2006 Úpravy směrnice a prováděcího předpisu pro eVŠKP na UTB ve Zlíně.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Myšlenka Digitální knihovny e-VŠKP
Advertisements

VŠKP na University College of Borås Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2008 Brno, 7. října 2008 Lucie Vyčítalová (Univerzitní knihovna Univerzity Pardubice)
DSpace zkušenosti se zaváděním systému na Univerzitě Pardubice Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Brno Lucie Vyčítalová Univerzitní.
2005 Elektronické vysokoškolské kvalifikační práce.
Práva a povinnosti studentů. 2 Co je upravuje Zákon o vysokých školách §§ 62 a 63 Studijní program a studijní plán oboru Vnitřní předpisy univerzity a.
INFOS 2009 Věra Jurmanová Volemanová FF MU Brno
2005 Elektronické vysokoškolské kvalifikační práce.
Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP Olomouc, SDRUK, IT Zpřístupňování eVŠKP současný stav a záměry.
1/11 VŠB-TUO Ostrava AMU = DAMU + FAMU + HAMU Dspace na AMU (budování repozitáře pro VŠKP) 1.Výchozí situace na AMU 2.Úpravy Dspace 3.Vazby.
AUTORSKÁ PRÁVA Mgr. Alena Kodrasová, právník
JAK DOKONČIT A OBHÁJIT ZÁVĚREČNOU PRÁCI – I.
Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS.
Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby listopad 2006, Brno eVŠKP UTB ve Zlíně Systémy pro zpřístupňování VŠKP.
E-VŠKP v roce 2006 na Přírodovědecké fakultě UK v Praze Na PřF UK se řeší problematika e-VŠKP v rámci rozvojového projektu UK na rok 2006 „Archivace a.
Diplomové práce z hlediska autorského práva
DSpace zkušenosti se zaváděním systému na Univerzitě Pardubice Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Brno Lucie Vyčítalová Univerzitní.
Citace, citování Plagiátorství
Návrh workflow a tvorba předpisů pro eVŠKP na AMU Iva Horová
Diplomový seminář úvodní přednáška
Budování Digitální knihovny Vysokého učení technického v Brně Barbara Šímová /
Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby … Seminář Brno,
DSPACE na ZČU v Plzni 5. setkání uživatelů Dspace, Ostrava Ing. Radka Tichá Mgr. Anna Andrlová.
ESTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Systém pro eVŠKP.
PŘÍPRAVA METODICKÉHO POKYNU REKTORA VŠSS KE ZPRACOVÁNÍ DIPLOMOVÝCH PRACÍ Zpracování diplomové bakalářské práce.
Studijní IS a publikační činnost Jitka Brandejsová 8. října 2014 Fakulta informatiky Masarykovy univerzity.
Chceme mít také v ČR snadný přístup k vysokoškolským kvalifikačním pracím? (a co je pro to třeba udělat) Informace pro předsednictvo RVŠ Praha,
Serials Solutions – další krok k rozvoji informačních e-služeb knihoven ČVUT Ilona Trtíková Bibliotheca academica – Cíle a perspektivy vysokoškolských.
DSpace a jeho možnosti z hlediska zpřístupňování VŠKP Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava Seminář Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti,
JAK NAPSAT ZÁVĚREČNOU PRÁCI
Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby listopad 2006, Brno eVŠKP UTB ve Zlíně Systémy pro zpřístupňování VŠKP.
Studijní IS a spisová služba Miroslav Křipač
Metodický kurz k Bakalářskému projektu 1 Diplomovému projektu 1
Sněmovní tisk 1046 Legislativní komise RVŠ. Sněmovní tisk 1046 Sněmovní tisk 746/3 Obsah: –řešení ubytovacích stipendií pro studenty soukromých vysokých.
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, ph.d.
SO – studijní opora podpora výuky BSe a DSe LS2012
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Praktické zkušenosti s naplňováním směrnice rektora o závěrečných pracích na Ostravské univerzitě v Ostravě Mgr. Jarmila Krkošková Bc. Šárka Kostecká Univerzitní.
1 Dspace na AMU – Ostrava 2012 AMU = DAMU + FAMU + HAMU Dspace na AMU Jakub Ivanov PhDr. Iva Horová.
Koncepce sběru elektronických vysokoškolských kvalifikačních prací prostřednictvím studijní agendy STAG Radka Tichá Univerzitní knihovna ZČU v Plzni Tomáš.
Workflow zpracování a zpřístupnění eVŠKP Jan Mach
TŘI ROKY DIGITÁLNÍHO UNIVERZITNÍHO REPOZITÁŘE UNIVERZITY KARLOVY Eliška Pavlásková, Andrea Fojtu Archivy, knihovny a muzea v digitálním světě.
WebCastle VŠB Vedoucí bakalářské práce:Ing. Jan Ružička Ph.D. Vypracoval:Martin Prager VŠB – TU Ostrava Institut Geoinformatiky Studijní skupina :G362.
1 Změny studijního a zkušebního řádu. 2 Kde najdu SZŘ dokumentový server IS MU
Projekt Archivace a zpřístupnění digitálních verzí kvalifikačních prací na Univerzitě Karlově v Praze Mgr. Eva Březinová Brno,
ESTUP – Elektronické studentské práce na VŠE, Jan Mach Říjen 2006, Olomouc Celostátní porada vysokoškolských knihoven eSTUP elektronické studentské práce.
Jednotný dokument místo dvou novel. Proč novelizace obou dosavadních řádů ? Věcné důvody - dosažení evropských standardů při evidenci studia uznávání.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – I.část.
Diplomový seminář úvodní přednáška 11. května 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 20.
EVŠKP na OU cesta integrace 10. Listopad, 2005 Jiří Šimonek a Robert Bohoněk Centrum Informačních Technologií Ostravská univerzita.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 6. ledna 2016.
Ochrana duševního vlastnictví architektonická a urbanistická díla, počítačové programy a databáze Ludmila Tichá, Michaela Morysková Ústřední knihovna ČVUT,
BAKALÁŘSKÁ PRÁCE A DŮLEŽITÉ INFORMACE. Bakalářská práce odborný text zpracovaný na téma dokladem toho, že student porozuměl teoretickým poznatkům Každá.
Odhalování plagiátů, citační normy, právní aspekty Ľuboš Lunter.
Bakalářská práce Zbyněk Svozil. Charakteristika bakalářské práce Bakalářská práce je v bakalářských studijních programech nejzávažnější písemnou prací,
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – III.část.
CPVŠK Komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
Setkání zaměstnanců FHS Studijní blok – 1. část Libor Marek.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Transpoziční novela zákona o svobodném přístupu k informacím Mgr. et Mgr. Tomáš Jirovec odbor veřejné.
NÁVOD NA ZADÁVÁNÍ do databáze OBD dle úprav pro Open Access
Diplomový seminář úvodní přednáška
Zpracování ročníkových prací – letní semestr
Možnosti spolupráce: e-VŠKP v rámci systému šedé literatury
Elektronický registr vysokoškolských kvalifikačních prací
TIPY A RADY PRO PRÁCI S ELEKTRONICKÝMI KNIHAMI
Důležité informace k organizaci SZZ v lednu 2014
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
závěrečné práce/BP/DP
Transkript prezentace:

