Inspirace ke zvěstování od ranné církve – aneb jak se s tak malým vybavením dá tolik získat???

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ÚVOD DO DĚJEPISU O dějepisu.
Advertisements

Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : • Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí. • Nejdůležitější, a pro nás na prvním.
ČR pro Ježíše Termíny ŠVM v Malenovicích pro školní rok 2005/06 ŠVM II. AC/ECM - první víkend druhý víkend druhý.
Aneb do každé skupinky jedno nové dítě. Toto je cesta, kterou Petr přišel k Ježíši: (J 1,35-42)
Pentecoste padesátý den velikonoční slavnosti.
Integrita bezúhonnost
Jak používat duchovní dary Jirka Pospíšil, EBED, KC Vyškov,
LITURGICKÁ ZNAMENÍ postoje a gesta
V čase církve Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
PŘIJĎ KRÁLOVSTVÍ TVÉ CENTRUM PRO KATECHEZI OLOMOUC, 2014.
Otče náš Centrum pro katechezi, 2014.
Zdeněk a Katka Uhlíkovi
2x ročně 3-5denní minikonference vzdělávání v oblasti prezentace evangelia, jak zasáhnout naše města, multimedia, tanec … vzdělání v oblastí vůdcovství.
Na odhalené tváři nás všech se zrcadlí slavná zář Páně, a tak jsme proměňováni k jeho obrazu ve stále větší slávě – to vše mocí Ducha Páně. 2. Korintským.
Jaký smysl má takové setkání? - upevnit vztah s Bohem - nalézt inspiraci pro další dynamiku tohoto vztahu - týdenní program je zaměřen na rozvoj osobnosti.
Přijď Duchu svatý.
Vyškov, BŠ EBED Kázání a veřejné vystupování.
Být lidmi, kteří přináší změnu!. Duch svatý působí změny  Izajáš 32:15 Až bude na nás vylit z výše duch, poušť se stane sadem a sad bude mít cenu lesa.
Čím lze charakterizovat Boha – Hospodina?. Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ… Láska, pravda, milost, moudrost, … POKOJ…
Sv. Pavel – misionář a teolog 1. První dojmy 2. „Viděl jsem Pána“ 3. Dva věky světa 4. Starý a nový Adam 5. Bůh na kůlu hanby 6. Úvahy o „zmrtvýchvstání“
Následuj zbožnost 1. Timoteovi 6, 3 – 12 ….Ty však se tomu jako Boží člověk vyhýbej? Následuj spravedlnost, zbožnost, víru, lásku, trpělivost, mírnost………
Jak zvěstovat evangelium Obrněné Boží vojsko
Kurzy Alfa – stručné představení
BEZPEČNÉ PROSTŘEDÍ PRO SDÍLENÍ EVANGELIA Jak upéct EXIT Klub?
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Bůh jako dobrý Otec nás sytí svým slovem a eucharistickým tělem,
1. Jedno jsme, v Duchu svatém, jedno jsme v Ježíši
Bratrská jednota baptistů
naslouchání Bohu.  Je naslouchání Bohu. Ježíš často také při své modlitbě mlčí naslouchá Otci. – naslouchá Otci.
On Cítil jsi někdy touhu, udělat něco příjemného pro někoho, koho máš rád?
Mezinárodní Ekumenická Fraternita „Mistře, na tvé slovo spustíme sítě.“ (Lk 5,5)
Počátky Základního kamene Konstantin. Konstantin byl pohan. Byl to chytrý vládce a potřeboval upevnit svou moc.
Prostředky Boží milosti Herľany Prostředky milosti „Ke Kristu nikdo nemůže přijít, pokud ho Otec nepřitáhne.... Nicméně Otec tak nechce.
Služebníci modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
KC Bučovice, A Boží moc je provázela... KC Bučovice,
Slovo života Červenec 2011 „Bděte a modlete se, abyste nepřišli do pokušení. Duch je sice ochotný, ale tělo je slabé.“ (Mt 26,41) „Bděte a modlete se,
Věřím v Boha, Syna.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal.
Je zbožnost cool? ZAJÍMAVÁ ZÁBAVNÁ PŘITAŽLIVÁ. Jak lidé kolem nás vidí zbožnost? Je to něco společného s Bohem Je to nuda Nejspíš to nemá žádný praktický.
Univerzitní křesťanské hnutí Národní modlitební týden 7. – 13. dubna 2008.
M I S E Slovo, které se stalo tělem A Slovo se stalo tělem a přebývalo mezi námi. Spatřili jsme jeho slávu, slávu, jakou má od Otce jednorozený Syn,
Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci Vše je snadné, když Bohu uvěříme a když mu řekneme: „Zde jsem, Pane.“ Vyrobilo centrum pro katechezi v.
KŘESŤANSTVÍ.
Jirka Pospíšil, KC Vyškov, Boží představy o Tvém životě Jirka Pospíšil, KC Vyškov,
1. Zavítej k nám, Duchu svatý | s Otcem synem též podstaty | a rozlej se v srdcích našich | v darech spasení nejdražších.
Rozhodnout se musíš SÁM!!!. Dej pozor, co si přeješ Ukázka.
ÚVOD DO KŘESŤANSTVÍ Ježíš Kristus Jabok / ETF UK ZS 2008/09 Petr Jandejsek.
1. My vyznáváme: Hospodin a Ježíš Kristus, Boží Syn jsou jeden Bůh a není nic než jeho panství bez hranic. Amen.
Věřím v ŽIVOT VĚČNÝ. 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z.
Síla modliteb Modlitební procházky. Jako věřící jsem povolaní do vztahu s Otcem nebeským a tedy v neposlední řadě k modlitbám. Modlitbou rozumíme rozhovor.
Věřím v Boha, Otce.... Věřím v Boha, Otce... Věřím v Boha, Otce... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista,
1 Cvičení č. 3 1.Uplatnění „zdravého rozumu“ v OM.
1. Věříme, vládne Hospodin, | věříme Kristus, Boží Syn, | z věčného Boha zrozený, | je mocný, blahoslavený.
Je mentorování biblický koncept ?  Výraz není v Písmu  Výraz pochází z řecké mytologie : Odysseus svěřil výchovu a životní přípravu svého syna Telemacha.
Galatským. Autor a datum vzniku Pavel - po Jeruzalemském sněmu - v roce 49 po Kr. - jeden z nejstarších listů NZ.
Skutky apoštolské. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův osobní lékař - spolupracovník na díle evangelia - očitý svědek některých událostí - 3 x v Písmu.
Holandsko 2015 Klára Balínová. Madurodam.
Příprava k přijetí svátosti biřmování
DÁŠA POSPÍŠILOVÁ, SPASENÍ SKRZE SKUTKY??? DÁŠA POSPÍŠILOVÁ, NEJEN VÍRA, ALE I SKUTEK…
MISIJNÍ VÝJEZDY Pokračují i v roce Kdo pojede?
Komunikace mezi lidmi…Jirka Pospíšil, AC Slavkov,
ANOTACE Objasnit žákům pojem krátkodobý a dlouhodobý cíl, seznámit je s vytyčováním svých cílů a s využitím pozitivních vzorů. Výukový materiál.
Srdečně vás vítáme Kdo jsme a co nabízíme? Jsme křesťanský sbor církve adventistů sedmého dne v Karlových Varech Chceme naplnit potřeby lidí žijících v.
Kvalita života Chybí zázemí pro setkávání lidí Chybí setkávání a společně trávený čas lidí, jako prostředek komunikace, posilování sociálních vazeb atd.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Občan, žák a společnost Výchova k občanství ročník III
ÚVOD DO KŘESŤANSTVÍ Ježíš Kristus Jabok / ETF UK ZS 200/10
Ježíš.
Slovo života Červen 2013.
Čím chci být, až vyrostu Tomáš Fryčka.
MŠE SVATÁ. Doxologie, obřady svatého přijímání
Poznání Boží vůle.
On.
Transkript prezentace:

