AKADEMIE – situace a okruhy témat Roman Vašek. Kvalifikace profesionálních tanečníků v ČR (rok 2011)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI MULTIMEDIÁLNÍ TVORBY „UMĚNÍ A MULTIMÉDIA“ INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI.
Advertisements

Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
NIPOS TANEČNÍ A POHYBOVÁ VÝCHOVA z pohledu Národního informačního a poradenského střediska pro kulturu 1) výzkum 2) vzdělávání 3) příklady.
TRANSITION – DRUHÁ KARIÉRA Program podpory při změně povolání (podněty k diskusi) Roman Vašek.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
I NOVACE KOMBINOVANÉ FORMY STUDIA BAKALÁŘSKÉHO A MAGISTERSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU „T ĚLESNÁ VÝCHOVA A SPORT “ A JEHO UČITELSKÝCH OBORŮ NA F AKULTĚ TĚLESNÉ.
OBLAST 3: KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ VÝMĚNA MLADÝCH EVROPANŮ Mgr. Pavel Černuška, Ph.D. Cyrilometodějská teologická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci.
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Projekt Infogram aneb P.I.V.O. žije. Eva Svobodová, IVIG 2008, Česká zemědělská univerzita v Praze Praha,
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
Taneční a pohybová výchova
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Nekvalifikovaní průvodci poškozují kvalitu českého cestovního ruchu – MMR ČR.
„Talent 2020 aneb…“ TALENT – UNIVERZITA – PRAXE – ?
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Vybrané problémy českého vzdělávání v cestovním ruchu Jiří Šíp Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Výstupy z učení a národní kvalifikační rámec terciárního.
Situace tanečníků v České republice (průzkum 2011)
Kariérové poradenství v Tranzitním programu pro neslyšící APPN, o.s. Projekt Tranzitní program pro neslyšící je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Filozofické fakulty a příprava budoucích učitelů Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci Jiří Lach – děkan.
PRIMÁRNÍ PREVENCE PRÁVNÍ VĚDOMÍ
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
3. Celofakultní pedagogická konference1 Zapojení předních odborníků z praxe na Ekonomicko- správní fakultě Masarykovy univerzity.
TANEČNÍ KONZERVATOŘE – situace a okruhy témat
Fakulta zdravotnických studií
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY Zdeněk Hrkal Karlovy Vary, 12. listopadu 2009 Po každé dobré činnosti je radost z práce odměnou dvojnásobnou. (Euripides)
Londýnské ohlasy Londýnské ohlasy Boloňský proces ■ vyjádřena celková spokojenost ■ účastní se 49 zemí ■ strukturované studium Spokojenost.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
PEDAGOGICKÁ ČINNOST na KVM – TU v Liberci Celestýn Scholz _____________________________________________________________________________________.
TRANSITION – DRUHÁ KARIÉRA Nový cirkus jako profese Veronika Štefanová.
Závěry ze semináře k problematice strukturovaného studia učitelství KONFERENCE „STRUKTUROVANÉ STUDIUM UČITELSTVÍ“ v Srní.
● Kulatý stůl ke vzdělávání nelékařských zdravotnických povolání Střední a vyšší odborné vzdělávání nelékařských povolání MZ ČR 8. prosince 2014.
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Plavecká výuka v návaznosti na výkonnostní plavání Mgr. Daniel Jurák 2015.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Vzdělávání, výzkum a praxe územního rozvoje K možnostem vzájemné spolupráce.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Kateřina Stehlíková Název materiálu: VY_12_INOVACE_EVH.3.Ste.10_Balet Datum:
Katedra sociální pedagogiky na Pedagogické fakultě MU Projekty zaměřené na zvyšování životních a profesních perspektiv sociálně znevýhodněných skupin.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Mládež v pohybu – iniciativa strategie Evropa 2020.
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1 Název projektu: Tvorba modulárního systému udělování zápočtů v bakalářském studiu za účelem motivace studenta formou.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství a další aktuální témata Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím.
Česká koncepce oboru ošetřovatelství.  Vychází z: - Koncepce ošetřovatelství České republiky z roku 1998, - respektuje doporučení: Organizace spojených.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím novely zákona č.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_28_10_HV7_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: Tanec a pohyb Základní škola Libina, příspěvková.
Připraveno s podporou programu Erasmus+ Evropské unie. Výsledky učení v pedagogické činnosti vysokých škol Představení metodiky.
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
PORADENSKÉ CENTRUM ZF JU V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Bohumila Voženílková Zdeněk Štěrba Katedra rostlinné výroby Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Co potřebujeme v praxi? Martina Šochmanová Praha,
Asociace ředitelů gymnázií ČR
Fakulta zdravotnických studií
Šetření uplatnění absolventů vysokých škol
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Analýza potřeb škol Hlavní zjištění
Fakulta zdravotnických studií
Bc. Magdalena Zábranská
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Polytechnické vzdělávání v praxi
Studijní program Ošetřovatelství
Právo, Účetnictví, Webový design a grafika, Ekonomika a mezinárodní obchod, PÍSEMNÁ A ELEKTR. KOMUNIKACE, Reklamní a marketingová komunikace, Právo Evropské.
Spolupráce gymnázií s vysokými školami
Transkript prezentace:

