ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
SOUČASNOST A PERSPEKTIVY ČSVTS Jaromír Volf. Historie ČSVTS  Současný ČSVTS je právním nástupcem bývalé Československé vědeckotechnické společnosti,
ECVET v Programu celoživotního učení
 Význam inovací pro rozvoj společnosti  Postavení ČSVTS v inovacích  Dosavadní zkušenosti v této oblasti.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Kulatý stůl ČSVTS Věda, výzkum a inovace v letech 2014 – 20 České inovační partnerství 23. června 2014.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
SOUČASNOST A PERSPEKTIVY ČSVTS VE VZTAHU KE KULATÉMU STOLU 2014 Jaromír Volf.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
OMC Pracovní expertní skupina
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Informace o 7. ministerské konferenci procesu Evropské.
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Asociace energetického a elektrotechnického vzdělávání.
Technologické platformy a dopravní výzkum
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
 EU je jedinečné hospodářské a politické partnerství 27 demokratických evropských zemí  jejím cílem je mír, prosperita a svoboda pro 498 milionů občanů.
Obnova vozového parku v České republice
PROINCOR – Inovační audit Liberec – PROINCOR - Inovační audit 2 INOVACE Změna je jedinou jistotou dnešního světa Předpoklad udržení zákazníka.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Účast veřejnosti při naplňování Karpatské úmluvy Setkání se zástupci krajů Barbora Šafářová Ústav pro ekopolitiku, o.p.s.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Ochrana průmyslového vlastnictví jako jeden z nástrojů zkvalitnění inovačního procesu Pavel Švejda ÚPV, Praha, 1. června.
Národní inovační politika ČR na léta 2005–2010 F. Hronek, sekretariát Rady pro výzkum a vývoj Seminář „Inovační potenciál ČR a program EUREKA“
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
AutoSAP v období AutoSAP v období Co se nám podařilo 2.Kde je nutné pokračovat, zintenzivnit aktivity 3.Priority AutoSAP předpokládané.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Pavel Švejda Inovační potenciál ČR Praha, 10. září 2008.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období květen - listopad 2008 (3 řádná zasedání: , a )
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Jan Hercik Katedra geografie Přírodovědecká fakulta UP v Olomouci DOPRAVNÍ POLITIKA A DOPRAVNÍ PLÁNOVÁNÍ.
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s. Seminář Inovační potenciál ČR Pavel Švejda Praha, 8. září 2016.
 Evropský sociální fond  Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost  Doba realizace projektu: –
Mezinárodní seminář: Kvalifikovaná pracovní síla jako zdroj konkurenceschopnosti České republiky Vytvoření konkurenceschopného pracovního trhu.
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Sociální zabezpečení v EU
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
Závěrečná konference projektu
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
Obor zdravotních služeb MZ
PESCO vs. EDF: projekty rozvoje schopností
Transkript prezentace:

ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf

 sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku CEP  společnosti jsou členy několika desítek mezinárodních nevládních organizací z různých oblastí průmyslu, zemědělství, životního prostředí, techniky ve zdravotnictví, vzdělávání a technologií  ČSVTS je členem mezinárodních inženýrských organizací FEANI a WEFO  dlouhodobě sleduje vývoj ve sledovaných problémech v Evropské unii a seznamuje své členy a další zájemce s informacemi z různých orgánů EU  gestorem inženýrské karty, která zjednodušuje srovnání dosaženého inženýrského vzdělání v ČR s požadovanými standardy na společném trhu EU Český svaz vědeckotechnických společností ČSVTS

zastupovat zájmy členských organizací, podporovat činnost členů ČSVTS a vytvářet podmínky pro zajištění profesních zájmů, karierního rozvoje a celoživotního vzdělávání inženýrů a techniků Poslání ČSVTS:

 Kladno, Plzeň, Pardubice, Ostrava a České Budějovice  poskytují členským organizacím ČSVTS, technikům a dalším odborníkům informace a poznatky z oblasti vědy a techniky formou odborných akcí, seminářů a konferencí a v neposlední řadě celou škálou kurzů, včetně celoživotního vzdělávání Domy techniky

INICIATIVY ČSVTS V OBLASTI INOVACÍ Kulatý stůl v říjnu 2011 – problematika Českého inovačního partnerství za účasti nejen členských organizací ČSVTS, ale i zástupců ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, ministerstva průmyslu a obchodu a zástupců dalších zájmových organizací  Podklad: Stěžejní iniciativy strategie Evropa 2020 – Unie inovací  Cíl: výměna názorů na problematiku inovací v ČR a v návaznosti na připravovaná evropská partnerství v letech s možností vytvořit podobnou formu spolupráce mezi zainteresovanými institucemi a organizacemi v ČR  Doporučení: vytvoření Českého inovačního partnerství z iniciativy ČSVTS na odpovídajícím smluvním základě

ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Doporučení připravit České inovační partnerství z iniciativy ČSVTS – sledováno Akčním programem ČSVTS na léta Cíl:  vhodnou formou spolupráce členských organizací Svazu, Domů techniky, Svazu průmyslu a dopravy ČR - (uzavřená smlouva mezi ČSVTS a SPaD ČR obsahuje i problematiku inovací) přispět k zvýšení konkurenceschopnosti ČR v letech  odstraňovat nedostatky, související zejména v oblasti inovací s propojením vědy a výzkumu s praxí  vytvořit podmínky pro širší zapojení zájmových organizací do tohoto procesu a využitím současných forem mezinárodní spolupráce všech zainteresovaných v nevládních mezinárodních organizacích  zintenzivnit celý proces inovací v ČR  návrh ČSVTS doplňuje Opatření na podporu konkurenceschopnosti v oblasti VaVaI, zpracovaná Svazem průmyslu a dopravy ČR pro jednání pléna RHSD z února 2013

ČSVTS PODPORUJE A PŘISPÍVÁ: Dokumenty Evropské komise pro Evropský parlament a Radu z května a února 2012:  Akt o jednotném trhu EU – Dvanáct nástrojů k podnícení hospodářského růstu a posílení důvěry. Společně pro nový růst  Akt o jednotném trhu II z roku 2012  změny, související s evropským patentem  rychlejšímu zapojení ČR do aktivit souvisejících s evropským inovačním partnerstvím v oblasti hospodaření s vodou z roku 2012  v oblasti Inovací pro udržitelný růst – biohospodářství pro Evropu rovněž z roku 2012

ČSVTS NABÍZÍ:  spolupráci na přípravě operačního programu „Podnikání a inovace“  potřebnou komunikaci mezi institucemi vědy a výzkumu a uživateli těchto výsledků  zvýšit efektivnost celého procesu inovací  možnosti rychlejšího zavádění výsledků vědy a výzkumu do praxe  přispět tímto postupem ke zlepšení konkurenceschopnosti našeho státu  potřebnou spolupráci a komunikaci mezi zainteresovanými partnery na inovačních aktivitách

Potřebné aktivity je možné realizovat formou konferencí, seminářů, kurzů a speciálních odborných týmů, složených z členů Českého inovačního partnerství Partneři: -Svaz průmyslu a dopravy ČR -Asociace inovačního podnikání ČR -další zájmové organizace v ČR

DĚKUJI ZA POZORNOST