Lži na pohovce – Irvin David Yalom. o narozen roku 1931 ve Washingtonu o vyrůstal v chudé čtvrti a většinu svého dětství trávil tím, že byl,,ponořen‘‘

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Advertisements

II. ŘÁDNÁ VALNÁ HROMADA ČESKÁ ASOCIACE ČISTÍCÍCH STANIC
USA.  mluvčí americké „zlaté mládeže“  generace „jazzového věku“  v USA stoupá životní úroveň, lidé se stěhují do měst, jsou bohatší Povídky jazzového.
PhDr. Věra Strnadová, Ph. D.
PRVNÍ PŘEMYSLOVCI.
Etické principy Mgr. Marie Hronová.
Všem lidem na celém světě přeji…
Abraham Maslow zakladatel humanistické psychologie
Pády a koncovky: Cases & Endings Adjust the words between slash marks to fit their contexts, using the appropriate case endings. Vzor: Co budeš dělat o.
PSYCHOSOMATIKA V ORDINACI PSYCHIATRA?
Přínos dobrovolnického programu pro onkologické pacienty
Činnost právní kanceláře ČLK
LOGOTERAPIE Autor: Zuzana Staňová. Viktor. E. Frankl  kořeny logoterapie lze najít v existencialismu a fenomenologii  nazývána „třetí vídeňskou školou.
VĚRNOST ŽENY PODLE HOROSKOPU -1
Jakub Kersch, V8A Gymnázium Jiřího Ortena
Nitro a osobní historie člověka o kterého se staráme Doc. Ing. Aleš Opatrný, Th.D. KTF UK v Praze Sekce spirituální péče Společnosti lékařské etiky ČLS.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE/15/B3 AutorMgr. Karolína Kofránková Období vytvoření
Bratři Čapkové.
VY_32_INOVACE_2B7. Uznávaný dětský psycholog, který se věnoval problematice rodinné výchovy, ústavní péče, terapií postižených dětí. Definoval.
Song Presentation. RL10 nová slova Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
HESLA TÝDNE „2“
Sociální událost Mgr. Terezie Pemová.
KBT z pohledu integrativního psychoterapeuta
dobrodružný román s prvky fantazie amerického spisovatele Dana Browna skupina Epsilon 2.B.
Doktor. Co dělá doktor ? provádění vyšetření a preventivních prohlídek předepisování léků či doporučení týkající se životního stylu provádění povinných.
Použitelnost a výhody OPTIMEDu pro studenta klinické části studia.
WILLIAM FAULKNER Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
ÚSMĚV.
Úvod do psychologie PhDr. David Kuneš, Ph.D
The twilight saga.
Věda a výzkum ● Výzkum populací (epidemiologický) ● Výzkum na člověku (klinický)  Terapeutický  Neterapeutický ● Výzkum na lidských tkáních ● Výzkum.
Alfred Adler Narození 7. Únor 1870 Vídeň Úmrtí 28. Květen 1937 Aberdeen - rakouský lékař a psycholog, zakladatel individuální psychologie.
Nováková Kateřina Hromádková Kateřina Hudec Tomáš
Úvod do psychologie Kučera Jan De Waal: Dobráci od přírody.
Úvod do psychologie
Humanistická a existenciální psychologie
Úvod do psychologie Kostovčíková Petra Cumminsová: Záhady experimentální psychologie.
VY_III/2_INOVACE_96_Astrid Lindgrenová
Současné prostředí v České republice pro víceúrovňové vládnutí RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo vnitra.
Spalovač mrtvol. Ladislav Fuks *24. září 1923 ┼19. srpna 1994.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová OSOBNOSTI NAŠÍ HISTORIE II.
Teorie a přístupy v SP. Podmínky atestace Písemný test.
KOORDINOVANÁ REHABILITACE Z POHLEDU ERGOTERAPIE Mgr. Kateřina Svěcená Ergoterapeut Klinika rehabilitačního lékařství 1. LF UK a VFN v Praze.
Daniel Černík ambasador a člen dvou pracovních skupin reformy psychiatrie za pacienty Konference Na vlastní kůži Hotel Olšanka, Praha 3.
Lucinka a Martínek Upozorňujeme, že následující záběry jsou dojemné. (dojemnější dnes už bude jenom diskotéka s hity Michala Davida) (a pak až dojde jídlo)
JAK SI UŽÍVAT? Jak žít, ať z toho něco mám? Co má vlastně cenu? A je to vůbec důležité? Co má vlastně cenu? A je to vůbec důležité? 7x VÍC.
Versailleská konference. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Člověk a společnost – Versailleská.
Jaro, láska a králíci Hudba – Symfonia Primaverii Posun snímků – klikáním !!
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název materiáluTeorie.
HESLA TÝDNE „2“
presents: Human and his wonder
Kritický realismus v literatuře
VY_32_INOVACE_ČJ.9.A NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠTĚTÍ, OSTROVNÍ 300 AUTOR: MGR. NIKOLA GRBAVČICOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_ČJ.9.A.05_Vladislav Vančura.
TÉMA: ERICH MARIA REMARQUE AUTOR: MGR. HANA GINTEROVÁ
Immanuel Kant Kritik čistého rozumu.
Šablona III/2 Božena Němcová Mgr. L. Junová, 1
Studuj na… Studuj na ISŠ Na Karmeli, Mladá boleslav
Biblioterapie jako pomocná ruka
Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_48_Jan Neruda
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vendulka.
Etika v psychoterapii Prezentace vytvořena s podporou grantu FRVŠ.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Božena Němcová (1820 – 1862).
Humanistická a existenciální psychologie
Jaro, láska a králíci Posun snímků – klikáním !!
Úvod do psychologie II. přednáška
Jaro, láska a králíci Posun snímků – klikáním !!
CASD - Jak rosteme.
Řekli – 12.
Etika – rozbor dokumentu, filmu
Transkript prezentace:

Lži na pohovce – Irvin David Yalom

o narozen roku 1931 ve Washingtonu o vyrůstal v chudé čtvrti a většinu svého dětství trávil tím, že byl,,ponořen‘‘ v knihách o studium medicíny – obor psychiatrie o tvrdí, že ke každému člověku se musí přistupovat s rozdílnou terapií, protože každý pacient má svůj vlastní příběh (to bylo obsahem jeho první knihy Teorie a praxe skupinové psychoterapie) o v r mu Americká psychiatrická asociace udělila cenu Oskara Pfistera (za důležité příspěvky týkající se náboženství a psychiatrie) o další publikace: Když Nietzsche plakal, Láska a její kat, Pohled do slunce, Léčba Schopenhauerem,…

HLAVNÍ POSTAVY: o Seymor Trotter - bývalý předseda Americké psychiatrické komory; nyní stojí před disciplinárním řízení, protože byl obviněn za zneužití pacientky o Ernest Lash - je mladý psychoanalytický psychoterapeut; jako člen Lékařského etického výboru měl posoudit případ Seymora Trottera o Justin Astrid - Ernestův pacient, který se snaží odpoutat se od své ženy a v tom mu pomáhá Dr. Lash o Carol Astrid - manželka Justina; svého muže už nemiluje, snad ho i nesnáší, ale nemůže unést, že ji opustil o Marshall Streider - Ernestův supervizor; člen lékařské etické komise, velmi vážená osobnost mezi psychoanalytiky; tento psychoterapeut je velmi zásaditý, ctižádostivý a co je pro něj dále význačné to, že velmi touží po penězích a bohatství