Metodika dělení příspěvku dle ukazatelů A+B1 na základě rozhodnutí Akademického senátu zůstává metodika dělení příspěvku stanoveného podle ukazatelů A+B1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kolik opravdu stojí veřejná správa?
Advertisements

Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
FINANCOVÁNÍ ŠKOLSTVÍ.
MŠMT - Odbor 32 Financování výzkumu a vysokých škol Ing. Petr Valášek
Finanční prostředky pro příští programové období prosince 2006 Ing. Bohdan Hejduk, náměstek ministra.
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
Financování výkonu státní správy územních samosprávných celků
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Rozpočet 2008 Kolegium rektora Základní principy předpokládá se aplikování stávající metody 1) rozdělení výnosů –normativní přínos (příspěvek.
Příjmy rozpočtu UP  příspěvek ze státního rozpočtu na vzdělávací a vědeckou, výzkumnou, vývojovou, uměleckou nebo další tvůrčí činnost,  dotace ze státního.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Hospodaření příspěvkových organizací Porada ředitelů škol a školských zařízení 9. dubna 2008 Ing. Jana Štancíková.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ 23. ledna 2014 Lenka Valová.
Seminář k ukončování projektů Fondu soudržnosti 19. března 2008 Dokladování udržitelnosti projektů v Závěrečných zprávách Fond soudržnosti sektor životního.
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol v roce 2008.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Předsednictvo Rady vysokých škol1 Ekonomické informace.
Čerpání rozpočtu přímých nákladů za rok 2012 Zpracoval: OŠMS, oddělení přímých nákladů Datum:
Financování regionálního školství
Příprava rozpočtu na rok zasedání S RVŠ Praha, Jakub Fischer, předseda EK.
Studie dopadů ukončení těžby lomu ČSA zpracovaná pro HSRM v roce 2015.
Financování kapitol státního rozpočtu II
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
 Smlouva o poskytnutí účelové dotace čl. V., odst. 14 (Pověření poskytováním SOHZ čl. IV., odst. 13) a dále Metodika PK část XIII., odst. 13  mezní.
Úprava „Pravidel řízení o přiznání finanční podpory JMK pro rok 2016 v oblasti podpory poskytování soc. služeb„ ODDĚLENÍ EKONOMIKY A KONTROLY
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
MS2014+ Modul CBA Ekonomika projektu
Akademický senát AMU Meziroční pokles prostředků na činnost VVŠ v rámci kapitoly MŠMT o 1,21% (240,1 mil. Kč) Odlišný způsob výpočtu příspěvku.
MĚSTO ROŽNOV POD RADHOŠTĚM NÁVRH ZMĚNY FINANCOVÁNÍ PROVOZU ŠKOL (PO)  důvody  cíle  záměry  způsoby provedení.
Rezervy Účetní a daňové rezervy Rezervy x rezervní fond.
Ekonomické a organizační problémy ve školství Pk v 1. Q 2009 Ing. Ladislav Forman vedoucí odboru školství, kultury, památkové péče a tělovýchovy
zelená linka: Provozování vodohospodářské infrastruktury – Podmínky přílohy č. 6 OPŽP.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Dotační systém v sociálních službách jako bariéra jejich rozvoje Ladislav P r ů š a Praha, 25. listopadu 2013.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Ministerstvo financí České republiky Jednání pracovní komise k RUD 31. března 2016 Ministerstvo financí Březen 2016.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Pracovní schůzka ekonomů neškolských příspěvkových organizací
Hospodaření nepodnikateských organizací 1 Finance a řízení - rozpočty.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 10. dubna 2013 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Seminář pro žadatele Výzva č. 32/ Fyzická revitalizace území 22. ledna 2013 Olomouc.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok Obecný úvod  Návrh státního rozpočtu na rok 2013 kapitoly 335 – Ministerstvo zdravotnictví je předkládán.
Téma 10: Podnikový zisk a dividendová politika 1. Tvorba zisku (výsledku hospodaření) 2. Bod zvratu a provozní páka 3. Zdanění zisku a rozdělení výsledku.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2012 Liberec.
Pracovní porada ekonomů neškolských příspěvkových organizací
Daně a rozpočty (Státní rozpočet, daňová soustava, hospodaření domácnosti, mzda, ZP + SP) Finanční gramotnost pro 9. ročníky 2016 / 2017 Bc. Tomáš Janda.
Analýza hospodářského výsledku
Obecná část rozpočtového práva II
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
FINANCOVÁNÍ KNIHOVNY PŘED ÉROU OPERAČNÍCH PROGRAMŮ
Financování dopravní infrastruktury z rozpočtu SFDI v roce 2017
Rozpočtové právo I 20. dubna 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Rozpočtové právo 2. května 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 14. prosince 2016 Liberec.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Akademický senát AMU 26. března Akademický senát AMU.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Porada ekonomů PO dne Informace oddělení rozpočtu a financování
Vyhodnocení stavební zakázky
Návrh rozpočtu kapitoly MŠMT na rok 2019 v Kč ve stavu projednaném vládou dne bez podílu výdajů od EU   Vládní návrh rozpočtu MŠMT na rok.
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
Financování silnic II. a III. třídy
Finanční výroční zpráva 2016 a rozpočet 2017
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Metodika dělení příspěvku dle ukazatelů A+B1 na základě rozhodnutí Akademického senátu zůstává metodika dělení příspěvku stanoveného podle ukazatelů A+B1 pro sestavení rozpočtu výdajů centrálních jednotek a pro krytí nákladů hrazených z centrálních prostředků v roce 2009 totožná s pravidly schválenými při tvorbě rozpočtu roku 2008, přičemž: na základě rozhodnutí Akademického senátu zůstává metodika dělení příspěvku stanoveného podle ukazatelů A+B1 pro sestavení rozpočtu výdajů centrálních jednotek a pro krytí nákladů hrazených z centrálních prostředků v roce 2009 totožná s pravidly schválenými při tvorbě rozpočtu roku 2008, přičemž: hodnota příspěvku stanoveného podle ukazatelů A+B1, který zůstává k dispozici fakultám, je při zvolené metodice stanoven ve výši hodnota příspěvku stanoveného podle ukazatelů A+B1, který zůstává k dispozici fakultám, je při zvolené metodice stanoven ve výši 78,40 % z objemu příspěvku stanoveného 78,40 % z objemu příspěvku stanoveného dle ukazatelů A+B1 dle ukazatelů A+B1 při určování výše příspěvku, který zůstává fakultám pro krytí svých nákladů v roce 2009 se vychází z nároku na příspěvek podle ukazatelů A+B1 vypočteného pro jednotlivé fakulty z údajů roku při určování výše příspěvku, který zůstává fakultám pro krytí svých nákladů v roce 2009 se vychází z nároku na příspěvek podle ukazatelů A+B1 vypočteného pro jednotlivé fakulty z údajů roku hodnota příspěvku, která má být přerozdělena mezi organizačními součástmi UP Olomouc (CP a CJ), na které je příspěvek stanovený podle ukazatelů A+B1 činí hodnota příspěvku, která má být přerozdělena mezi organizačními součástmi UP Olomouc (CP a CJ), na které je příspěvek stanovený podle ukazatelů A+B1 činí 21,60 % z objemu příspěvku poskytnutého dle ukazatelů A + B1 21,60 % z objemu příspěvku poskytnutého dle ukazatelů A + B1