AKADEMIE – situace a okruhy témat Roman Vašek

Kvalifikace profesionálních tanečníků v ČR (rok 2011)

Vysokoškolské katedry a ateliéry Zaměřené na taneční umění HAMU – Katedra tance (taneční pedagogika, taneční věda, choreografie) DIFA JAMU – Ateliér taneční pedagogiky (dobíhá, od roku 2013 nemá akreditaci) od roku 2013 je nástupcem Ateliér taneční a pohybové divadlo a výchova Mající souvislost s tanečním uměním HAMU – Katedra pantomimy DIFA JAMU – Ateliér klaunské scénické a filmové tvorby DIFA JAMU – Ateliér výchovné dramatiky Neslyšících

Přihlášení a přijatí na VŠ (za období )

Studenti na VŠ (za období )

Absolventi VŠ (za období )

Okruhy témat Taneční obor na vysokých školách Odpovídají počty přijímaných a absolvujících studentů skutečným potřebám praxe? Mají VŠ katedry a ateliéry dostatečné vědecké výstupy? Jak by dopadly ve vzájemném srovnání? Jak spolupracují? Jaké jsou koncepce vysokoškolských kateder a ateliérů? V jakém poměru je věnována pozornost vědě a tvorbě? Umožňují tyto katedry a ateliéry s dostatečnou kapacitou kombinovanou formu studia, aby se mu mohli věnovat i aktivní tanečníci?

Okruhy témat … a nejen tanec Jaké jsou možnosti vzdělávání v oborech příbuzných tanci (nový cirkus, mimické divadlo)? Jak si v této oblasti stojíme ve srovnání se zahraničím? Jaké kroky podniknout aby došlo k pozitivním změnám?

Okruhy témat – následné vzdělávání Jaké jsou možnosti pro rozšiřování tanečních kompetencí? Druhá kariéra – předpoklady a přání Uplatnitelné vzdělání z konzervatoře: taneční pedagogika 62 % tanečníků chce druhou kariéru realizovat v souvislosti s tancem Druhá kariéra – otázky Jak usnadnit nové pracovní uplatnění tanečníkovi, který ukončil kariéru? Jak mohou v tomto pomoci školy, divadla, soubory…? A má (a pokud ano jak) v tomto pomáhat stát?

„Jaká je vaše představa o pracovním uplatnění po skončení taneční kariéry?“ (tanečníci baletu)

„Jaká je vaše představa o pracovním uplatnění po skončení taneční kariéry?“ (současný tanec)

Okruhy témat Výuka tance jako živnost Má být živností volnou nebo vázanou? Do jaké míry vyžaduje odbornost? Jak případných změn dosáhnout? Jak vypadá taneční vzdělávání mimo standardní vzdělávací síť? Jaký má vliv na profesionální taneční umění? Jsou v této oblasti patrné nějaké trendy?

Děkuji za pozornost Kontakt: Zdroje informací: Taneční průzkumy 2007, 2011