MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU POVINNOSTI DODAVATELŮ VŮČI OPRÁVNĚNÝM ZÁKAZNÍKŮM – POHLED MPO Tomáš KlímaPraha 1.6.2004.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu VĚCNÝ ZÁMĚR NOVELY HORNÍHO ZÁKONA Rada vlády pro energetickou a surovinovou strategii Praha,
Advertisements

Novela zákona č. 458/2000 Sb. v oblasti plynárenství Ing. Martin Pecina MBA náměstek ministra © 2004 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Smlouvy kupní smlouva, smlouva o smlouvě budoucí, předkupní právo, smlouva o dílo, mandátní smlouva Mgr. Petra Malaníková.
Doc. Ing. Eva Čáslavová, CSc.
PRAŽSKÁ ENERGETIKA, a.s. PRE v nové situaci 11. září 2003 Ing. Drahomír Ruta.
AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EU JAKO PROJEKT č. COMM/PRG/008-1 V RÁMCI
Spotřebitelské smlouvy Základ soukromoprávní ochrany spotřebitele §(§51a) ObčZ Orgánem ochrany je soud Závazky vzniklé ze smluv Obecné typy smluv,
EU a Rusko – konkurence či strategické partnerství?
Oprávněný zákazník na liberalizovaném trhu s elektřinou v ČR
8. března 2007AEM, SVSE - PRAHA 1 Návrhy ERÚ na novelu energetického zákona Blahoslav Němeček místopředseda a ředitel sekce regulace.
Teplárenství a liberalizovaný trh s energiemi. České teplárenství Vývoj, současnost, perspektiva.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejná podpora a projekty PPP 19. září 2007, Praha MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY.
Registrovaný oprávněný zákazník nutné úvahy pro přestup do vyšší kategorie důvody proč a proti Ing. Jaroslav Kučera, vedoucí odboru energetiky Dopravní.
Mediace Specifické metody SP LS 14. Pojem, cíle, legislativa Metoda rychlého, kultivovaného mimosoudního řešení konfliktů a sporů (co je konflikt ?proč.
Významné změny v novele EZ AEM , Poděbrady Pavel Dočekal.
Novela zákona č. 458/2000 Sb., v oblasti plynárenství
Obchodní a platební procesy
Smluvní vztahy a registrace u Operátora trhu s elektřinou, a. s
První zkušenosti s aplikací novely energetických zákonů a vyhlášek Role ERÚ v novelizované energetické legislativě seminář AEM , Brno Josef.
Hodnocení a současné podoby modelu trhu s plynem – vývoj a výsledek, dopad na velké zákazníky Jitka Kafková MVV Energie CZ s.r.o. Agora Flora, Chrudimská.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík PRAHA
Obsah smluv Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
Novinky z provozu ČEPS Dopad novelizace vyhl.373/02 Sb Ing. Pavel Šolc, ČEPS.
 Plán pro mimořádné události: Katastrofy ( požár, povodně, zemětřesení,.. ) Vliv člověka ( teroristický útok, úmyslné poškození,.. ) Vnější jevy ( výpadek.
Prostředí pro podnikání a rozhodující faktory růstu MSP Karel Havlíček květen 2008.
1 Brno, Ing. Petr Fajmon Dopady liberalizace a legislativních změn na JMP,a.s.
 Ministerstvo průmyslu a obchodu STAV ENERGETIKY V ČR NÍZKOUHLÍKOVÉ ZDROJE NA ENERGETICKÉM TRHU Tomáš Hüner náměstek ministra XXI. Seminář energetiků.
XXI. Seminář energetiků Regulace v energetice. Podpora OZE a její vliv na cenu elektřiny. Cenová rozhodnutí na r Seminář Teplárny Otrokovice, a.
Liberalizace energetiky a její vliv na PRE
AEM 20. Listopadu 2003 Operátor trhu s elektřinou - činnosti, přeshraniční přenosy, burza.
Příprava změn zákona č. 458/2000 Sb. v oblasti plynárenství Ing. Jan Zaplatílek Odbor plynárenství a kapalných paliv Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Příprava úprav zákona 458/2000 Sb. v oblasti elektroenergetiky a teplárenství.
Ing.K.Šimeček Stav otvírání trhu s energií v ČR z pohledu SVSE Září 2002.
ProCoP (Product Contact Point) -představení a účel- Ministerstvo průmyslu a obchodu
Lokální distribuční soustavy – nejdůležitější zásady
Stav otevření trhu a energetické legislativy v ČR z pohledu spotřebitelů a nezávislých výrobců Ing. Bohuslav Bernátek - ENERGETIKA TŘINEC, a. s. Ostrava.
ENA s.r.o. – energetické analýzy ŘÁDY PROVOZOVATELŮ Význam a základní obsah Ing. Vladimír Ing. Zdeněk
Podpora obnovitelných zdrojů podle návrhu nového zákona a souvisejících vyhlášek Stanislav Trávníček ERÚ.
Názor průmyslového spotřebitele na Státní energetickou politiku K.Šimeček - SVSE Seminář AEM,Poděbrady 3/2003.
Návrh znění pracovní smlouvy. Pracovní smlouva uzavřena v souladu s ustanovením § 33 zákona č. 262/2007 Sb., zákoníku práce ve znění pozdějších předpisů.
BUDOUCNOST ČESKÉ ENERGETIKY V EVROPĚ
Řešení dodavatelských vztahů při dodávkách zemního plynu Jaroslav Horych 1.vicepresident; národní prodej VEMEX s.r.o. AEM,
1 Aktualizovaná SEK a prosazení zásad SEK do energetické legislativy ČR Česká energetika v kontextu energetiky Evropské unie Konference AEM – Poděbrady.
Struktura obchodní smlouvy
MEDIACE ČESKÁ ZKUŠENOST III. KONZULTACE. OSNOVA 1. ZÁKONNÉ PODMÍNKY PRO REALIZACE MEDIACE V ČESKÉ REPUBLICE 2. K PROCESU MEDIACE POJETÍ MEDIACE VZTAHY.
Novela energetického zákona z pohledu ERÚ Ing. Blahoslav Němeček místopředseda a ředitel sekce regulace.
Lokální distribuční soustavy – nejdůležitější zásady
Asociace energetických manažerů Brno, 20. září 2004 Energetický zákon ELEKTROENERGETIKA A TEPLÁRENSTVÍ Ladislav Havel © 2004 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Smluvní vztahy a registrace- držitelé licence na distribuci Jaroslav Žákovčík Praha
HLAVNÍ ČINNOST Hlavní činností společnosti je obchod s elektřinou a provoz energetických zdrojů. Vyrábíme teplo. Zajišťujeme komplexní dodávky energií.
Pozice provozovatele LDS a obchodníka s energií při uplatnění na tuzemském a na evropském trhu Ing. Bohuslav Bernátek Praha
Novela Energetického zákona změny a zkušenosti v oblasti elektroenergetiky a teplárenství Brno Ing. Josef Snítilý © 2005 Ministerstvo průmyslu.
Mediace Specifické metody SP LS 14. Pojem, cíle, legislativa Metoda rychlého, kultivovaného mimosoudního řešení konfliktů a sporů (co je konflikt ?proč.
Pohled nezávislého výrobce na trh s elektřinou v ČR a EU Ing. Petr Matuszek Poděbrady
SMLUVNÍ VZTAHY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Fungování energetických trhů v EU a ČR Dopady chystaných změn energetických koncepcí na energetiku a její zákazníky 1. listopadu 2012 Ing. Jiří Bis.
Ochrana práv spotřebitelů v energetických odvětvích JUDr. Petr Scholz, Ph.D. ředitel sekce legislativně správní Praha, květen 2013.
Hodnocení energetických trhů z pohledu velké průmyslové energetiky Ing. Petr Matuszek Fungování energetických trhů v ČR a EU Praha 23. října 2006.
Obchodní smlouva. Vymezení obchodní smlouvy písemnost, ve které si dodavatel a odběratel zavazují k určitým povinnostem a získávají také určitá práva.
Smlouva o obchodním zastoupení Zpracoval Ing. Jan Weiser.
Aplikace zákona o registru smluv. Mgr. Martin Kraus odbor eGovernmentu Ministerstva vnitra.
Požadavky na položkový rozpočet u zakázky na stavební práce
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Přínosy a negativa transpozice z pohledu českých spotřebitelů
Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Podnik a podnikání
Webové portály LDS/MDS
zřízen Upraven : - zákonem č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích - zákon č. 406/2000.
DODACÍ A PLATEBNÍ PODMÍNKA
MEZINÁRODNÍ OBCHOD 2016.
JUDr. Milan Tomeš - Profil
Transkript prezentace:

MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU POVINNOSTI DODAVATELŮ VŮČI OPRÁVNĚNÝM ZÁKAZNÍKŮM – POHLED MPO Tomáš KlímaPraha

MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU CenaCena jako podstatná náležitost smlouvy Liberalizovaný trh : = výsledek dohody Nikdo Nikdo nemá právo stanovovat ceny Vpřípadě úřední regulace (ERÚ) musí jí smluvní strany sice respektovat, ale musí se dohodnout Výjimka Výjimka tam kde ERÚ rozhodne cenový spor

MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU VyjádřeníVyjádření ceny konkrétní výše ceny musí být sjednána Cena Cena musí být definována číselně nikoliv odkazem na současný či budoucí postup při její tvorbě Skladba Skladba ceny musí být srozumitelná

MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU PlatebníPlatební ujednání Vzájemné Vzájemné platební podmínky musí být nediskriminační! - vyvážený poměr záloh a plateb - posuzování plateb jako celku - oboustranné výhody a sankce spojené s „koloběhem“ peněz

MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU PředkládáníPředkládání a podpis smluv Dostatečný Dostatečný časový prostor Jasné Jasné a vyrovnané postavení obou stran při celém smluvním období - jednoznačné podmínky ukončení smlouvy - oboustranně vyrovnané sankce

MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU SHRNUTÍ ZákazníkZákazník je hlavním článkem podnikáni i v energetice NečekejmeNečekejme až konkurence přetáhne zákazníka „lidštějším“ přístupem EnergetickýEnergetický zákon není jediný, kterým je se povinna energetika řídit.

MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost