Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

EKO/GISO – Shrnutí.  Co je GIS?  Jaké jsou datové modely (model vlastností, model krajiny)?  Co je souřadné zobrazení, jaká se nejčastěji používají.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "EKO/GISO – Shrnutí.  Co je GIS?  Jaké jsou datové modely (model vlastností, model krajiny)?  Co je souřadné zobrazení, jaká se nejčastěji používají."— Transkript prezentace:

1 EKO/GISO – Shrnutí

2  Co je GIS?  Jaké jsou datové modely (model vlastností, model krajiny)?  Co je souřadné zobrazení, jaká se nejčastěji používají u nás a ve světě?  Co je GPS, na základě čeho funguje?

3  načíst vrstvy  použít vrstvy z mapových serverů  změnit legendu  vytvořit výkres  vytvořit novou vrstvu  editovat vrstvu  zkopírovat vybrané prvky do samostatné vrstvy  použít základní prostorové operace typu oříznutí, průnik, prostorové spojení  vybrat z atributové tabulky záznamy podle daných podmínek  vytvořit nový atribut  doplnit do tabulky prostorové údaje jako např. délku nebo plochu  sumarizovat v tabulce podle kategorií  spojit tabulky na základě společného atributu  zjistit základní statistické údaje (SUMA)  georeferencovat mapu  orientovat se v jiném GIS software

4  Semestrální práce  Vytvořte komplexní mapu revitalizačních opatření a vyčíslete plošné zastoupení jednotlivých kategorií krajinného pokryvu (les, louka, orná půda, vodní plochy) v současnosti, stejným způsobem pak vyjádřete plošné a délkové velikosti navrhovaných záměrů.

5


Stáhnout ppt "EKO/GISO – Shrnutí.  Co je GIS?  Jaké jsou datové modely (model vlastností, model krajiny)?  Co je souřadné zobrazení, jaká se nejčastěji používají."

Podobné prezentace


Reklamy Google