Metodika dělení příspěvku dle ukazatelů A+B1 Hodnota příspěvku podle ukazatelů A+B1 stanoveného pro UP Olomouc celkem činí pro rok 2009 Hodnota příspěvku podle ukazatelů A+B1 stanoveného pro UP Olomouc celkem činí pro rok tis. Kč tis. Kč z této částky zůstává k dispozici fakultám: z této částky zůstává k dispozici fakultám: 78,4 %, tj.: tis. Kč 78,4 %, tj.: tis. Kč a pro organizační součásti centrálních jednotek a centrálních prostředků se převádí: a pro organizační součásti centrálních jednotek a centrálních prostředků se převádí: 21,6 %, tj.: tis. Kč 21,6 %, tj.: tis. Kč Celková výše příspěvku stanoveného podle ukazatelů A+B1, který zůstává k dispozici UP činí pro rok 2009 částku tis. Kč, což v porovnání s rokem 2008, kdy srovnatelný údaj roku 2008 dosáhl hodnoty tis. Kč, představuje navýšení zdrojů o tis. Kč, tj. o 4,87% Celková výše příspěvku stanoveného podle ukazatelů A+B1, který zůstává k dispozici UP činí pro rok 2009 částku tis. Kč, což v porovnání s rokem 2008, kdy srovnatelný údaj roku 2008 dosáhl hodnoty tis. Kč, představuje navýšení zdrojů o tis. Kč, tj. o 4,87%

