Vytvoření hypertextového odkazu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslování stran až od určité strany a určitého čísla - krok po kroku
Advertisements

Čísla stran v Microsoft Office Word
Vkládání a úprava tabulek do Wordu 2003
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy,
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Funkce programu Microsoft Word 2010 vhodné pro úpravu studentských prací Petr Křivánek.
VY_32_INOVACE_F3-18 OBRÁZEK VE WORDU AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ŘÍJEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: PRÁCE S OBRÁZKEM V PROGRAMU MICROSOFT WORD Časová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Záložky, křížové odkazy, hypertextové odkazy
IT začátečníci - Word Modul 3.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Hromadná korespondence
…potom klepněte na zástupné symboly a přidejte vlastní obrázky a titulky. Vyberte rozložení…
Styly písma - vytvoření vlastního stylu, zápatí a záhlaví stránek
14. Textový editor ( VKLÁDÁNÍ dalších objektů do textu…)
Úvod do obsahů j pak stisknutím F5 nebo kliknutím na Prezentace > Od začátku spusťte kurz. Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy, Pokud se videa kurzu.
InfoPath Využití formulářů ve výuce zeměpisu. InfoPath Nadstavba k balíku MS Office Prostředí koresponduje s ostatními produkty Microsoftu. Program je.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Přehled pro vytvoření formuláře
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
TEXTOVÝ EDITOR.
MS ACCESS - FORMULÁŘE Databázové systémy.
TEXTOVÝ EDITOR (vkládání dalších objektů do textu a jejich vlastnosti, textové tabulky, šablony,) Lol.
Maturitní okruh č. 15, K. Záchová, VIII.A zaměřeno na MS WORD 2007.
Microsoft Excel Téma: Vkládání grafů Krok 1 Nejprve otevřete nebo udělejte tabulku, pro kterou budete graf vytvářet.
INFORMATIKA 8 Vytváření zástupců III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Tvorba tabulek Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Tabulky, kreslení, diagramy, šablony
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Textový editor Vkládání obrázků ze souboru a použití schránky  Pomocí menu vložení a klepnutím na obrázek se nám otevře adresář, ze kterého vybereme.
Práce se šablonami v MS Word 2007
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
Operace s grafickým objektem ve Wordu 2010
Propojování tabulek Vytvořte tabulku obsahující součty a průměry dávek státní podpory z let 1996 – 2000.
Anotace Žák se seznámí s odrážkami a číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci odrážky a číslování.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
2OP483 Manažerská informatika 3Access 2013Snímek 1 2OP483 Manažerská informatika 3 Microsoft Office Access doc.
Pro vytvoření textového pole je k dispozici speciální nástroj, který najdeme na kartě Vložit - Textové pole. Je to tlačítko Textové pole : když je stiskneme,
Tutoriál Nastavení alertů pro časopisy
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
TABULKA VE WORDU VY_32_INOVACE_F3-17 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš
HYPERTEXTOVÉ ODKAZY V PowerPointu 2010.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Hypertextový odkaz Program nabízí možnost jako všechny aplikace OFFICE svázat libovolný text s jinými soubory či snímky. 1)Označíme libovolný text 2) a)
Stručný přehled © 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Lync Web Appu Připojení ke schůzce v Lyncu pomocí zvuku počítače Pokud nemáte Lync.
© 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Přidání kontaktu Seznam kontaktů vám zjednodušuje komunikaci a umožňuje zjistit stav a kontaktní.
G RAFIKA VE W ORDU Vkládání obrázků a grafických objektů Tvary WordArt Barvy, čáry, výplň grafických objektů.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS WORD 2010 – záhlaví a zápatí Co se všechno naučíme??? Jak vkládat.
T EXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA )
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
VY_12_INOVACE_19_WEBOVÉ STRÁNKY_ INFORMAČNÍ GRAMOSTNOST _HORKÁ.
Číslo v digitálním archivu školy
Přehled pro vytvoření formuláře
Číslování stran až od určité strany a určitého čísla - krok po kroku
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Současné fotoalbum.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Kofigurace & napájení Windows
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Tvorba webových stránek na google – Sites (4.)
Postup vložení tohoto snímku do prezentace
Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_11B Škola:
Transkript prezentace:

Vytvoření hypertextového odkazu pro: Microsoft Office Word 2003

Odkazy Vyberte text nebo obrázek, který chcete zobrazit jako hypertextový odkaz, potom na panelu nástrojů Standardní klepněte na tlačítko Vložit hypertextový odkaz

Odkaz na existující dokument, soubor nebo webovou stránku Odkaz na existující soubor nebo webovou stránku Na panelu Odkaz na klepněte na tlačítko Existující soubor nebo webová stránka. Do rozevíracího pole Adresa zadejte adresu, na kterou chcete vytvořit odkaz, nebo rozbalte rozevírací seznam Oblast hledání, přejděte na požadovaný soubor a vyberte jej.

Odkaz na nový dokument Odkaz na soubor, který ještě není vytvořen: Na panelu Odkaz na klepněte na tlačítko Vytvořit nový dokument. Do pole Název nového dokumentu zadejte název nového souboru. V části Úpravy dokumentu klepněte na přepínač Upravit nový dokument později nebo Upravit nový dokument nyní.

Odkaz na e-mailovou adresu Na panelu Odkaz na klepněte na tlačítko E-mailová adresa. Zadejte požadovanou adresu do pole E-mailová adresa nebo ji vyberte v seznamu Naposledy použité e-mailové adresy. Do pole Předmět zadejte předmět zprávy.

Odkaz na zadané místo v jiném dokumentu Vložte do cílového souboru nebo webové stránky záložku. Otevřete soubor, ze kterého chcete vytvořit propojení, a vyberte text nebo objekt, který bude představovat hypertextový odkaz.

Odkaz na zadané místo v jiném dokumentu Na panelu nástrojů Standardní klepněte na tlačítko: Vložit hypertextový odkaz Na panelu Odkaz na klepněte na tlačítko Existující soubor nebo webová stránka. Klepněte na šipku rozevíracího seznamu Oblast hledání, přejděte na soubor, ke kterému chcete vytvořit propojení, a vyberte jej. Klepněte na tlačítko Záložka, vyberte požadovanou záložku a klepněte na tlačítko OK.

Úkoly: 1. Vytvořte dokument, který bude obsahovat text i obrázky. 2. Vložte na obrázek hypertextový odkaz na stránky odkud byl obrázek zkopírován. 3. Vložte hypertextový odkaz na existující text na soubor v počítači.