
Bakalářská práce Vedoucí práce: Autor práce:
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
SPRÁVNÍ ODBOR MĚSTSKÉHO ÚŘADU NOVÝ BOR
Živnostenský zákon a rejstřík II. – III. r./ Hotelnictví a turismus
Autor: Ing. Alice Horáčková
EGONovi tluče srdce! Ivan Langer ministr vnitra.
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) I. část
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
územního plánování na obcích v roce 2007
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Živnostenský zákon a rejstřík Občanská nauka 1. M
Projekt e-Sbírka a e-Legislativa snazší přístup k právu a k informacím o jeho změnách pro podnikatele JUDr. Vít Šťastný a Mgr. Aleš Gola Ministerstvo.
Transkript prezentace:

Prezentace Hradec Králové Registr živnostenského podnikání

Registr živnostenského podnikání v podmínkách ověřovacího provozu na Magistrátu hl.m. Prahy Magistrát hlavního města Prahy Živnostenský odbor

Živnostenská agenda a živnostenské úřady Živnostenské úřady – vznik rok 1992 Změna od vznik 242 živnostenských úřadů v ČR 205 obecních ŽÚ 22 ŽÚ ÚMČ v hl.m. Praze 14 KŽÚ vč. MHMP OŽ MPO

Náplň živnostenských úřadů dána zákonem č. 570/1991 Sb., o živnostenských úřadech živnostenské úřady kromě vydávání průkazů živnostenských oprávnění a provádění jejich změn: kontrolují dodržování živnost.zákona a dalších předpisů vedou živnostenský rejstřík

Živnostenský rejstřík (výtah § 60 ŽZ) Vedou ŽÚ za podnikatele (FO, PO) v jejich územní působnosti podle bydliště, sídla, pobytu u zahr.osoby Do rejstříku se zapisují i veškeré změny Výpisy – veřejná nebo neveřejná část (osvědčí-li žadatel právní zájem) Údaje živnost.rejstříku jsou vedeny v informačním systému ústřední evidence podnikatelů (OŽ – MPO)

Statistické údaje za hlavní město Prahu ke dni migrace Počet podnikatelů: z toho fyzické osoby – a právnické osoby Počet platných ŽO:

Dosavadní rejstřík Roztříštěnost programového vybavení Různé způsoby sehrávání dat a spolupráce při jejich předávání Po reformě veřejné správy méně operativní přístup krajů Data aktualizovaná 1x měsíčně na médiích do centra – MHPM a MPO Chybovost Neaktuálnost dat

Nový IS RŽP nový jednotný systém – registr pro celou ČR Aktuální informace, data po pořízení předávána on-line do centra Spolupráce s registry Odpadlo pravidelné předávání na mediích zahrnuje: prakticky všechny dokumenty, které ŽÚ pořizuje: - průkazy ŽO vč. změn - rozhodnutí o pokutách, o změně či zrušení ŽO - potvrzení o zápisu provozovny a další rozhodnutí dle ŽZ - výpisy z živ.rejstříku

Příprava nového provozu v úrovni ŽÚ – rok 2003 a prosinec – setkání ICZ a.s., ŽÚ a informatiků 2004 – červenec až září – pilotní provoz 2004 září – vyhodnocení + úvahy o ověřovacím provozu 2004 – říjen až prosinec : ověřování možností příprava na ověřovací provoz prostředky vybavení jednání, porady, školení

ROK únor – Dohoda o spolupráci v oblasti budování informačních systémů veřejné správy na úseku živ.podnikání Únor – příprava migrace dat, dovybavení, doškolení 21.únor – ukončení práce v dosavadním programu 28.únor – ostré spuštění nového programu do ověřovacího provozu

Migrace dat a zahájení provozu nového IS RŽP Data nahrána do centrální databáze na MHMP MHMP – ověřovací provoz dat za celou Prahu Dne zahájen provoz nového IS RŽP na všech živnostenských odborech v hl.m. Praze

Ještě k ověřovacímu provozu Problémy nastaly pomalou odezvou z centra (dlouhé čekání) Nedostatky v dokumentech Požadavky na změnu Organizace práce Nervozita Konzultanti Porady Technická řešení

Problémy odstraněny Upraveny dokumenty Odstraněny problémy s pomalostí systému Odstraněny nedostatky vzniklé sehráním dat Práce s novým IS RŽP přinesla nové pojetí práce živnostenských odborů

Přínosy nového IS RŽP Data na MHMP jsou k dispozici okamžitě Výpisy z živnostenského rejstříku jsou aktuální Zrychlení předávání dat mezi jednotlivými úřady Veškeré dokumenty jsou jednotné a uloženy v systému

Aktuální informace o všech podnikatelských subjektech – poskytování aktuálních a přesných údajů Jednotný software pro všechny živ.úřady v ČR Základ pro realizaci ZAP – možnosti pro omezení opakování oznamovacích povinností (stejné údaje různým orgánům)

Od do bylo vydáno ŽO ÚMČ průkazů žo a změn Děkujeme za pozornost JUDr. Novaková Eva Michalová Danuše