Metodika dělení příspěvku dle ukazatelů A+B1 Hodnota příspěvku stanoveného podle ukazatelů A+B1, která je navržena k přerozdělení pro krytí nákladů (výdajů) centrálních jednotek (CJ) a centrálních prostředků (CP), byla pro jednotlivé součásti navržena k rozdělení dle těchto principů: Hodnota příspěvku stanoveného podle ukazatelů A+B1, která je navržena k přerozdělení pro krytí nákladů (výdajů) centrálních jednotek (CJ) a centrálních prostředků (CP), byla pro jednotlivé součásti navržena k rozdělení dle těchto principů: a) dle skutečného čerpání finančních prostředků v roce 2008 na základě výstupů z účetnictví a po provedení analýzy odchylek ve skutečném čerpání prostředků oproti rozpočtovým plánům roku 2008 a) dle skutečného čerpání finančních prostředků v roce 2008 na základě výstupů z účetnictví a po provedení analýzy odchylek ve skutečném čerpání prostředků oproti rozpočtovým plánům roku 2008 b) dle požadavků CJ a CP stanovených na základě vyhodnocení potřeb těchto organizačních součástí pro rok 2009 (např. při stanovení úrovně mzdových a ostatních osobních nákladů) b) dle požadavků CJ a CP stanovených na základě vyhodnocení potřeb těchto organizačních součástí pro rok 2009 (např. při stanovení úrovně mzdových a ostatních osobních nákladů) c) z předpokládaného inflačního růstu cen vstupů (energií apod.) v roce 2009 c) z předpokládaného inflačního růstu cen vstupů (energií apod.) v roce 2009 V rámci tvorby rozpočtu UP v Olomouci pro rok 2009 byly zohledněny i : V rámci tvorby rozpočtu UP v Olomouci pro rok 2009 byly zohledněny i : d) změny legislativní ( změna způsobu výplaty nemocenských dávek, změna daňových předpisů) d) změny legislativní ( změna způsobu výplaty nemocenských dávek, změna daňových předpisů) e) změny vyplývající z výsledků kolektivního vyjednávaní s odborovými orgány e) změny vyplývající z výsledků kolektivního vyjednávaní s odborovými orgány f) dopady související s vývojem ekonomického prostředí – očekávané zpomalení příjmů stránky státního rozpočtu, dopady omezení poptávky po placených službách v rámci doplňkové činnosti apod. f) dopady související s vývojem ekonomického prostředí – očekávané zpomalení příjmů stránky státního rozpočtu, dopady omezení poptávky po placených službách v rámci doplňkové činnosti apod.

