Hospodářská úprava lesa Legislativa

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zemědělství – 1. část.
Advertisements

Výpočet zásoby porostu na zkusných plochách při požadované přesnosti
24. Obsah katastru nemovitostí a jeho uspořádání
Taxační charakteristika porostu Určování věku stromů a porostů
Hospodářská úprava lesa Legislativa
Verze Modul OCENĚNÍ DaMaSk
Výnosová hodnota lesa Důchodová hodnota lesa Kapitálová hodnota lesa
DIGITÁLNÍ KATASTRÁLNÍ MAPA (DKM)
Hospodářská úprava lesa
Hospodářský tvar a hospodářský způsob
Hospodářská úprava lesa Obnova lesních porostů Vlastník lesa je povinen obnovovat lesní porosty stanovištně vhodnými dřevinami a vychovávat je včas a soustavně.
Činnost odboru centrální dokumentace v rámci SŽG Praha
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Petr Benda Název materiálu: Daň z nemovitých věcí Označení materiálu:
Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm
Zákon č. 344/1992 Sb. o katastru nemovitostí České republiky
Hospodářská úprava lesa Legislativa
Hospodářská úprava lesa Přírůst stromů a porostů 4
Hospodářská úprava lesa Legislativa Podle možností hospodářského využití jsou pozemky určené k plnění funkcí lesa zařazeny do kategorií: Les ochranný Les.
Název projektuInovace ŠVP na OA a JŠ Třebíč Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
Hospodářská úprava lesa
EKO/GISO – Shrnutí.  Co je GIS?  Jaké jsou datové modely (model vlastností, model krajiny)?  Co je souřadné zobrazení, jaká se nejčastěji používají.
Hospodářská úprava lesa Přírůst stromů a porostů 3
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Tvorba výnosu u brambor
Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm Ing. Jolana Juřicová Modernizace výuky odborných předmětů Reg. č. projektu: CZ.1.07/1.1.08/
Majetkové daně Nejstarší typy daní vůbec; v současnosti omezený význam; povinnost platit vzniká na základě vlastnického či uživatelského vztahu k majetku.
Struktura porostu Zdeněk Adamec.
Hospodářská úprava lesa Zjišťování dendrometrických veličin
Porovnávání desetinných čísel
Oceňování lesa jako biologických aktiv (IAS 41) a začlenění jejich hodnoty do finančního účetnictví.
Hospodářská úprava lesa
TEORIE OCEŇOVÁNÍ LESNÍHO POROSTU A LESA
Hospodářská úprava lesa
Hospodářská úprava lesa
Pozemkové právo – pojem, principy a systém, objekt a subjekty pozemkově- právních vztahů, metoda právní regulace JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_ZEK_712 Ročník: 2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: VF : b) přírodní zdroje.
Daň z nemovitých věcí 1. 2 okruhy (zákon č. 338/1992 Sb.) – POZEMKY na území ČR evidované v katastru nemovitostí (§ 2) – STAVBY (budovy a inženýrské stavby)
Daň z nemovitostí 1. 2 okruhy – POZEMKY na území ČR vedené v katastru nemovitostí (§ 2) – obecně STAVBY s kolaudačním rozhodnutím a stavby užívané, dále.
KATASTR NEMOVITOSTÍ. Je soubor údajů o nemovitostech v ČR, který zahrnuje jejich soupis a popis a jejich polohové a geometrické určení. Tvoří ucelený,
MAJETKOVÉ DANĚ (DAŇ Z NEMOVITOSTÍ) Úvod 2  Daňová soustava ČR  Přímé daně Důchodového typu (DPFO, DPPO) Majetkového typu (daň z nemovitostí,
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
KONTROLNÍ METODA podle H.E. BIOLLEY Výtah toho podstatného z klasické kontrolní metody Jan Kadavý Biolley, H.E. (1919): Hospodářské lesní zřízení Vzdělávání.
CELKOVÉ OCENĚNÍ LESA Výnosová hodnota lesa Důchodová hodnota lesa Kapitálová hodnota lesa.
Příklad Zjištění obvyklé ceny stavebního pozemku v k. ú. Dejvice, Praha 6.
Protierozní ochrana 2. cvičení Téma: Protierozní ochrana 2. cvičení Téma: Analýza území - morfologie terénu, odtokové dráhy 143YPEO ZS 2015/ ;
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Oceňování lesů pomocí SW programu Ocenění
Výpočet náhrad za újmy omezením lesního hospodaření pomocí SW SKOL
Zelená nafta Seminář k novele zákona o spotřebních daních
Majetkové daně Michal Radvan.
Majetkové daně Nejstarší typy daní vůbec;
Povolení kácení dřevin rostoucích mimo les
Daň z nemovitých věcí 23. listopadu 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Pracovní skupina CROSS COMPLIANCE
KONTROLNÍ METODY v HÚL II
Konzultace : středa , kancelář č. 506
Geografická kartografie
Daň z nemovitostí.
Pracovní skupina CROSS COMPLIANCE
Redesign eroze.
Daň z nemovitých věcí 29. listopadu 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Pozemky určené k plnění funkcí lesa
Terénní práce Vylišení porostního detailu
Lesní hospodářský plán Náležitosti LHP
Zákon č. 151/1997 Sb., o oceňování majetku a o změně některých zákonů (zákon o oceňování majetku), ve znění zákona č. 121/2000 Sb., zákona č. 237/2004.
Stavební pozemky (teze)
VĚCNÉ A VÝNOSOVÉ OCENĚNÍ LESNÍCH POROSTŮ ČR PODLE KRAJŮ V ROCE 1999 (bez započtení lesů MO ČR a výměry holin)
PeF, Univerzita Palackého Olomouc
Majetkové daně II. Daň z nemovitých věcí Daň z nabytí nemovitých věcí
Transkript prezentace:

Hospodářská úprava lesa Legislativa Jednotky prostorového rozdělení lesa

Hospodářská úprava lesa Legislativa Jednotky prostorového rozdělení lesa Veškerá „porostní půda“ musí být zařazena do tzv. „jednotek prostorového rozdělení lesa“. Bezlesí a jiné pozemky jsou označeny samostatnými číselnými řadami.

Hospodářská úprava lesa Legislativa Jednotky prostorového rozdělení lesa ODDĚLENÍ = nejvyšší jednotkou, výměra do 150 ha, označení arabskými číslicemi

Hospodářská úprava lesa Legislativa Jednotky prostorového rozdělení lesa DÍLEC = na dílci je cílem postupné dosažení jednotného způsobu hospodaření, výměra do 30 ha, označení písmeny

Hospodářská úprava lesa Legislativa Jednotky prostorového rozdělení lesa POROST = základní jednotka Hranice porostu musí respektovat vlastnickou hranici identifikovatelnou v terénu a hranici katastru. Porosty jsou plošně souvislé části lesa, které se od sebe liší druhovou, věkovou nebo prostorovou skladbou, kategorií lesů nebo vyžadují odlišné hospodaření.

Hospodářská úprava lesa Legislativa Jednotky prostorového rozdělení lesa POROSTNÍ SKUPINA = hranice porostní skupiny musí respektovat hranici katastru. Nejmenší plocha je 0,04 ha. Označení arabskými číslicemi malé velikosti.

Hospodářská úprava lesa Legislativa Jednotky prostorového rozdělení lesa ETÁŽ = vyjadřují vertikální členění (patrovitost) porostních skupin. Nejmenší výměra etáže je 0,04 ha. Na mapách se vyznačují šrafováním.