Inspirace ke zvěstování od ranné církve – aneb jak se s tak malým vybavením dá tolik získat???

Ranná církev dávala zvěstování evangelia přednost před vším dalším. Naše realita – zvěstování není prioritou Exit: Chceme, aby se zvěstování stalo prioritou mládeží.

Ranná církev viděla, že je životně důležité, zda člověk věří v Krista nebo ne. Naše realita – „je to každého osobní věc v co si věří“. Exit: Věříme, že zvěst o Ježíši je to nejlepší, s čím za lidmi jdeme.

Ranná církev se otevřeně nechala vést Duchem svatým. My – schůze, diskuse, strategie – toto vše OK pokud to nezastírá naši nechuť rozhodnout se a jít do akce. Exit: Chceme se spoléhat na vedení Duchem svatým a zároveň jít do akce.

Ranná církev se nesoustředila jen kolem kazatele. Dnes se kolem kazatele popř. kolem vedoucích odehrává mnoho aktivit. Exit skupinky jsou pro každého, každý může pozvat kamarády.

V ranné církvi se od každého očekávalo, že bude zvěstovat. Dnes se to spíše očekává od vedoucích a misionářů. Zvěstování se bere jako „akce“ ne jako životní styl. Exit má být nástrojem, který ale nebude fungovat, pokud již před tímto programem nebudeme mít vztahy.

V ranné církvi nebyly budovy důležité. Dnes se mnoho aktivit odehrává v budovách, čím hrozí nebezpečí, že se církev izoluje. Exit se může odehrávat kdekoli.

V ranné církvi platila zásada, že věřící šli za lidmi. Dnes převládá mentalita, že by lidé měli jít za námi. Exit jde za lidmi až do jejich pokojů (skrze TV) nicméně bez naší následné práce v jejich pokojích i skončí.

V ranné církví na okolí velmi působily změněné životy lidí. V současnosti se životní styl křesťanů moc neliší od nekřesťanů. Exit bude mít smysl, když jeho „ambasadoři“ budou proměnění lidé. Toto více než sebe lepší materiály.

Co z uvedených bodů vnímáte jako největší inspiraci (a zároveň brzdu) vašeho zvěstování? Ranná církev viděla, že je životně důležité, zda člověk věří v Krista nebo ne. Ranná církev dávala zvěstování evangelia přednost před vším dalším. Ranná církev se otevřeně nechala vést Duchem svatým. Ranná církev se nesoustředila jen kolem kazatele. V ranné církvi se od každého očekávalo, že bude zvěstovat. V ranné církvi nebyly budovy důležité. V ranné církvi platila zásada, že věřící šli za lidmi. V ranné církví na okolí velmi působily změněné životy lidí. Co byste chtěli změnit? Jak byste to chtěli změnit?