1© Technologické centrum AV ČR (Lenka Lepičová) Seminář k 7.RP – Specifický program LIDÉ Vyjednávání podmínek a podpis grantové dohody s EK Únor 2009,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Kroky k založení ERZ v kostce. Organizační příprava  informovat svůj odborový svaz o úmyslu založit evropskou radu zaměstnanců;  zjistit, zda podnik.
Brno 7. ledna 2010 Seminář pro předkladatele projektů do Integrovaného plánu rozvoje města Brna Postup předkládání projektů.
SEMINÁŘ PRO EXTERNÍ HODNOTITELE - HODNOCENÍ, PPH, NÁLEŽITOSTI POSUDKŮ.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Realizace projektů z PRV Zpracovala Jiřina Bischoffiová – MAS Labské skály – Březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
1 Hodnocení projektů a návody pro žadatele - IEF, IOF, IIF (Akce Marie Curie) Ing. Emil Kraemer, PhD. Tel.:
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Informační seminář Multilaterální projekty/ Přenos inovací (TOI) 2011 Informační seminář Multilaterální projekty/ Přenos inovací (TOI) 2011 Podání žádosti.
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
Příprava projektového návrhu Lukáš Straňák, Ostrava 2006.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
1 Nabídka stáží ve školicích institucích a individuální stáže IEF, IOF, IIF (Akce Marie Curie) Ing. Emil Kraemer, PhD. Tel.:
12. února 2009, ČVUT Pravidla dofinancování projektů ze zdrojů MŠMT Kateřina Slavíková Technologické centrum AV ČR
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
1 Formální náležitosti žádosti. 2 Podání žádosti konec příjmu žádostí: , 17:00 hod. konec příjmu žádostí: , 17:00 hod. osobně žadatel.
Centrum pro regionální rozvoj ČR
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc,
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 17. března 2015 MgA. Stanislav Urbánek.
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Obsah A. Due diligence I. Základní vymezení II. Vymezení zadání
1Podávání návrhu projektu v 7.RP únor 2009, Masarykova univerzita Brno Seminář k 7. RP – Specifický program LIDÉ Podávání návrhu projektu Kateřina Slavíková.
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
7. RP – specifický program Lidé akce Marie Curie - aktuální výzva program na podporu mobility, profesního růstu a odborného vzdělávání výzkumných pracovníků.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“ Ministerstvo financí – Odd. realizace, monitorování a hodnocení - CZP2 Seminář pro příjemce grantů MGS.
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP 1.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Centrum pro regionální rozvoj Infobod Zlín.
CÍL 3 OP PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÁ REPUBLIKA - BAVORSKO Cheb Krajský úřad Karlovarského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení přeshraničních.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
Příprava žádosti Společný technický sekretariát Drážďany.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Požadavky na položkový rozpočet u zakázky na stavební práce
GRANTY Praha, duben 2017 Jaromír Levíček Delegace EU ve Skopje.
Směrnice č. V-2/2012 Směrnice upravující postupy Ministerstva dopravy, investorských organizací a Státního fondu dopravní infrastruktury v průběhu přípravy.
Potravinová pomoc dětem v Královéhradeckém kraji – obědy do škol
- ČESKY SEVER Seminář pro žadatele Příjem žádostí v MAS a další administrativní postupy Program rozvoje venkova ČR 2014 – 2020 Výzva č. 1.
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Setkání regionálních výrobců
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Příprava operačních programů
NCP pro finanční a právní záležitosti, TC AV ČR
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
IROP – Obnova památek kulturního dědictví Šternberk,
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Transkript prezentace:

1© Technologické centrum AV ČR (Lenka Lepičová) Seminář k 7.RP – Specifický program LIDÉ Vyjednávání podmínek a podpis grantové dohody s EK Únor 2009, Masarykova univerzita Brno Lenka Lepičová NCP pro finanční a právní záležitosti, TC AV ČR

2© Technologické centrum AV ČR (Lenka Lepičová)

3 Od podání návrhu projektu k negociacím  Krátce (cca 12 cní) po deadline zašle EK oficiální „Acknowledgement of receipt“ Na osoby uvedené na formuláři koordinátora A2 (scientist in charge) Neznamená, že byl návrh projektu uznán za „eligible“ pro hodnocení → EK zkontroluje, že návrh projektu splňuje podmínky uznatelnosti dané výzvy a typu projektu (eligibility criteria) → „Eligible“ návrhy jsou hodnoceny nezávislými experty → Koordinátoři obdrží dopis dopis s prvními informacemi o výsledcích hodnocení – Evaluation summary report Ještě není jasné, které projekty budou financovány → EK sestaví seznam projektů, které budou financovány (s ohledem na dostupný rozpočet pro výzvu) a „reserv list“ → Oficiální dopis s datem zahájení negociací je zaslán žadatelům, kteří byli úspěšně vybráni k financování → Negociace s EK

4© Technologické centrum AV ČR (Lenka Lepičová) Od negociací k podpisu dohod → V rámci negociací je návrh projektu upraven a transformován do grantové dohody s EK (GA), zejména je třeba dohodnout se na znění Coer text a Annexu I (technického annexu), konkrétně:  vyplnit tzv. Grant Agreement Preparation Forms (GPFs), které jsou kompatibilní s formuláři A návrhu projektu  upravit část B návrhu projektu na základě připomínek hodnotitelů a EK Vše je podrobně popsáno v Negotiation Guidance Notes (včetně ukázek formulářů) Než je podepsána grantová dohoda s EK, je ověřena existence a právní status institucí a v některých případech i jejich finanční kapacita → GA je zaslaná hostitelské instituci (koordinátorovi) – statutární zástupce hostitelské instituce podepíše dva výtisky a zašle EK – EK (pověřený úředník) obě vyhotovení podepíše a jedno zašle zpět hostitelské instituci → Hostitelská instituce podepíše dohodu s vybraným stážistou (v souladu s pravidly uvedenými v GA)

5© Technologické centrum AV ČR (Lenka Lepičová) Struktura grantové dohody  základní dohoda (core text)  Annex I: technická příloha – (projekt – popis práce, rozpočet)  Annex II: obecné podmínky (část B - finanční ujednání)  Annex III: specifická ujednání pro typ projektu (MC Awards, ITN, IEF, RG, IIF, IOF, IAPP…)  Annex IV: formulář A (přistoupení partnera)  Annex V: formulář B (přistoupení nového partnera)  Annex VI: formulář C (vyúčtování)  Annex VII: směrnice pro: formulář D (osvědčení o finančních výkazech) formulář E (osvědčení o metodologii)  zvláštní doložky (special clauses)  mono x multi-beneficiary

6© Technologické centrum AV ČR (Lenka Lepičová) Technologické centrum AV ČR Rozvojová 135, Praha Děkuji za pozornost