2006 Úpravy směrnice a prováděcího předpisu pro eVŠKP na UTB ve Zlíně

2006 Stav v letech  Směrnice rektora č. 41/2004  Jednotná formální úprava vysokoškolských kvalifikačních prací, jejich uložení a zpřístupnění  Upravuje diplomové a bakalářské práce  formální úprava – šablona  licenční smlouva  evidence prací ve STAGu  forma odevzdání práce do knihovny  uložení a zpřístupnění prací

2006 Změny v roce 2006 (I)  § 47b Zveřejňování závěrečných prací  (1) Vysoká škola nevýdělečně zveřejňuje disertační, diplomové, bakalářské a rigorózní práce, u kterých proběhla obhajoba, včetně posudků oponentů a výsledků obhajoby prostřednictvím databáze kvalifikačních prací, kterou spravuje. Způsob zveřejnění stanoví vnitřní předpis vysoké školy.  Katedra (ústav) zajistí, aby do IS/STAG byly vloženy posudky oponentů, hodnocení vedoucího práce a zapsán průběh obhajoby s jejím výsledkem Nutná úprava systému STAG  + probíhají první kroky pro úpravu směrnice a prováděcího předpisu i pro disertační práce prorektor pro tvůrčí činnost x prorektor pro pedagogickou činnost

2006 Změny v roce 2006 (II)  (2) Disertační, diplomové, bakalářské a rigorózní práce odevzdané uchazečem k obhajobě musí být též nejméně pět pracovních dnů před konáním obhajoby zveřejněny k nahlížení veřejnosti v místě určeném vnitřním předpisem vysoké školy nebo není-li tak určeno, v místě pracoviště vysoké školy, kde se má konat obhajoba práce. Každý si může ze zveřejněné práce pořizovat na své náklady výpisy, opisy nebo rozmnoženiny.  Všechny práce budou nejméně pět pracovních dnů před konáním obhajoby zveřejněny v informačním systému UTB a k nahlížení veřejnosti budou dostupné prostřednictvím webového rozhraní UTB. Původně zamýšleno na katedře x administrativa ? pro veřejnost ve pouze ve studovnách nebo volně ?

2006 Změny v roce 2006 (III)  (3) Platí, že odevzdáním práce autor souhlasí se zveřejněním své práce podle tohoto zákona, bez ohledu na výsledek obhajoby.  Odstranění licenční smlouvy z celého předpisu  3 cesty řešení  Jednání o výjimkách (časově omezené embargo na využívání těch prací, které obsahují utajované informace)  Možnost pro studenty psát u „anonymních“ firem  Související změna ve Studijním a zkušebním řádu – mimo ÚK

2006 Forma odevzdávání  Odevzdávání  předložení práce při SZK upravuje vnitřní norma fakulty  povinnost odevzdat elektronickou verzi  jeden soubor (kompletní práce)  umělecká díla a projekty nejsou součástí práce  ve formátu PDF  nastaveno zabezpečení proti kopírování textů  nahrání plného textu do STAGu  Student při doplňování údajů o DP/BP  Kontrola na sekretariátu při vyplňování data odevzdání

2006 Uložení a zpřístupnění prací  pevné propojení se systémem STAG  vznik digitální knihovny vysokoškolských kvalifikačních prací  katalog knihovny - záznam + odkaz  rychlé a účinné vyhledávací rozhraní

2006 Návrh –přechod na eVŠKP  Analýza stávajících procesů  Tvorba směrnice, prováděcího předpisu  Představení směrnice na katedrách  Úprava informačního systému  Pilotní projekt - první odevzdané práce  Zjištění chyb a problémů  Propagace, návody, školení