Metodika dělení příspěvku dle ukazatelů A+B1 Rozdělení příspěvku mezi organizační součásti centrálních jednotek a mezi rozpočtové výdaje hrazené z tzv. centrálních prostředků pro rok 2009 je navrženo tak, že: Rozdělení příspěvku mezi organizační součásti centrálních jednotek a mezi rozpočtové výdaje hrazené z tzv. centrálních prostředků pro rok 2009 je navrženo tak, že: pro krytí nákladů centrálních jednotek se navrhuje převést tis. Kč, tj. 12,77 % z celkového objemu příspěvku stanoveného podle ukazatelů A+B1 za UP Olomouc celkem pro krytí nákladů centrálních jednotek se navrhuje převést tis. Kč, tj. 12,77 % z celkového objemu příspěvku stanoveného podle ukazatelů A+B1 za UP Olomouc celkem pro krytí nákladů centrálních prostředků se navrhuje převést tis. Kč, tj.8,83 % z celkového objemu příspěvku stanoveného podle ukazatelů A+B1 za UP Olomouc celkem pro krytí nákladů centrálních prostředků se navrhuje převést tis. Kč, tj.8,83 % z celkového objemu příspěvku stanoveného podle ukazatelů A+B1 za UP Olomouc celkem

Závěr Závěr Univerzita Palackého v roce 2009 vstupuje do období, které je poznamenáno objektivně se zhoršujícími podmínkami pro její hospodaření, tj. podmínkami, které do značné míry souvisejí s vývojem ekonomické situace v ČR a s nastavením financování subjektů napojených na státní rozpočet. Ačkoliv jsou vstupní údaje pro sestavení rozpočtu v tuto chvíli garantovány MŠMT, nelze v případě mimořádně nepříznivého vývoje rozpočtového hospodaření vyloučit stav, kdyby v průběhu roku 2009 mohlo k přijetí rozpočtových opatření v důsledku kterých by se příspěvek poskytovaný podle ukazatele A+B1 pro jednotlivé vysoké školy objemově snížil. Univerzita Palackého v roce 2009 vstupuje do období, které je poznamenáno objektivně se zhoršujícími podmínkami pro její hospodaření, tj. podmínkami, které do značné míry souvisejí s vývojem ekonomické situace v ČR a s nastavením financování subjektů napojených na státní rozpočet. Ačkoliv jsou vstupní údaje pro sestavení rozpočtu v tuto chvíli garantovány MŠMT, nelze v případě mimořádně nepříznivého vývoje rozpočtového hospodaření vyloučit stav, kdyby v průběhu roku 2009 mohlo k přijetí rozpočtových opatření v důsledku kterých by se příspěvek poskytovaný podle ukazatele A+B1 pro jednotlivé vysoké školy objemově snížil. Z toho důvodu platí více než kdykoliv předtím, že při čerpání příspěvku bude v roce 2009 nutno postupovat s maximální hospodárností, do financování výdajů ve větší míře než dosud bude využíváno i jiných zdrojů, např. zdrojů nakumulovaných ve fondech (mj. fond provozních prostředků). Z toho důvodu platí více než kdykoliv předtím, že při čerpání příspěvku bude v roce 2009 nutno postupovat s maximální hospodárností, do financování výdajů ve větší míře než dosud bude využíváno i jiných zdrojů, např. zdrojů nakumulovaných ve fondech (mj. fond provozních prostředků). Přes značnou napjatost je rozpočet navrhován tak, že u obslužných součástí charakteru CJ a CP lze při očekávaném vývoji roku 2009 profinancovat veškeré reálné potřeby těchto součástí. Přes značnou napjatost je rozpočet navrhován tak, že u obslužných součástí charakteru CJ a CP lze při očekávaném vývoji roku 2009 profinancovat veškeré reálné potřeby těchto součástí. Detailní způsob dělení příspěvku je uveden i v přílohách tohoto materiálu. Detailní způsob dělení příspěvku je uveden i v přílohách tohoto materiálu.

Rozdělení příspěvku A+B1 podle fakult

Rozdělení příspěvku přerozděleného pro CJ a CP