Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha 26.3.2013 Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Celostátní síť pro venkov komunikační platforma Programu rozvoje venkova ČR Ing. Kateřina Mračková, Krajská agentura pro zemědělství a venkov.
Advertisements

Krajská Síť v Královéhradeckém kraji a v okrese Trutnov
Jednání koordinačního výboru CSV – Plán aktivit Sítě na rok 2011.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Spolupráce na venkově a další rozvoj metody LEADER v JMK výstupy setkání zástupců MAS JMK Milotice
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Projekt Místních partnerství zaměstnanosti
Aktuální stav opatření V.2 zřízení Celostátní sítě pro venkov Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Ministerstvo zemědělství ČR odbor koncepce rozvoje venkova Aktuální stav Opatření V.2 Programu rozvoje venkova ČR „Zřízení a provoz Celostátní.
Celostátní síť pro venkov
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
ReStEP – Základní informace Plný název: ReStEP – Regional Sustainable Energy Policy based on the Interactive Map of Sources (Regionální udržitelná energetická.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
PRACOVNÍ SKUPINA pro přírodu a krajinu Valná hromada ČKA,
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Konference Venkov Obsah  Program rozvoje venkova (PRV)  Osa III PRV  OSA IV PRV  Celostátní síť pro venkov (Síť)  Aktuality,aktivity, plánované.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
MV RPS, 1. červen 2005 RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
SOCIÁLNÍ KAPITÁL JAKO FAKTOR OVLIVŇUJÍCÍ REGIONÁLNÍ DISPARITY A REGIONÁLNÍ ROZVOJ Projekt MMR ČR WD
Vzdělávací moduly  systém prakticky zaměřeného vzdělávání  postihuje široké spektrum dovedností potřebných k úspěšnému předkládání a řízení projektů.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Olomouc 5. října 2006 Stojíme na začátku: ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
SLAVKOV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Členská schůze MAS Opavsko.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Krajské akční plánování
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Celostátní síť pro venkov
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
INTERNÍ AUDIT PROCESU INVESTIC
Klíčové aktivity projektu
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Projekt „Klimatická zeleň“ pro obnovu krajiny
Transkript prezentace:

Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí 1

Výchozí stav  Je třeba zvýšit informovanost široké veřejnosti o pozemkových úpravách jako o procesu, který významně přispívá k ochraně půdy a krajiny, řeší majetkoprávní vztahy v souladu s veřejným zájmem, zhodnocuje vlastníkům pozemků jejich majetek a ovlivňuje v konečném důsledku hospodářský růst a ekonomickou stabilitu venkova.  Je třeba více zapojit širokou veřejnost do fáze přípravy a následného optimálního využívání konkrétních pozemkových úprav v regionu  Je nutné podpořit čerpání finančních prostředků z opatření I.1.4 a to především předáváním zkušeností z příkladů dobré praxe v podobě propagace úspěšně realizovaných pozemkových úprav  Je nezbytné podpořit vzájemnou výměnu zkušeností odborníků na danou tematiku, v rámci které budou zajištěny podněty pro přípravu PRV

Vznik Tematické pracovní skupiny  Podnět k založení Tematické pracovní skupiny (dále jen „TPS“) vzešel z jednání 12. Monitorovacího výboru PRV ČR, které se konalo 24.dubna 2012 v Praze  Vznik, cíle a předpokládaná činnost TPS byly představeny na odborném semináři „Pozemkové úpravy – šance venkova v období 2014+“, který proběhl v rámci 39. ročníku agrosalonu Země živitelka 2012 v Českých Budějovicích  Založená TPS je v souladu s cíli a nástroji Akčního plánu Celostátní sítě pro venkov, v rámci které bude na celostátní úrovni fungovat a pracovat 3

Cíle TPS  Řešit aktuální problematiku rozvoje venkovského prostoru v oblasti ochrany zemědělské půdy před erozí a zlepšení vodohospodářských poměrů v krajině  Stát se koordinátorem sběru informací a poznatků o osvědčených postupech a zajímavých projektech pozemkových úprav a zajistit vhodným způsobem transfér těchto poznatků do regionů  Podpořit zapojení samospráv obcí, MAS a dalších aktérů působících ve venkovském prostoru do procesu přípravy pozemkových úprav  Zprostředkovat vzájemnou výměnu zkušeností odborníků na danou problematiku. Získané informace poskytnout pro přípravu Programu rozvoje venkova  Identifikovat návaznost na další opatření PRV (případně opatření realizovaná z ostatních strukturálních fondů) a zabezpečit přenos těchto informací odpovědným pracovištím na celostátní úrovni a aktérům rozvoje venkova do regionů 4

Plánované výstupy činnosti TPS  Odborné konference na národní úrovni  Semináře pro aktéry působící ve venkovském prostoru  Aktualizovaná metodika pro realizaci pozemkových úprav  Závěry pracovních jednání a odborných konferencí prezentované na webu eAgri, a v periodicích Venkov, Pozemkové úpravy a dalších mediálních zdrojích  Další aktivity podle aktuálních potřeb definovaných členy TPS 5

Přínosy TPS  Informovaná odborná i laická veřejnost o problematice ochrany půdy, o úspěšných projektech z opatření I.1.4. Programu rozvoje venkova  Připravené akce umožní získat zpětnou vazbu a cenné podněty, které budou následně vyhodnoceny a využity pro činnost TPS a pro další odborná vědecká pracoviště  Bude vytvořena platforma pro diskusi široké škály odborníků k tomuto tématu  Získané výstupy a další zdroje budou zpracovány do metodiky pro realizaci pozemkových úprav  Poznatky budou využity pro nastavení podmínek v rámci Programu rozvoje venkova

Děkuji za pozornost 7